1. ”Trădarea” USR a apărut după momentul în care micul grandoman Cîțu, oarecum garantul coaliției, trădase deja înțelegerea dând afară peste noapte doi miniștri fanion ai USR din coaliția de guvernare fără să discute în prealabil cu partenerii. No, aia a fost trădare. Un sucker punch, cum zic americanii, te oprește unul zâmbăreț nevoie mare pe stradă să te întrebe unde-i gara și când te aștepți mai puțin îți arde o perversă direct în nas.

2. Cred că, atunci când au vorbit cu PSD și AUR despre moțiune, usereii își picurau plumb topit pe pleoape. Alianța (deși nu e chiar alianță, la urma urmei, nu s-a semnat nici un protocol) cu PSD și AUR pentru demiterea guvernului nu înseamnă însă că usereii sar în pat cu auriștii și pesedeii. La fel cum nici o vizită a lui Barna sau Cioloș la Antena3 sau RomâniaTV nu ”legitimează” televiziunile alea: partidele alea au fost votate de alți români, și naiba să-i ia dacă nu fac toți treabă în Parlament! Nu au ce căuta acolo dacă stă fiecare în acvariul său cu brațele încrucișate pentru că nu vor să se joace unii cu alții în timp ce țara arde sub COVID. Oricât de infecte ar fi, partidele alea au fost oricum legitimate de români prin votul lor, și să facă bine să facă politică cât de bine știu ei. Iar televiziunile alea, oricât de mult bălegar au la gură ancorele lor, sunt legitimate de românii care le urmăresc – restul e cancan. Ne place, nu ne place, asta e democrația, așa se face că unele televiziuni mint mai mult și mai des decât alte televiziuni. Aici includem și TVR, televiziunea aia pe care o plătim cu toții.

3. Ce mi se pare cu adevărat foaaaarte interesant este cum majoritatea celor din Parlament, mass-media (inclusiv ”neatârnatul” CTP) și Facebook bat toba în continuare doar pe marginea subiectului USR care a trădat. Nu, fraților liberali declarați sau nu: v-ați kkt fix în strachina din care haleați toți, nu urlați acuma că ăștia vă bagă cu fața în hârdăul murdar.

4. Marele noroc al UDMR, veșnica ibovnică a partidelor de guvernare, și al nostru este că UDMR nu e partid de romi: dac-ar fi fost și ar fi avut principii, să zic așa, la fel de fluide, am fi asistat la o revărsare absolut grețoasă de rasism din partea compatrioților noștri.

Citind astea, veți zice că țin cu USR; i-am votat, dar mi-au ieșit de la inimă atunci când l-au mazilit pe Emanuel Ungureanu, atunci când la Cluj, Sibiu și Baia Mare filialele au fost confiscate, cu oblăduirea lui Barna și Cioloș, de liberali sub acoperire sau de incompetenți cu goarnă, atunci când Stelian nu a fost în stare să prezinte o filmare cât de cât de la negocierile eșuate cu PNL și UDMR pe seama desființării Secției Speciale sau a pensiilor speciale, când îi văd, uneori, cât sunt de diletanți (Barna! NU MAI ZICE TU VEȘTILE PROASTE LA TV!!! Declarațiile de genul ”da, se ia în calcul vaccinarea obligatorie a personalului medical” trebuie zise de alții, dumbo!), scandalagii sau porniți pe eliminarea propriilor membri care nu pupă ghiului lui Ghinea etc. etc.

Și am scris asta pentru că tot online-ul e infestat de manipulări grosiere din partea unor conturi cu floricele la profil cărora unii români… well, le dau crezare. Știați că USR dorește exterminarea celor care nu se v@kinează (scris anume așa ca să citească mai greu boții Facebook fake news-ul), nu?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Attila Reply

  Gropare, eu ți-am mai zis – huo huo Udéméré, dar când vine vorba de făcut politică, băieții lui Kelemen și Markó știu meserie cât n-au toți restul. Că vorba ta, dacă stă fiecare în acvariul său cu brațele încrucișate pentru că nu vor să se joace unii cu alții în timp ce țara arde sub COVID, n-am făcut nimic.

  Amu cu liberalii nu știu la ce te-ai așteptat, că doar știai foarte bine că USL nu a murit, doar un pic s-a odihnit. Iar USR vs PNL, niște lichele fomiste mici s-au luat la trântă cu niște lichele fomiste mari. Rezultatul era previzibil. Dracu să-i spânzure de păr, că iar nu am cu cine vota.

 2. Gheorghe Reply

  @Attila singura meserie pe care o știe UDMR, este sa fure cot la cot cu pesedeaua și peneleaua de, 32 ani.
  Cum se spune, un UDMR – ist competent nu lasă niciodată un pom în picioare, ca strica vederea de ansamblu.
  Nu le mai ridica osanale degeaba, ca de 32 de ani au fost aproape în fiecare an, iar județele lor sunt fruntașe la sărăcie,in zona Transilvania.

  Asta, asa ca sa vezi cât le pasa de alegătorii lor, asa ca să vezi câta “meserie” știu ăștia.

 3. andu YY Reply

  mie mi se pare că toată căcănăreala asta e generată de aroganța politicienilor, egoismul si nemernicia partidelor

 4. Gheorghe Reply

  @ANDU YY toată cacanareala asta este fiindcă un partid, USR plus, nu vrea sa joace aceeași partitura cu partidele care conduc România de 32 de ani, partitura (taci, i-a ciolanul, ne vedem peste 4 ani(PNL) ciocul mic și joc de glezne(UDMR).

  Vlad Voiculescu a vrut transparenta la sănătate, l-au mazilit rapid.
  Stelian Ion a vrut sa nu îl întrebe pe Iohannis și sa angajeze pe baza de concurs, procurori șefi, a fost mazilit.

  Sunt niște lucruri de bun simt pentru populație (transparenta, indepenta justiției), dar în neconcordanta cu interesele partidelor traditionale(Ciolan, corupție, angajări cu dedicație etc.)

  USR a propus eliminarea legii pensiilor speciale pentru primari. Ghici cine s-a opus eliminării lor( PSD PNL și UDMR).
  Aceeași parlamentari care ne bor binele de 32 de ani( alea de știu “meserie”).

 5. Attila Reply

  @Gheorghe, cu furatul zău dacă mă deranjează. Am ajuns în punctul în care îmi doresc să fure occidental – ușurel, organizat, fără scandal prea mare. Știi de ce? Pentru că de fiecare dată când se schimbă guvernul, îmi saltă un pic cursul euro, devine mai greu să semnez un contract, să deschid o discuție cu un occidental, să dovedesc buna mea credință și competență – că vorba aia, sunt din țara unde viața guvernelor se măsoară în luni, nu ani.

  Btw, știți câte guverne a avut țara asta post 89? Chiar și dacă tăiem interimarii, mai mult de 30. Ce înseamnă asta? Că de multe ori îmi primesc răspunsul, băi copile, nu e bai că trebuie să dăm șpagă să putem lucra legal (paradox, dar .ro, asta e), ci problema e că la voi șpaga se dă la fiecare cum se schimbă. Adică zero stabilitate și predictibilitate. Să nu crezi că occidentalul nu știe cum e cu șpaga, nu pe dracu – corupție politică există de când e lumea, indiferent în ce formă e mascată – dar preferă să dea la unul și să știe că un ciclu electoral e pace. La noi, p*la.

  Indiferent dacă îți place sau nu, politica asta înseamnă. Târg. Compromis. Tocmire pe fiecare poziție, alianțe și mai ales LOIALITATE în acele alianțe. Na vezi tu, aici e mortăciunea ascunsă – că stilul bizantin de politică nu are conceptul de respectare la cuvântul dat, deci alianțele, coalițiile explodeaza la juma de an și hopa, alt guvern. Sunt care au învățat asta, sunt care dupa +30 încă nu. Mai ține un 20-30 😀

  Apoi cu pomii ne-lăsați în picioare, hai lasă-mă, când eram la mediu umblam destul pe teren unde gram de udmr n-a călcat, doar daci liberi – și nici copaci nu erau 😀

  • Zev Reply

   Atti, asta asa e. Si la mama in sat au taiat in dementa, si nu e picior e ungur in zona, cel mai apropriat e probabil in Brasov. Pare ca zicerea cu UDMR=defrisari ilegale a pornit de la Verestoy, si de aici generalizata. Un soi de ‘availability heuristics’.

 6. Velu Reply

  De departe cele mai mari curve politice au fost USR. Am votat si eu cu ei (si ce celalalt bultein de vot cu PNL). Dar sunt din pacate incapatanati in prostia lor! Guvernul a fost condus de Cazzo, care l-a dat afara pe ministrul ala (Stroe si Voiculescu). OK, putea sa faca asta ca era prim-ministru. Ca daca era de la PM de la usereu nu era o problema, nu? USR putea sa vina cu alta propunere de ministrii (ca sa-i inlocuiasca pe cei maziliti), dar au refuzat. Mai mult, si-au retras sprijinul politic acordat guvernului. Asa ca Cazzo ar fi trebuit sa-i mazileasca si pe restul, ca nu avea rost sa-i mai tina in functie. Nu a mai apucat, ca USR si-a retras toti ministrii ramasi prin demisa in bloc. Deci incapatanati si prosti. S-au mai suparat si pe PNRR care este un program de investitii masiv. De care romania are nevoie urgenta. Sincer chiar nu inteleg incapatanarea prosteasca a USR-ului. Lasa tara in haos, intr-o perioada cand aveam nevoie de guvernare, stabilitate, etc. Imi pare rau de Drula cel mai mult, ca era un ministru foarte capabi. Si mai sunt multi profesionisti la usereu. Sper sa se intoarca Drula la Transporturi cat de repede, sa lase aerele de politician ratat si sa se apuce de treaba.

  • Bogg Reply

   Velu wrote: „OK, putea sa faca asta ca era prim-ministru.”

   A, deci dacă ești prim-ministru te p*** pe el de protocol, ești prim-ministru, ce basca ta! Dar de miniștrii „megacompetenți” de la PNL nu ne atingem! Îl dai afară pe Stelian de la Justiție că a cerut niște criterii de bun-simț. Bravos!

   „Deci incapatanati si prosti.” Da, că Iohannis și Câțu nu sunt încăpățânați și proști că țin de funcții cu dinții ca niște nesimțiți. Era chiar așa greu să propună alt PM în momentul când a devenit clar că Câțu pică? Dar nu, trebuie să țină tare de cașcaval. Au făcut și mârșăvia cu congresul lui pește.

   „S-au mai suparat si pe PNRR care este un program de investitii masiv.” Da, dacă era un program construit corect nu cred că era o problemă. Dar în contextul în care e mită electorală normal că s-au supărat. Dar na, în România ultimilor 30 de ani dacă ceri să se facă lucrurile corect ești considerat prost.

 7. Velu Reply

  @Bogg Tot nu înțelegi. Ori nu vrei, ori nu ești capabil. Usere dacă vroia să schimbe ceva, o putea face din interior. Din opoziție nu face decât rău. Din opoziție nu poate construi poate numai distruge. Cazzo era prim ministru și putea să-i demită.Asta era putere lui. Nu am zis că o poate folosi abuziv. Am spus că efectiv poate face asta cu un motiv întemeiat, iar Usere trebuiau să fie conștienți de asta. Dacă era PM de la Usere nu era asta o problema. Nu i-a demis fără motiv. Nu am spus că sunt de acord cu măsură aia. Dar Voiculescu a fost foarte slab la sănătate, depășit de situatie. Stroe nu a desființat comisia aia. Repet, Usere s-a supărat și a plecat acasă. Lași și proști. Ai o problemă de rezolvat? Stai și luptă, nu fugi. Dacă aveau o problemă cu PNRR puteau să rafineze criteriile de acordare, să le aducă la criteriile fondurilor europene. Până la urmă PNRR s-a aprobat. Ce căcat au rezolvat? Mai bine au lăsat România fără guvern? Și dacă ar fi putut ar fi lăsat-o și fără finanțare. Deci și extrem de rău intenționati. Părerea mea este că au greșit masiv. Iar greșeala asta o să-i coste foarte mult. Și pe penele (a nu se înțelege ca ei sunt mai breji). Dar penele a rămas pe baricade. Usere și-a pus palma în cur și a plecat. Țara are nevoie acum de oameni care luptă, nu de suparaciosi care pleacă acasă când e situația mai nasoală. Trebuie să înțelegi că Usere nu este acum parte din soluție, ci parte din PROBLEMĂ. Mai precis ei agravează problema prin atitudinea lor.

 8. D Reply

  acum imi primesc heit….PNL (si toate derivatele din el…gen PDL) o adunatura de incompetenti care ne cam distrug tara de cel putin 20 ani incoace

  iar UDMR…definitia CU***i politice, se baga in pat cu toti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *