Deci… la locul de muncă din cooperativa sorosista interacționez extrem de mult cu indienii (ăia din India, nu Pieile-Roșii, să ne-nțelegem).

Deci zilnic, toată ziua numai indieni.

Și acasă, într-o noapte, fiu-meu s-o trezit pe la 5 dimineața, s-o dus la pipilică singur… (deja e mare Gropărelu’, ce știți voi!), și a greșit ușa de la camera lui și ne-am trezit cu el în pat, călare pe noi și buimac de somn.

S-o învârtit el oleacă prin pat până să-și găsească poziția (pumni și picioare în cap la tati, și mai ales genunchi în părțile moi), suficient cât să mă trezească definitiv în mijlocul nopții, când până și greierii dormeau. Normal că dormeau, că e iarnă, ce vreți!

Și, dacă tot m-o trezit… pun mâna pe telefon să mă dau pe Facebook-ul meu preferat, care se numește Quora – și pe care vi-l recomand și vouă.

La un moment dat, nievasta se burzuluiește la mine, în puterea nopții:
– Da’ nu te mai tot foi atâta!!! Că ne trezești pe amândoi!!!
– Nu eu mă foiesc, că fiu-to se tăt foiește!!! mă apăr eu.

De fiecare dată când Gropărelu’ face ceva frumos, tati îi spune, laudativ, ”băiatu’ lu’ tata”; și de fiecare dată când face vreo boacănă, devine ”muiere, ia ui ce-o făcut fiu-to!”

– Nu el se foiește! El doarme de un sfert de oră, tu te tot miști aici și te bălăngăni cu capu’!!!

Băi, frate, și atunci m-o lovit… deci nu numa’ că citeam în engleză în mintea mea cu accent de indieni, dar mai și dădeam inconștient din cap, cum dau ei pe-acolo, la Bollywood, când vorbesc…

Sunt pierdut, ce mai…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Mihai Reply

  Gropare….te inteleg perfect.
  M-au distrus f*****ii aia….nu altceva, avand multi ani de lucrat cu ei, calatorit acolo, si mai ales inghitit oceanele de BS ce le pot debita.
  Ca sa nu risc sa te supar, ma voi cenzura, dar tu, baiat istet, imi vei intelege frustrarea.
  Asa-i ca tu nu ai nici o problema cu punctualitatea, seriozitatea, ROI-ul muncii lor, dar mai ales cu faptul ca in societatea lor minciuna e acceptata ca fiind ceva normal?

  Nameste!

 2. Andrei Reply

  Lucrez de mai bine de 5 ani cu indieni. Mereu spun “yes”yes” si dupa aia nu recunosc nimic daca le ceri socoteala. Intotdeauna sa obtii in scris daca e sa faci un plan cu ei.
  Iar ca capitolul “dume” am trecut prin doua mortale:
  1- Conferinta mare, oameni din 4 tari, toata lumea cu video. Unul dispare jumate de ora ( un indian adica). Seful intreaba pe ceilalti unde e. Apare si eroul nostru in final, plin de transpiratie si zice ” Sorry I was missing, I had to take a shit”
  2- Sedinta cu echipa, tot cu video de la fiecare. Cand vine randul unui indian sa isi spuna oful, in spatele lui vedem pe camera cum altii doi trec unul dupa altul cu buchete in mana. Buchete de gaini fara cap…..

 3. Mihai Reply

  Sedinta in Hyderabad, “train the trainer”.
  Timp de 1 saptamana sustin prezentari, sliede-uri, demo, hands-on activities, iar la sfarsit toti semneaza “Read and Understood”.
  Cand termin, ii intreb daca totul e clar? “Yes Mihai, sure, no questions!” si 30+ de capete ce se balanganeau a confirmare. Misto perspectiva, mai ales cand stai mai sus pe un podium si prezinti. Imagineaza-ti cateii aia ce ii pui pe bordul masinii…..
  N-am apucat sa ajung la aeroport, si deja curgeau mailurile, cu gen “Mihai sir, I have question”, “Please do the needful” si multe alte BS.

  Si acum, am un inginer ce ne va parasi cand familia ii va gasi nevasta, si se vor intelege la detaliile financare. El spera sa fie frumoasa, ca s-a obisnuit cu europencele blonde si ochi albstrii. E totusi cumva resemnat…..

 4. George Reply

  I lost it la “Please do the needful” o inceput sa mi se zbata o pleoapa. Si eu am cosmaruri cu ei si propozitia cred ca a facut ceva de-click mintal.
  Din pacate inca au trecere, cu toate ca dupa mine povestea “IT-ul indian, iftin si bun” e cel mai mare scam al industriei IT.

 5. Anatomica Reply

  „Această sobă era folosită o parte pentru a prepara mâncarea, alta pentru cuptor, iar deasupra cuptorului era amenajat un spaţiu, unde era întinsă o pătură şi dormeau copiii, în special.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *