Există pe lumea asta un ONG, pre numele său Ateliere fără frontiere, care se ocupă de integrarea profesională a unor oameni fără posibilităţi (reuşind acest lucru pentru 56 de oameni în cei 2 ani de activitate). Lucru lăudabil, pentru că puţini se înhamă să facă oameni din nişte debusolaţi; eu, cel puţin, ştiu cât de mult s-au chinuit părinţii mei cu mine, şi tot nu-s mulţumiţi dacă-i întrebi.

Tura asta, Ateliere fără frontiere s-au înhămat la un proiect foarte ambiţios, şi anume să ajute o şcoală cu posibilităţi modeste, cea din satul Rebra, judeţul Bistriţa Năsăud – o şcoală de sat, cu toate năcazurile care derivă din acest motiv. O şcoală de arte şi meserii destul de mare, cu 389 de elevi în clasele cu clasele I-X, răspândiţi pe cinci nivele educaţionale (preprimar, primar, special – învăţător itinerant -, gimnazial şi profesional). Şcoala are tradiţie, fiind continuatoarea unei unităţi de învăţământ deschisă în anul 1806 (!). Circa 100 dintre elevi fac parte din familii defavorizate, iar aceştia vor fi principalii beneficiari ai campaniei.

În ce constă campania? Oamenii cu inimă bună de la Ateliere fără frontiere doresc să strângă şi să recondiţioneze 5 (cinci) calculatoare pentru a a le oferi micuţilor şansa să înveţe să ţină mouse-ul în mână fără să-i înhaţe spaima. Pentru că viitorul va fi binar sau nu va fi deloc, nu?  Iar faptul că ar putea beneficia de calculatoare recondiţionate le-ar oferi o şansă în plus să facă ceva frumos în viaţă. Şi să fie şi contribuabili care ne vor plăti pensiile, nu numai din cei care sparg sticlele în cap prin birturi.

Cum puteţi ajuta? Simplu:

– donînd nişte lei pentru copiii aceia. Costul unui calculator complet echipat cu unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare Windows XP şi cu Open Office costă 200 de lei. Deci nu o sumă foarte mare, dar care ar fi pusă în slujba unei cauze foarte faine. Contul în care puteţi face donaţii este Ateliere fara Frontiere, RO74RNCB0079111132030004, BCR agentia Titan Bucuresti sector 3. Alte detalii – pe site-ul lor şi la e-mail contact@atelierefarafrontiere.ro. Suma totală, 1000 lei pentru 5 calculatoare, nu mi se pare din cale-afară de mare, dimpotrivă.
donând calculatoarele voastre uzate, aşa cum voi face şi eu cu două bucăţi. E mai bine aşa decât să le daţi la fier vechi.

Singura rugăminte este de a lăsa un comentariu la această postare după ce aţi donat, pentru a şti oamenii cine şi ce a donat, pentru hârtiile lor interne, că nu fac totul de capul lor şi trebuie să justifice ce primesc, pe ce filieră.

No… ne băgăm?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

 1. Paul Reply

  Foarte bună campanie,mulţi îşi doresc un calcultator.

  Scuză-mă,ai o greşală în titlu “Calculatoare pentru şcoale”

 2. Dominic Reply

  @Paul: E pentru muzicalitate.
  @Groparu: Daca vreau sa donez 5 soareci noi, sau vreo doua tastaturi, cum fac?

 3. Groparu Reply

  @ Dominic: legat de raspunsul catre Paul, cata dreptate poti sa ai!
  Legat de donatie, trimite un mail la contact@atelierefarafrontiere.ro. Sau, mai simplu, pune-le intr-o cutie, du-te cu ele la o firma de curierat (costa cam 16 lei/pachet) sau la posta (costa mai putin, dar ajunge mai tarziu) si le faci bucuria. Oricum, ar fi bine sa-i anunti inainte, zic eu;)

 4. mone andreea Reply

  salutare;avem un calculici de dat; cum facem? (monitor plus unitate)

 5. macanta Reply

  laudabila initiativa!
  n-am de dat,dar pe viitor cand il schimb o sa il donez si eu.Sper sa ai pe viitor o legatura afisata spre aceasta organizatie!bravo lor!

 6. Butterflyralu Reply

  Si eu am un calculator vechi de dat! 🙂 The offer still available? :mrgreen:

 7. Groparu Reply

  @ parsiimpar: MULTUMESC (am zbierat un pic) foarte frumos!
  Nu e nevoie sa ne spui suma, noi stim tot ce faci tu. Absolut tot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *