1. Vestea cea  mare: cu ajutorul lui Hoinaru (mulţumim că ai atâta răbdare cu fiţele noastre de clienţi care nu ştiu ce vor, Alex!) şi a superiormedia.ro, avem, în sfârşit, site: Filmul Usturoi punct ro este funcţional. Dacă anumite secţiuni nu sunt încă super-bibilite, este pentru că ziua lui Groparu, ştiţi, nu are decât 24 h, timp în care – aroganţă – trebuie să mai şi doarmă. Iaca trailer aproape 100% oficial:

Găfuţele de subtitrare sunt din aceeaşi cauză

2. Vestea şi mai mare: fraţilor, am trecut oceanul! Am fost acceptaţi la doua festivaluri din SUA: New York Independent Film Festival (https://www.nycindiefilmfest.com/) şi Boston Kids (http://bikff.org/) – la al doilea suntem chiar pe pagina de welcome. AAAARRRRGHHHHH…! Deci aşa arată fericirea!!!

Staţi un pic, că m-am emoţionat cu totul.

Revenim: da, am trecut din Sălaj şi Cluj direct peste ocean. Virgini în branşă, fără a cunoaşte pe nimeni, fără a trage sfori, fără a avea trust de presă în spate, fără buget, nici măcar site… practic, din nimic, filmul trimis la preselecţie a fost acceptat doar pe baza muşchilor săi. Nu mă pot opri să nu mă gândesc că, dac-am fi avut o frântură de buget, am fi fost acum undeva deasupra Everest-ului.

Şi asta numai deocamdată! Pentru că, să nu uităm, filmul este pe piaţă de… 6 luni, timp în care a fost difuzat de… 8 ori la festivaluri!

3. A treia veste: da, aţi văzut bine, vom fi difuzaţi la Comedy Cluj, cel mai mare festival de comedie din Europa, miercuri, 15 oct, de la 20:30. Biletele se pot lua de aici: http://biletmaster.ro/ron/Event/47001560/Usturoi%22 sau de la Casa TIFF/Cinema Florin Piersic/Cinema Victoria. Preţul unui bilet: 9 lei. V-aş… recomanda să vă luaţi din timp. Din cauză de înghesuială. Va fi show-megashow, în prezenţa echipei (mulţumesc, Ştefana şi Bogdan!).

Haideţi! Haideţi să ne distrăm, buna dispoziţie v-o garantez; la fel şi gustul dulce pe care-l veţi avea după proiecţie.

Şi vă dau şi trei invitaţii duble gratis, dacă-mi veţi propune un slogan reuşit pentru Usturoi (la ora actuală, mergem pe “Uneori, ai nevoie doar de o aventură – Sometimes, all you need is an adventure“) sau dacă-mi spuneţi DE CE doriţi să veniţi. Vom trage la sorţi câştigătorii.

Dacă nu reuşiţi să ajungeţi miercuri, vă aşteptăm şi sâmbătă, 18 octombrie, de la 11:30, la cinema Victoria, în Cluj, intrarea gratis. E OK, puteţi veni cu părinţii şi copiii, filmul nu conţine înjurături.

Oricum, vă mulţumesc din tot străfundul unei pompe biologice de sânge pentru că aţi fost cu noi de la începuturi şi pentru că aţi avut răbdare: nu am reuşit să răspund la enorm de multe mailuri, invitaţii, cereri de interviu… dar suntem printre puţinele producţii româneşti care nu şi-au cumpărat fanii pe Facebook, şi asta-mi dă încredere.

Da, mă, mie îmi dă încredere în naţia asta care încă mai ştie să râdă! Aşa că… pls RT, Like, Share… ştiu că acum sunteţi prinşi cu campania electorală, dar, citînd din Usturoi, “politicienii… numa’ tăt fură!” – Usturoiul nu vrea decât să fure un zâmbet, şi musai râsuri râşi râsete.

Update: am selectat comentariile celor care au candidat, au rămas în competiţie
1. Serafim
2. Sco
3. Dragos
4. D
5. ynhrtbgf

Am tras la sorţi, au ieşit primii trei:
random Usturoi bilete Florin Piersic

Aşadar, îi rog pe Serafim, Sco şi Dragoş să-mi dea un e-mail până azi, la 18:00, pe groparu punct ro arond gmail cu numele şi prenumele. Mulţumesc tuturor pentru ajutor, suntem copleşiţi!!!!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 30 comments

 1. spi-oana Reply

  Eu vreau sa vin cu parintii. Stii, adica toata lumea vine cu copii, eu vin cu parintii 😀

  Iar slogan as spune: Nu doar dracula e innebunit dupa usturoi (dar sa nu creada lumea ca e film cu vampiri) ; alte idei pe mai tarziiu. Dupa ce vad si eu tot filmul (ca partea de jos a ecranului am vazut-o deja)

 2. Serafim Reply

  No nu mă prea loveşte inspiraţia chiar acuma aşa că aleg partea a doua. Sincer am de gând să văd filmul de ceva vreme pentru că am auzit că e comedie şi chiar am chef să râd. În plus vreau să văd de ce sunteţi în stare. Şi da, vreau să-l văd înainte să ajungă pe filelist. 😉

 3. Mădălina S. Reply

  Mă bucur tare mult pentru veştile bune în legătură cu Filmul Usturoi!
  Sloganu’ rămâne pe miercuri, după ce văd filmu’.

 4. sco Reply

  Usturoi, pentru ca Ceapa 🙂

  Eh, vreau sa vad si eu filmul ca omul, pe scaun, nu sprijinit de un stalp, cu alt stalp intre mine si ecran.

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ sco: da, si pe noi ne doare ca la TIFF am primit o terasa prea mica, dar… tu crezi ca se astepta cineva la o asemenea invazie? Tu crezi ca in istoria TIFF-ului, de cand e el TIFF, a mai fost o asemenea cotropire de spectatori? Nu prea a mai fost…

 6. Gigi Reply

  😎 Am fost prezent la premieră …..ei, ce bine am mai râs!
  Domnu’ Groparu, încă o dată: jos pălăria!
  Eu cred că va fi mare înghesuială, la cum umblă vorba-n târg! :))
  Nu în ultimul rând, multă baftă peste ocean, că la noi am văzut că este bine primit!

 7. so Reply

  Articolul ăsta m-a lăsat mască; o mască de-aia de teatru, cu o fată ce râde (bine Gropare! mai ai putin si ajungi la Holiuud, ca Eremia la Cluj) si una ce plânge (bine mă Gropare, te duci la americani înainte să dai si pe la Brasov?!).

  De când am auzit de el, tot astept să văd filmul. Si am avut răbdare (de anu’ trecut din ianuarie), si am avut sperantă (la fiecare film apărut în Brasov din iunie-‘ncoace). În plus, o singură vizionare de weekend la Iasov si iesea 3 în 1: ardeleni, moldoveni si bucuresteni. Ce strategie de marketing ai tu acolo?! 🙂

  Te felicit sincer pentru reusită, încă mai astept filmul în Brasov si îti zic “La mai mare!” Apoi te întreb despre filme ca mătusile despre copii: si al doilea când vine?

  Pun si un slogan (în afara concursului, că nu ajung la Cluj, dar poate ajută la inspiratie):
  “Usturoi – picanterii din viata de zi cu zi / (Transylvanian) Garlic – the spice of everyday life.”

 8. sidryane Reply

  No, mai adu’l si la capitala, dar nu cand oi fi eu in concediu sau delegatie… Daca nu, vanez Brasovul si tot il vad:)

 9. D. Reply

  propunere : Nu e om ca ardeleanul, da` nici condiment ca si usturoiul !
  Vreau sa vad filmul ca tot citesc de vreo 3 anisori despre el… 🙂

 10. ynhrtbgf Reply

  “Garlic” delight that doesn’t stink – “Usturoi” pentru minte, ca pentru mujdei ciiine nu stie?! (nu vreau invitatii)

 11. cristian neagu Reply

  Felicitari! Ce sanse sunt sa vedem “Usturoiul” si in Focsani?

 12. ady Reply

  eu astept cuminte kinodisea. am incercuit luna noiembrie si am scris maruntel “kinodisea- filmul usturoi” (ca sa stiu ca nu-i nici pt alegeri nici pt gaudeamus) si calendarul de acasa si pe ala de la birou..
  pe telefon n-am pus memento, ca de fiecare data cand am incercat telefonul meu a zis ca nu-i place moaca mea si nu vrea sa-mi aminteasca nimic.

  multa bafta si multe premii.

 13. lumanareasa Reply

  Ma amuza intrebarea asta cu de ce vreau sa vin? Pai cum de ce mai Gropare? Ca de cand am auzit ce isprava ai facut…. ard de nerabdare sa vad rezultatul. Pentru ca am fost plecata din localitate cand a fost difuzat la Casa Tiff si de nervi mi-am ros unghiile. Mi-a fost ciuda rau ca nu am venit. Facebook-ul era invadat de poze cu ce misto e la filmul Usturoi. Acuma sunt la Bucuresti dar maine vine acasa special sa vad filmul. Si mi-am anuntat si prietenii. Ori rod unghiile ori bag un plin de motorina. Aleg a 2 varianta. Si de nu gasesc bilete ca cica e full deja, eu te sun in mijlocul filmului sa-mi deschizi usa. E avertizare nu amenintare, Doamne fereste!
  Sa nu ma faci sa vin pana la americani dupa tine.

 14. mo Reply

  Stiu ca biletele s-au dat deja, dar – On this earth… somewhere… it’s Garlic’s time

 15. Protroniu Reply

  Cum bre gratis pe simbata la Victoria? Pai de aia am luat io bilete?

 16. Radu Reply

  Pana la urma trebuie cumparate bilete pentru proiectia de Sambata ? Daca da, mai sunt ? 😳

 17. Adriana Reply

  😥 La NY filmul e vineri la amiaz…sper sa mai ajunga si la alt festival sau il astept pe DVD …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *