Am dat peste piesa asta și mi-am dat seama că sunt atâta de bătrân, îi pot numi cam pe toți din distribuție; mai puțin pe vreo trei-patru dintre ei, pe care posibil nici ei înșiși să nu fie în stare să se numească.

A tresărit inimioara când l-am văzut pe Vali Sterian, pentru că înainte de decembrie 1989 el și alții ca el, gen Florian Pittiș, formațiile Compact, Iris, Holograf (când făceau muzică, nu manele de TVR), Timpuri Noi, mai ales Phoenix, erau inadaptații regimului, cei care țineau vii o pătură de tineri cu flacăra revoltei aprinsă în suflețel. Cum? Păi, apăreau în concerte cu păr lung, țepos, uneori cu figură de hippiot bătrân, și – aroganța supremă – geacă de blugi, plus unele texte chiar îndrăznețe, dar dibaci formulate, că nu știau cenzorii dacă ăștia fac mișto de regim sau e de râs inofensiv (securiștii care se ocupau de cenzură nu erau exagerat de dotați intelectual; semănau, într-un fel, cu securiștii actuali care se ocupă de economie în patria noastră).

Ar fi interesant și ce vedete actuale de tip Capatos ar gângăvi vreo piesă de-a cantautoarei Feli, de pildă, într-un remake actual.

Mai jos aveți originalul, rezervat pentru generația care la alegerile din 2024 vor vota PSD, că ăștia ne vor mări pensia, maică.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

  • Eugen Reply

   Doru Tufiş. Mi-l aduc aminte pentru ca avea melodia aia cu “Sa dam din coate/Pe apucate/Cat se mai poate” 🙂

  • Groparu Reply

   Aia, și mai are din alea de ascultat așa, când vrei să te pălească ninjalăii ăia care taie cepi, cum zice Basil.

 1. Remus Reply

  Mie imi vine o vorba in cap: “rebelul fara rost-iris”
  Asa is io in viata. nush daca e bine sau nu. dar tre sa zic ce am de zis. !!!!

 2. Gabriel Toma-Dongabone Reply

  Mama, Gropare, ce imi facusi… sunt batran rau. P-asta n-o stiam, da’ o urc pe zid, sa stii. Multam fain!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *