Eram pe balcon, bucurându-ne de dimineaţa cu soare pe care ne-o dăduse guvernul României, fie-i numele şi pronumele binecuvântat, că mult bine face el ţării, cu ministresa Udrea şi colegul anagramat Funeriu, că ca ei nu găsim.

Discutam politică.

Colegul Călin nu se poate abţine.

– Bă, ce prost e Băsescu ăsta! Şi cum se ia el de ruşi şi de toţi! Şi cum spune el că dacă ar fi fost în locul Regelui Mihai şi al mareşalului Antonescu ar fi ordonat şi el atacarea Rusiei! Şi cum i-o iritat pe ruşi, şi cum or postat ei pe site-ul ministerului de externe un comunicat în care îl făceau nătăfleţ şi nazist pe Băse’! Şi cum se crede el ombilicul universului, de la Big Ben încoace!
– Bă, zic io.

Io nu ţin cu nici o scârbă lipitoare de politician; dimpotrivă, când întâlnesc oameni politici nu mă pot abţine să nu-i întreb “e mai OK să lucri în politică decât să împingi roaba la privat, este?” (încă n-am întrebat pe nimeni faţă în faţă, numai pe cei care citesc acum acest blog gropăresc: deci bă, politicienilor care mă citiţi, e mai OK să lucri în politică decât să împingi roaba la privat, este?)

Dar eu ţin cu dreptatea, şi imediat m-am auto-sesizat că e rost de apărat nişte onoare nepătată de preşedinte legendar şi jucător!

– Bă! Deci câtă vreme preşedintele ăla polonez Lech Kaczynski i-o făcut opoziţie lu’ Putin, de ce toată lumea l-o aplaudat şi i-o zis că e singurul preşedinte european cu coaeh şi columnă vertebrală? De ce, când toată Europa se gudura pe lângă ruşi, şi numai Lech Kaczynski zicea că ruşii sunt naşpa, toată lumea era de acord şi-l proslăvea pe preşedintele polonez? Şi amu, când Băsescu face la fel ca preşedintele polonez, toată lumea spune că Băsescu e prost şi iresponsabil şi că vorbeşte beutura din el?

Călin s-o uitat odată la mine, şi ochii îi sclipeau!

– Pfuaaay, bă! Kaczynski, Băsescu… Crezi că există şanse să păţească şi Băsescu ce-o păţit preşedintele polonez? Adică să-l rezolve ruşii să dispară în curând, într-o tragedie aviatică?

Şi a zâmbit dintr-o dată de fericire!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Nichita Reply

  Singura problemă e că la aia o vorbit că era supărat pe ei, ăsta al nostru a vorbit de data asta că îi place să se audă. După ce s-a luat de Mihai a zis că o duce până la capăt.
  Acu îți dai seama cum asteaptă Felix la cotitură. Îi plătește el deplasarea numai să dea o fugă până la ruși.

 2. eu Reply

  Putin si Medvedev stau de vorba:
  – Trebuie sa desfiintam fusurile astea orare, creeaza numai probleme,
  spune Putin.
  – De ce? – intreaba Medvedev
  – Sun la Beijing sa-i felicit de ziua nationala, si-mi spun ca e maine ,
  sun la Varsovia sa exprim condoleante si-mi spun ca avionul inca n-a
  decolat…

 3. Anonymous Reply

  Rusii s-au ofticat ca nu le-am respectat sarbatoarea de aparare a tarii dar putini romani isi aduc aminte ca Antonescu a intrat in razboi cu ei pentru reintregirea tarii si nu pentru afinitati cu Germania.Acu inteleg de ce nu a vrut sa plece Presedintele la nunta de fite.I-a fost mila de ceilalti din avion si a stat acasa.Oricum avionul prezidentiabil e pe geanta de mult…

 4. RBoy Reply

  Îm 56 au încercat și ungurii să se pișe contra rușilor (2500 au murit și vreo 650 de soldați ruși). Rezultatul s-a văzut mai târziu … au avut parte de un comunism “light”.

 5. adi Reply

  @RBoy, ai vazut si tu filmule de pe ProCinema de sambata seara?

 6. haolica Reply

  basescu se duce la o ghicitoare sa isi afle viitorul. femeia se uita in palma lui si zice: va vad mergand in mijlocul unui ocean de oameni…toti strigand de fericire…
  basescu, uimit: serios???
  tiganca: da…si oamenii strigau, chiuiau si incercau sa va atinga…
  basescu: si eu ce faceam?
  tiganca: asta nu o stiu, ca nu se vede prin cosciug…..

  🙂

 7. Greuceanu Reply

  taj mah… ca vine Domnu Ponta si repara toate relele astea facute de base & Coco…. nu stiu cum pielea mea numa anu asta s-o copiat la bac…. numa sub astia se iesea la pensie la 42 de ani cu 500 de milioane compensatorii, cum numa sub PDL o aparut coruptia in vami… ca de’ inainte nu era, ca numa amu s-au handicapat sate intregi si etc…..

 8. Belle d”Imagination Reply

  Dacă face fratili nostru de la răsărit aşa ceva, ar mai şterge din datoriile acumulate către noi!

 9. Buha Neagra Reply

  Ceva s-ar putea intimpla doar daca il prind treaz pe Jupin. Ca altfel, se zice ca de omul beat si de copilul mic, Dumnezeu are grija.

 10. normancboy Reply

  @rboy:

  noi am incercat vreo zece ani si nu ne-a folosit la nimic. Rezistenta din munti face pishu pe revolutia de la Budapesta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *