Update: Înainte să mergem mai departe, am vorbit despre Zolty la Biz SMS Camp, adică despre acest caz.

Aşa, deci.

Tribut:

E timpul să facem o mică trecere în revistă a unui weekend de excepţie, mulţumesc celei mai meseriaşe Ioane dintre şoferiţe (care o cam Toyota ea, nu stă), numitei Dania de la Tiparo, locul de unde să-ţi comanzi tipăriturile şi albumele şi orice vrei, şi lui Hădean, cu care m-am distrat foarte tare în voiaj. Vă pup pe cardurile de debit, pe PIN şi pe IBAN!

Cum văd eu mediul online:

În primul rând aş dori să vă spun un clişeu: excepţional, şi eu sunt un blogger atipic.

În afară de scris pe blog, deţin foarte puţine secrete legate de cum să bloggereşti. Normal, mă mai uit la tag-uri, mai bibilesc titlurile, mai lucru la o optimizare pentru motoare de căutare, uite, am şi pagină de Facebook şi mai nou cont de Google Plus; dar am rămas claustrat la etapa “creează conţinut care să-ţi placă în primul rând ţie, bă!”, şi îmi este foarte greu să o depăşesc. Nu mă pot uita la www.groparu.ro la o afacere pentru că este prea mult suflet de-al meu băgat înăuntru; şi pe lângă suflet am mai băgat şi nişte bere.

Din cauza asta, fiecare asemenea ieşire în lume în care auzi onlineri cu experienţă vorbind despre online este pentru mine un duş informaţional. Ascult cu gura căscată, apoi mă plesnesc peste frunte: “ahaaa, deci aşa ar fi trebuit să fac!” Şi apoi îmi jur că aşa voi face, şi tot nu fac decât 10% din ce mi-am propus, pentru că iarăşi revin la conţinut, cum revine căprioara la apa rece de izvor şi gura de Chinezu la bere.

Gaşca:

Să o luăm aşa cu gaşca de bloggeri în ordinea numerelor de la pantof, adică aşa cum se încruntă ei la noi de pe site-ul Revistei Biz, mămicul şi tătica evenimentului:

Adrian Ciubotaru – un blogger la fel de treaz la minte în offline cum este în online (cititorii lui ştiu de ce)
Dan Dragomir – iaca un blogger cu mai multe bloguri, şi care face treabă pe toate!
Dragoş Stanca – Mister “publicitatea online va muri“, e dobă de know-how şi ştie chestii, bă!
Costin Cocioabă – un ficior foarte-foarte-foarte fain şi savvy, dar posibil să mă fi înşelat, pentru că şi despre mine am o părere foarte bună;
Adi Hădean – Mister “Cu fanii mei de pe Facebook pot dărâma guvernul, dacă vreau! Noroc că nu vreau, că îmi instauram propria mea dictatură militară într-o ţară UE!”
Cristian China – Probabil singurul blogger care râde la bancurile mele cu ardeleni (pentru că ceilalţi nu erau de faţă) (te pup, Chinez #refinanţat!)
Alexandru Negrea – Să nu vă treacă-n cap să-l subestimaţi. Vă va lua portofelul în timp ce provoacă o eclipsă de planeta Venus cu mâna stângă!
Cristian Manafu – Acelaşi jovial incurabil, de data asta cântăreţ de karaoke, orice femeie i-ar ceda dacă i-ar cânta pe sub balcoane!
Victor Kapra – Acelaşi gentleman desăvârşit şi adânc şi plin de bun simţ. Respecte! Şi cu asta am zis tot.
Cristian Şuţu – Omul ăsta merită o postare separată într-o bună zi; se pot umple vagoane cu ce picanterii ştie Cristi Palatul Şuţu despre politică:)
Radu Băzăvan – Acelaşi blogger finuţ ca o răzătoare. Ca o carte în Braille. Ca un obraz nebărbierit. Ca o perie de scărpinat caii!
Cristi Dorombach – deşi pare mega smart, a făcut karaoke pe “Numai Iubirea” a lui Pepe… deci nu ştiu ce să mai cred. Are un râs de hienă gâdilată în talpă de limbă aspră galvanizată de capră marocană.
Vali PetcuHe knows his shit better than anybody else. Orice s-ar spune despre el, asta nu i-o neagă nimeni, cine i-o neagă chiar nu ştie nimic.
Andrei Crivăţ – acelaşi sârb român clujean timişorean bucureştean posibil viitor washingtonist, că-l cheamă Obama să ia meditaţii de la el. La orice.

Au mai fost: E-lenuţa, Andreea Burlacu-pe-care-nu-am-uitat-o, Robert Antonescu, Toma Nicolau, Haotik.

Au mai fost: Spada, o agenţie cu care am lucrat tot timpul foarte bine, StandOut, agenţia cu care începem o colaborare în curând, Ana de la PepsiCoRomânia şi Matei (foaaarte faini! despre ei voi mai scrie mâine), Bergenbier cu berea Staropramen, bănci (BCR-ul lui Alex Negrea plus Raiffeisen şi Bancpost, toţi nişte bancheri foarte abordabili pe care-i salut pentru curajul de a se lansa pe Social Media), Ursus (te pup, Andreea!), Recolamp, Rogalski, Nokia etc. etc. etc. Nopţile nu ar fi fost la fel fără Ionuţ Tecuceanu de la Premium Communication, care cântă atâta de fain cu sau fără chitară de te rupe! Am fost şi eu acolo cu el, mai mult ca să-l pun în valoare. Aici aveţi nişte videouri.

Marii absenţi: Petreanu şi Arhi. Pâcat! Ne-am fi distrat încă şi mai şi cu ei.

Aveţi poze o tonă la Şuţu, la Zoso, la Costin-cel-meseriaş-şi-savvy şi la o tonă de alţi participanţi!

Am avut concurs de ghicit berea, am avut batalul la pro-ţap, haleuri de excepţie şi servire im-pe-ca-bi-lă la hotelul Poarta Regatului, concursuri şi networkangeală, karaoke şi bere şi vin şi am dus o sticlă de pălincă cu mine, nu mai plec nicăieri fără ea, aia-i clar. Ba chiar am cântat şi eu la chitară, sper că nu m-o filmat nimeni că-mi pleacă unicii.

Ce am aberat eu:

Vă prezint foarte pe scurt prezentarea mea pe care am prezentat-o la BizCamp, trageţi învăţămintele de rigoare (mulţumesc Mr Kapra pentru sprijin şi Alex pentru trimitere):

(dacă aveţi nevoie de detalii suplimentare, vă invit la dezbateri, pentru că am dezvoltat foarte mult de la scheletul de aici)

Mulţumiri:

Cele mai fierbinţi mulţumiri merg către Marta şi întreaga echipă de la Revista Biz. De fiecare dată când merg cu ei undeva nu-mi mai vine să plec acasă; în acest scop, data viitoare vreau să-mi aduc şi nievasta şi copilu cu mine, şi rămân cu ei în gaşcă ca altădată românii în Schengen. Vă foarte-foarte pup!

Şiiiii… postarea asta nu ar fi apărut pe site-ul gropăresc dacă nu aş fi şi păţit ceva demn de Groparu! Deci:

Fază penală cu Groparu la SMS Camp:

Mă duc la budă, în prima seară, da? Aveam o treabă serioasă acolo. Şi mă fac comod, presar nişte hârtie igienică peste colacul de la budescu, mă aşez comod, scot telefonul, pornesc jocul meu stupid pe Java şi mă apuc să mă joc.

Bate cineva la uşă – ocupat, zic eu.

Şi pleacă! Şi-mi stinge lumina, mă.

Şi eu rămân pe întuneric, şi-mi continui netulburat jocul cu împuşcat avioane ruseşti prin Siberia. Io-s foarte ardelean, da?

Apoi pornesc lanterna de la telefon.

Moment în care intră ceva PR-ist/social media manajer/reprezentant al clienţilor/online manager/client peste mine, că o văzut că lumina e stinsă, deci sigur nu e nimeni înăuntru, şi nu o mai bătut la uşă.

Ei bine, înăuntru era Groparu cu lanterna de la telefon aprinsă, îşi lumina tronu’ de parcă vroia să examineze îndeaproape ce născuse (era o budă foarte mică şi nu aveam ce altceva să luminez).

No!

Explică-te, Gropare! Da’ nu scrie şi că ai ţipat ca o fetiţă, că-ţi strici brandu’…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. Anonymous Reply

  S-o fi gandit omul ca ai nevoie de ajutor la deosebit avioanele rusesti de cele romanesti pe asa intuneric 😆 Sau fondul sonor nu era suficient de adecvat

 2. Impresii dupa #bizsmscamp – video Reply

  […] vedea în clip pe Haotik, Marta Ușurelu, Alexandru Negrea, Ana Maria Măciucă, Victor Kapra, Groparu, Dania Rusu, Cristi Manafu, Kriogen, Andrei Crivăț, Roxana Bursuc, Toma Nicolau, Laura Bănică, […]

 3. Biz SMS Camp – Nothing else matters! « pr intre randuri Reply

  […] Costin susţine şi el abordarea SM pe principiul “începe să faci şi apoi umblă la fine tuning” şi, în afara prezentării, a spus că banii se fac, dar ar prefera şi aşteaptă provocări din partea companiilor şi agenţiilor, iar Groparu a avut una dintre cele mai inspirate şi haioase prezentări, despre importanţa de a avea un blog şi despre blogosfera locală – prezentarea şi concluziile lui post event le găsiţi aici. […]

 4. aviatorul Reply

  pai cum adica esti brand? nu ziceai ca esti necomercial?

 5. Groparu Reply

  @ aviatorul: ce e comercial este marcat ca atare cu (P). Ce este emanatie proprie si personala, nu e marcat nicicum!
  @ zamfir: citeste-mi blogul maine ;))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *