Viața de expat e grea, treaba aia cu ibi bene ubi patria (sau invers) nu se aplică la noi, cei mai viteji și mai drepți dintre draci.

În primul rând, pentru că chiriile sunt extrem de scumpe pentru cât câștigă cei mai mulți dintre românașii noștri. Și, pentru că postarea asta are de-a face cu traiul a 18 oameni în trei camere, o să mă opresc la acest primul rând.

Într-o asemenea casă trăiau, pe lângă experții noștri strămoșești în faianță și gresie, și două fete. Cock-ete. Care aveau grijă de ele, nu ca bărbații singuri care se îndoapă cu șaorme cu bere dulce (insert râgâit here!) și apoi discută ore-n șir pe Whatsupp cu fetile lor rămase fidele acasă.

Și într-o noapte, după ceva ore petrecute la o crâjmuliță de cartier, vreo trei colegi de apartament vin cătă căși, mai împleticiți ei, așa. Și se opresc în bucătăria comună pentru un ultim păhărel, unde observă sfântul Graal (cu doi de a mic): o oală de ciorbă călduță cu afumătură, proaspăt coaptă de fete, lăsată să se odihnească pe aragaz. Insert poftă instant here! Pentru că toți știm câtă foame face berea care spală pântecul ca torenții, de-aia vă și recomand să n-o consumați. Face rău, maică.

IMG_5367
Cam așa; numa’ că ciorbă fără nimic asiatic în ea

Mno.

Dar cum să facă s-o consume fără să aducă gâlceavă și năcaz în casă? Pentru că regulile nescrise ale traiului la comun stipulau că nu ai voie să te atingi de mâncarea celuilalt.

Moment în care intră în scenă binecunoscuta inventivitate românească: cu un cuțit, au tăiat cu maaaaare grijă pojghița aia subțire și delicioasă de grăsime și colesterol care se formează pe ciorba cu afumătură. Apoi au făcut, cuminte, loc, suficient cât să intre polonicul ca-n… ciorbă, la 3 dimineața.

Și s-au înfruptat toți ca nehaliții din ciorba fetelor, fie-le inspirația masterșefească binecuvintată, aliluia, aliluia.

Apoi, când au terminat de mâncat, s-au confruntat cu o nouă provocare: cum să readucă ciorba delicioasă la nivelul inițial? Că fetele imediat și-ar fi dat seama de violare, cu repercusiunile de rigoare! Că pe oală se vedea nivelul inițial al zămii, și se vedea că e pe minus în gestiune!

Moment în care băeții au al doilea moment de geniu românesc pe seara respectivă, pentru că berea inspiră: au completat cu apă.

Nici până-n ziua de azi fetele nu s-au prins de sacrilegiu. Mai bine așa, că era oricum plină de grăsime și colesterol.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. neamtzschantz Reply

  cam asa faceam eu cu tuica lu tata, aia intoarsa de doua ori. cind veneau pretenarii la mine ne serveam un pic, apoi completam cu apa. tata nu bea deloc, dar isi omenea musafirii si dupa aia se tot mira cum beau aia ca pe apa tuica lui intoarsa de doua ori.

 2. handocad Reply

  sunt sigur ca fetele s-au prins. ciorba completata cu apa e infecta si nu se poate manca. stiu dintr – o poveste de – a matusii mele care o patit pocinogu. adica, cand isi construia casa, soacra – beleaua dracu – i – o furat din ciorba si o pus in loc apa. or fugit mesterii toti care incotro scuipand si pufnind de greata. eu zic ca fetele au fost di granda si s – au facut ca ploua.

 3. CSB Reply

  @ neamtzschantz, @boemul – ce ati facut voi cu beiutura se numeste sacrilegiu si pacat de moarte, si nu o sa va fie bine la marea Judecata. Sa bagi apa in tuica nici canon nu are in cartile popilor, atata-i ghie rau.

 4. neamtzschantz Reply

  @CBS
  de asta m-am prins si io dupa ce am citit ca isus o facut exact invers, o schimbat apa in vin. popii nu au canon din alte motive, si ei baga apa in vinul de paste pe care-l dau enoriasilor, doara nu-s bolunzi sa sa muta singuri. la judecata de apoi io cred in varianta lu zorba, ca moshu o sa zica “lasa-l si pe tziflinderu asta pezevenghi inauntru ba petre ca-i simpatic”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *