Unul din visele mele cele mai umede se referă, firește, la mers cu barca pe lac; și acolo să pescuiesc până mă satur de neprins pești (pentru sfaturi de prins pești, vă consiliez să consultați alte bloguri).

Și în weekend am mers la barajul unde visul meu își dorește foarte tare să se materializeze, un lac de munte splendid, frumos ca mine când eram ficior și nu-mi lipsea părul din cap deloc.

Eram doar în vizită, fără gânduri vrăjmașe de atacat peștălăii.

La un moment dat, fiu-meu (care e înnebunit după butterflip cu sticla de plastic) scapă PET-ul undeva după un gard care limita accesul turiștilor; și am căutat badigardul de baraj și i-am cerut voie să sar gardul ca să-și recupereze ficiorul sticla, să nu lăsăm jeg după noi.

Și dacă tot a ieșit din cotobeață, l-am întrebat direct:
– Nu vă supărați, care e regimul de navigație pe lac? Aș putea veni cu o barcă pneumatică fără motor ca să mă dau pe lac?
– A, nu se poate.
– Repet, zic: fără motor, avem veste de salvare, nu poluăm, nu nimic.
– Nu e voie, domnu’! Am avut odată ceva director chiar de la noi, de la Apele Române, și am primit prin stație că să merg să-l scot afară. Și omul era cu un prieten cu caiacul, chiar strânseseră ceva gunoaie de pe lac, dar n-au avut ce face, noroc că o-nțeles și o vorbit frumos, o ieșit imediat. Nu e voie pe lac!
– Aha! zic eu.

Mă uit în jur:
– Și cu ce ați mers să-l scoateți afară?
– Păi cu barca cu motor! zice omul.

Mă uit mai bine:
– …cu barca asta cu motor pe benzină?
– Exact, zice.

Stau un pic și ceva nu mi se conectează în minte. Omul îmi confirmă:
– De aia zic, nu e voie să se polueze, că e zonă de protecție sanitară!

Mi-o mai zis ceva, dar n-am înțeles foarte bine, că tocmai treceau pe lângă noi vreo 30 de motocicliști enduro ca să se dea pe buza lacului.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. gura-raureanul de serviciu Reply

    :))))) WOW! acumulare gura raului??
    in weekend am fost cu un amic la gura raului, si am zis “uite-l asta e tipul care a facut filmul Usturoi, are blogul groparu.ro ce taree” :)))

    si eram cu gonflabila, fara undite fara nimic, doar stat la soare si facut poze… am umflat-o la coada lacului, ne-am plimbat pe apa, si intradevar au venit 2 tipi cu barca cu motor de la baraj, sa ne zica ca trebuie sa iesim, ca a fost anuntata si politia si urmeaza sa vina, si ca ei trebuie sa ne escorteze sa se asigure ca iesim. a durat vreo ora pana am vaslit noi inapoi la coada lacului, timp in care ei cu barca cu motor din care ies noxe plus ulei/combustibil care picura in apa, au mers pe langa noi cu 1-2 km/h….. le-am explicat ca practic suntem cu un colac gonflabil, nu atingem apa, nici transpiratia nu ne ajunge macar in apa… am vorbit frumos cu ei, si ei la fel.. s-au simtit si ei cumva rusinati ca tre sa faca asta… politia nu a mai venit..

  2. somesul receanul de serviciu Reply

    dar ca idee, peisajele de la Tarnita sunt mai spectaculoase sau cel putin mai frumoase decat ce e la Gura Raului, mai gasesti cate o umbra pe cate un mal, niste stanci faine… in weekend e haos si plin de lume, dar in timpul saptamanii e atat de liniste si linistit tot… incat faci poze din alea in oglinda si nu stii ce se vede in apa si ce nu… recomand Tarnita clar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *