Se dă un tânăr student – să zicem, Alex – care se angajează peste vară la primăria Bucureşti, să mai facă nişte bani.

Se mai dă una bucată colegă cu el – să zicem, Diana – o fâşneaţă de fată mică, subţire-n mijloc ca Andreea Raicu dar cu bustul bogat, ochi lucioşi şi mult, mult vino-ncoa.

La locurile de muncă se nasc tot felul de idile; şi nu a durat mult până când cei doi au picat într-un joc de-a seducţia – dar cam fără finalitate, căci nici unul nu făcea pasul decisiv. Dac-aţi citit cartea, apăi aflaţi că nu se întâmplase nimic din ce scrie în “50 de nuanţe de griş”.

Cum şade bine oricărei instituţii de stat, şi în Primăria de sector lucra o scorpie bătrână. O doamnă în etate, cuconet de modă veche care făcea şi desfăcea şi nu-i trecea nimeni peste cuvânt acolo.
Bitch

Într-o zi, observînd ce se petrece, hapia bătrână s-a apropiat de Alex şi i-a spus foarte serios:
– Trebuie să stăm de vorbă.
– Poftiţi.
– Am observat, de la o vreme, că tu îi cam faci curte Dianei.
– Errrr… la ce vă referiţi?
– Ştii tu bine. Că vorbiţi mereu unul cu altul, îi mai aduci flori, mâncaţi împreună… ştii tu la ce mă refer!
– Aşa, şi?
– Şi am venit să-ţi cer să te potoleşti cu asta.
– Poftim???
– Am acasă un băiat care e mai cuminte de felul lui şi-şi vede de treabă, şi cred că s-ar potrivi foarte bine cu Diana. Şi dacă tu te mai tot bagi aiurea în tramvai nu e bine. Nu e bine pentru nimeni.

După care coropişniţa bătrână s-a ridicat şi-a plecat.

Alex cel student a rămas o clipă descumpănit; aşa că a ieşit imediat la o discuţie cu un coleg.
– Bă, cine-i coropişniţa?
– Bă… asta face şi desface aici în primărie, nu-i trece nimeni peste cuvânt. E mega bazată, s-o pensionat cu nu ştiu ce ordonanţă şi o luat vreo 12 salarii compensatorii, şi apoi s-o reangajat după două luni. Primarul însuşi nu îndrăzneşte să se bage peste ea, ea aduce contracte cu nu ştiu ce firme care baga bani serioşi în primărie, ce mai… e om de bază. De ce?
– Păi m-o cam ameninţat.
– Io zic să nu te iei în gură cu ea, că te poate săpa temeinic. Şi aşa numa’ vreo lună mai ai de stat aici, că se termină vacanţa, io zic să stai cuminte, că te miri ce-ţi înscenează!

Alex nu ar fi fost mascul dacă ar fi renunţat, aşa că a continuat să se vadă cu Diana – mai discret, e drept; o mai aducea pe la el prin cămin să facă cartofi prăjiţi, să se mai uite la un film; dar tot fără finalizare. Ceva nu puşca între ei doi, şi parcă avea el aşa un soi de reţinere.

Au trecut vreo doi ani şi Alex merge la mall cu un prieten. Unde, la mall, dă peste exact erinia infernală care-i fusese colegă. Care acum nu mai era cucoana aia şmecheră, ci mai degrabă o umbră a ceea ce fusese: faţa smochinită, părul vâlvoi, cocârjată ca un baston, privirea injectată şi o expresie rea pe faţă. Politicos din fire, Alex s-a salutat cu ea, şi vede că şi prietenul lui o salută. Cucoana le răspunde la sictir şi se face nevăzută.
– O cunoşti pe vrăjitoarea asta bătrână? s-au întrebat cei doi reciproc, într-un glas.
– Da, au răspuns amândoi, tot într-un glas.

Apoi au râs.
– Bă, zice Alex, ce-o păţit femeia asta? Acum vreo 2 ani era mega cuconet, şi amu zici că-i Titanicu’.
– Ioai, o avut probleme mari.
– Ce probleme mari?
– Păi să vezi… ea era goangă mare în Primărie, că îl avea pe bărba-su în spate, care era om de afaceri, făcea şi desfăcea şpăgi şi contracte, zici că era familia Voiculescu. Şi ştii că ea are un băiat? Mno, o adus-o pe una acasă la ei să o combine cu băiatul ei, că ăsta era un mutalău; şi – să vezi şi să nu crezi! În loc să se combine mutalăul cu ea, s-o combinat bărba-su’ şi o plecat de acasă cu aia şi i-o lăsat în fundu’ gol…
– Nu creeeed! zice Alex. Cum arăta gagica aia, era o fâşneaţă de fată mică, cu mijlocul slab ca Andreea Raicu dar cu bustul bogat, ochi lucioşi şi mult, mult vino-ncoa?
– Exact, zice prietenul; o ştii?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. Săndel Reply

  Notă personală: Nu te angaja la Primărie.

  Nu de alta, dar din câte văd e mare f***i și nici o finalizare.

 2. boemul Reply

  ca-n bancul ăla cu tipul care-i zice unei bunăciuni “ştiu că nu-i cine ştie de capul meu, dar taică-miu e bătrân şi văduv, o să primesc nişte milioane de la el”
  iar tipa, în doar câteva săptămâni, îi devine mamă vitregă 🙂

  deci realitatea bate bancul!

 3. boierul barba Reply

  Bre Gropare :
  1. -spre deosebire de altii eu cred ca tu relatezi povesti reale de viata si nu personalizezi ieftin niste anecdote,deoarece , nu-i asa viata bate bancul.
  -2 – eu zic ca la mijoc e Oprescu ce o avea in pregatire pe baba-coropisnita pentru campionatul mondial de facut copii , de catre mame batrane , si babaciunea de care vorbim avea oarece sanse la podium , unde mai pui ca bardab-su invartea ceva mosmondeli de afaceri.
  Gandesc eu ca studentasul lu matale era in vizorul lu’ Oprescu drept instrument de inseminare .
  Cum studentasul a plecat , Oprescu se pare ca a substituit instrumentul de inseminare pe sest cu fiul fatalau.
  In asemeniea situatie nu avea cum sa supravetuiasca rezultatul exercitiului genetic in vederea concursului de babaciuni fatatoare , iar coropisnita a fost eliminata din lot .
  Eu asa gasesc explicatia ca cocoana simandicoasa a ajuns zbarcita si naparlita rau.
  Cat despre fata subtirica si lipicioasa , eu cred ca a fost isteata ca folosit avantajele terenului in lupta de gherila pentru castigarea existentei in ziua de astazi , cum facem fiecare de fapt.

 4. boierul barba Reply

  Morala tepei:
  -daca vrei sa-ti-o tragi , nu te sprijini pe H.R. primariei, iar
  – daca totusi ai facut-o ai graja ca sa-ti pui la adapost cascavalul ,
  -daca totusi nu ai respectat primele doua reguli , nu te duce in piata sa strigi ca bugetarii dau tunuri si tepe ,ca SRI-stii o sa te aresteze ca esti anarhist si-ti trag la gioalele.

 5. Baba Novac Reply

  “O fâşneaţă de fată mică, cu mijlocul slab ca Andreea Raicu dar cu bustul bogat, ochi lucioşi şi mult, mult vino-ncoa” …iar boul ala de Alex nu a incercat nimic ?! Huh, in toata povestea asta singurul personaj pozitiv este sotul hoastei, restul doar curve, mototoi si scorpii… 😯 🙄 😎

 6. nikoB Reply

  Pe principiul “Ai grija ce iti doresti …” coropisnita batrana, cand a dat prima data cu ochii de Diana – fasneata, a decretat: “Asta trebuie sa se mute la noi acasa”, dar a uitat sa precizeze si statutul Dianei dupa mutare.

 7. DxN Canadian Stories Reply

  Din pacate si aici in Canada sunt multe Diane/Dane fasnetze. Chiar ieri mi-a povestit o doamna cum ca barbatul ei a lasat-o cu 3 copii si a parasit-o pt o Dana de 23 de ani.

 8. alin Reply

  Deci tot la concluzia mea ajungem : TOATE FEMEILE FRUMOASE DIN ROMANIA SUNT NISTE CURVE MATERIALISTE. Pam pam !

 9. Groparu Reply

  @ DxN: man, cred ca au trecut vreo 4 ani de cand nu mi-ai mai comentat. Unde ai umblat in timpul asta?
  @ alin: intr-adevar, e foarte sanatos sa tragi o concluzie pe baza unui singur fapt. Ggg, la mai mare!

 10. alin Reply

  Un singur fapt ? Uita-te in jurul tau, Clujul mai ales o sa iti arate exemple ca am dreptate, la fiecare pas pe care il faci..

 11. alin Reply

  Pai asta sustin eu, ca toate sunt curve. Deci oricine face sex in Cluj, ca avand atatea femei nesatule de pula….niciun barbat nu scapa nefrecat…

 12. alin Reply

  Normal. In Romania doar ratatii si prostii sunt apreciati, cei care spun in fata ceea ce vad in jurul lor, sunt “varza”….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *