Cel mai beat de putere om din România

După cum ştiţi, CCR s-a scobit prin străfunduri, a scos ceva cu unghiile şi apoi a zis că, iată, asta e decizia că Laura Codruţa Chioveşi trebuie să plece.

Fun fact, inclusiv presa cât de cât de dreapta/”independentă” pe care o mai urmăresc (hotnews, digi24, g4media) a avut grijă să includă trebuie în titluri. Nu că CCR crede că trebuie, ci că Iohannis trebuie să dicteze plecarea.

Moral, sunt nefericit că de vreo 2 ani de zile, instituţia Portocalei de la Ploieşti nu a mai scos nici un corupt major din joc.

Şi, strict legal vorbind, posibil ca CCR să aibă dreptate, din punct de vedere constituţional. Nu sunt jurist, habar n-am de termeni gen contumacie, opozabil, concedent, habeas corpus, postglosatori, sancţiune supletivă sau alte jargoane pe care le folosesc juriştii pentru a crea impresia că sunt indispensabili în jungla asta legislativă.

Ce ştiu, însă, dincolo de leorbăiala juriştilor, este că mă uit cu respect la vecinii noştri de la nord; care nu au ezitat să arunce în containerul de gunoi politicienii murdari. Cum ar veni, ban la ban, şi goz la goz trage! Şi mi-aş dori să putem face şi noi asta.

Şi chiar am putea-o face. Fizic.

Iar legat de ce ar trebui să facem în viitorul apropiat noi, ăştialalţii… a zis-o Alin Dumitrescu mai bine.

Şi Lao Tze, nu uitaţi de Lao Tze, care a spus că, într-un război, pierde cel care cedează primul. Bătălia abia se-ncinge, zilele… lunile şi anii ăştia. Din fericire pentru noi, nu ducem bătălia asta în tranşeele de la Stalingrad, la -40 de grade, cu echipament de vară (ca bunicii noştri), şi nici în linia de producţie, copii săraci scoşi de la sate flămânde şi încălţaţi şi hrăniţi de comunism, ca părinţii noştri.

Nu. O ducem cu burţile mai pline decât ar fi dus-o ei. Aşa că de ce să renunţăm?

De ce să renunţăm?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 23 comments

 1. Atti Reply

  Gropare, am obosit. Am 38 de ani, am tras ca un animal si fara prea mult rezultat. Ma gandesc eu asa, vreau oare sa ofer aceeasi chestie si la copii? Plm, nu.

  Sau

  Ma adaptez. Daca statul imi este activ ostil, e timpul sa fiu la fel.

 2. Groparu Reply

  @ Atti: Am un pic mai mulți, iar poporul ăsta #rezistă de vreo două mii de ani. Ce mai contează încă un mandat sau două?
  Chimia, din punctul meu de vedere, este următoarea: acum nu mai au chiar nici o scuză de a nu mai face ceva.
  Și nu vor face. Pentru că-s proști și incompetenți.
  Și cred că vor pierde o bună bucată din electoratul lor.
  Între timp, am face bine să ni-i susținem pe ai noștri.

 3. mac gregor Reply

  Nu e foarte eficient sa ne certam om cu om 4 ani de zile.

  O organizare de un grup de 10, 20, 30, 40, 50 de prieteni care si-au stabilit ca merg impreuna la ora 12 sa voteze USR si apoi sa iasa la o bere – ar avea cu 1000% mai mult impact si nu ar lua decat cam 3 ore.

  • Atti Reply

   Moise are dreptate cu o chestie – demo-ul de weekend e o laba trista, nu are nici un rost. Zilnic? Da, aia mai poate sa functioneze.

   Problema: nu exista lider. Ciolos e dragut dar nu e streetfighter, Usr e flowerpower. Sa ma ierte diversele deitati, dar avem nevoie de un Basescu (nu de el. De unu ca el.).

  • Atti Reply

   Offtopic: Tulaaaaaai. Threaded replies. Na, amu mai da voie si la edit comment si suntem in 2018 😀

 4. rftghost Reply

  Hehe, mi se pare mie, sau jigodia si-o cam ia?

  Sper ca vasnicii pocnitori de sticle de caldaram isi incalzesc pipotele? $rezist?

  @Atti, la cati mai multi basesti! Vezi ca nutzi e in CostaRica si se repro, poate caca si vreunu mai chior, il facem presedinte instant! Piticu porno de la noi abia asteapta un mandat, ce draq!
  Btw, grija cu streetfightingu, ca sunt si altii dornici de dansat cu panselute…

  • Groparu Reply

   Până voi reușiți să ieșiți din epoca Băsescu, vezi că ai tăi ne lasă fără pensii, fără spitale noi și fără drumuri. Ce facem, ne agățăm de chel și de Nuți în timp ce nu facem absolut nimic în ultimii 7-8-9 ani de pesedeală, cu pauza de un an de tehnocrație? Nu ați obosit?

  • mac gregor Reply

   PSD:
   – aia care scandau “nu ne vindem tara” in timp ce vindeau la fier vechi toate fabricile din Moldova si partea de sud
   – cei care il injurau pe Boc fiindca e sluga si pe Eba ca a facut o greseala gramatical, si acum le convine Violeta Viorica Dancila prim-ministru.

   • rftghost

    Din epoca tristei amintiri nu iesim asa usor, nu vezi cati neinternati sunt pe toate gardurile? Mizeria golanului traieste in urmasi, parca si aia cu nume de numar de masina a fatat iar…
    Hmm, care ai mei? Ai mei, daca ar ajuta careva pe sus sa vina, ar rezolva multe, e drept, cu niste canale si niste gulaguri… visez si eu frumos cateodata!

 5. mac gregor Reply

  Sorry, nici disperarea nu e o strategie viabila de lupta 🙂

  “Don’t get mad. Get even.”

  @Atti

  ba e foarte bine in weekend. Ce poti obtine cu manifestatii?
  Vizibilitate externa, dovada ca Johannis are sustinere publica.
  Daca le faci zilnice, nu obtii mai mult.

 6. Tiberiu Reply

  Radule, ai mega-dreptate, eu am învăţat în ultimiile 3 decenii să mă detaşez şi să mă râd, dacă tot îi veaţa de hândel.
  Şi să văz partea plină a poharului, în ’89, înainte de deranj, dacă mă ântrebai de ce-i doresc lui Pingelică-Împărat soarta lui Aldo moro, purii ştiu cine-i , restul, Goagăl, răspunsul meu era: MuziCĂ, CĂrţi, călătorii LA LIBER.
  Aşa că Mulţam Bossului Suprem, am ce mi-am dorit, restul sunt başca.
  Îmi dau CopyPonta, că mi-e o lene de mă duare:
  Problema cea mare nu sunt politicienii, poţi să pui pe Statuile Corectitudinii în Parlament, portarii, cei de la ghişee, asistentele, invăţătorii, toţi ce ce lucră cu publicul, de care depinde de fapt viaţa noastră, se schimbă înnebunitor de încet, odată cu ciclul vieţii, Brucan a fost un bou optimist, era să-mi iau bătaie de la amici în ’90, când am zis că Brucan greşeşte ÎN MINUS, ca schimbările să fie majore este nevoie de vreo 3 generaţii, dar uitaţi-vă la ce s-o schimbat în 3 decenii…

  • Groparu Reply

   Treaba asta cu ”restul e bonus” o s-o țin minte pân-oi muri. E genială.

 7. Pamfil Reply

  Orice hastag ii e frica de Statul de drept.
  Adica unde e domnia legii. Si a hotararilor CCR. Care stipulează clar- nu ce zice Groparul- ca ministrul propune si presedintele semneaza decretul de revocare. C-ăsta-i spiritul Constitutiei, adică prezidelul nu e jupăn pe plantatie, iar cineva care a incalcat de trei ori Constitutia tre’ sa plece in ….gheremezu’ ma-sii!
  Pana si Klemm s-a dezis de mitomana, asa ca e sigur pa-pa!
  Probleme grave la corazon? Furadan in doze mici, leacul sigur pt. insanatoșire.???

 8. Pamfil Reply

  Nu vă fie frica, Kovesi tot pică!!
  C-așa-i in democrăceala!

 9. Sorin Reply

  Dacă Băsescu și susținătorii s-au comportat ca și când Romania e republică semiprezidențială, nu înseamnă că așa și este. Unde naiba scrie în Constituție așa ceva, nici măcar nu se subînțelege! Citiți Constituția Franței (de mai multe ori, ca să înțelegeți, că e grea rău de tot) și veți vedea că acolo, deși președintele are putere executivă sporită, pentru echilibrare, parlamentul are la rândul său puteri mai mari. Dacă vă doriți republică prezidențială pe bune (nu dictatură cum vrea Dogiouiu și Macovei), citiți Constituția SUA cu toate amendamentele, până la capăt, de vreo 50 de ori. Dacă aveți dificultăți, împărțiți frazele în propoziții simple. Veți vedea că acolo șeful statului, care este și șeful Executivului, poate fi limitat de Congres, tot pentru echilibrare, că așa e cu Rule of Law (= statul de drept, să înțeleagă toată lumea). La noi nici nu există funcția de „șef al statului”. Nici în literă, nici în spirit. Dar tot de la Băsescu ați prins-o și pe asta. Faptul că în România președintele are 2-3 funcții executive nu-l face șef pe plantație. Nici republica nu e semiprezidențială. Citiți Constituția României. Știu, e proastă și începe cu o minciună istorică: art. 1(3), ultima parte a enunțului. Eu nu am votat-o. E o constituție scremută, cu legitimitate slabă (a fost nevoie de 2 tururi la referendumul pentru aprobare publică; până la urmă au obținut cvorumul necesar cu forcepsul administrativ). Voi poate nu aveați drept de vot în 2003, dar asta e, dacă vreți stat de drept trebuie să știți că într-o astfel de sinteză politică Constituția e cea căreia i se subordonează toate celelalte norme. Trebuie doar înțeleasă, nu interpretată ideologic. Hai, că se poate!

  Cât despre decizia CCR, bună, rea, asta e. Așa e cu statul de drept. Dacă vreți alt tip de organizare politică, faceți revoluție. Dar vă spun un secret (pe care îl știe toată lumea, mai puțin naivii): nici o revoluție politică din istoria omenirii nu a pornit de jos în sus. Soluția: pasul 1 – învățați carte; pasul 2 – deveniți politicieni, ca să mai avem pe cine înjura, că ăștia vechi sunt imuni; pasul 3 – candidați la alegeri; pasul 4 – convingeți lumea s vă voteze, ca să ajungeți elite; pasul 5 – faceți revoluție. Dar mai e un secret: pe acest drum inițiatic descris mai sus, vă veți transforma mai abitir decât Saul în drum spre Damasc. Bine, el din rău a devenit bun; în politică e invers, din bun devii rău. Când ajungeți la pasul 4 vă veți da seama că nu mai vreți revoluție.

  • Atti Reply

   Adevarat, people power nu produce schimbari sustenabile, iar cand o face, rar e bine.

   Practic ce zici tu e ca pentru urmatorii 20 de ani, batalia este pierduta, daca schimbarile necesare sunt posibile doar prin ascendenta la guvernare a unei noi generatii care doar acum se gandeste daca e cazul sa invete carte.

   Chestie trista pentru noi.

   Eu ma uit la asta din alt punct de vedere. Nu cred in demonstratii, nu au nici scop, nici viitor, nici lider, nici tinta precisa, dincolo de abureli idealiste. Dar cred in puterea noastra de a face bine local – un fel de think global, act local. Cred in a nu trece pe rosu, cred in a nu minti, cred in a ma comporta de parca deja tara asta e ca si afara. Fake it until you make it – cred ca asta e solutia si e mai revolutie decat a il agata pe Dragnea de primul stalp, desi tare m-ar atrage spectacolul 🙂

 10. Groparu Reply

  @ Pamfil: Pesedeule, vezi ca ne lasa Vasilica fără pensii, si cu aceleași spitale, scoli si drumuri vechi si proaste, in timp ce voi urlați ca proasta “chiovesi, chiovesi”. Ce facem, chiar ne bagam picioarele in revolutiile social-democrate promise?
  @ Sorin: te rog frumos sa-mi spui ca esti din Cluj și ca accepți sa bem o bere. Sau macar una din astea doua.

  • Sorin Reply

   Nu, nu sunt din Cluj. Sunt ceea ce voi, cei de acolo, l-ar numi „mitic”, deși nu chiar din capitală. Ai putea bea bere cu un mitic?

  • rftghost Reply

   Eu inca il astept pe matelotu chior sa se legene usor, in briza vantului, pe o franghie mai sus de sfanta treime…

 11. Zev Reply

  @Sorin Cogent (he-he) argumentul, dar cateva chestii nu le pricep. Presedintele e sef de stat, ca e decorativ ca la nemti sau nu, ca e un termen definit in legislatie sau nu, asta nu inseamna ca Romania nu are un sef de stat. Dreptul international recunoaste varietatea aranjamentelor si spun ‘heads of states or governments’ pentru ca in cazul unui stat da cu pixul PMul (eg UK), in altul presedintele. Dar asta nu inseamna ca nu exista, oricat de nominal, un sef de stat, chit ca e presedinte sau Sovereign in Right, Defender of the Faith, realms an territories la-di-da, conteaza nu prea mult. De acord cu zicerile re Basescu, total de acord cu paralela la Saul, mai putin cu revolutiile pornite de sus. 1917 Rusia – dupa esecul reformelor lui Stolypin si reprimarea revoltelor, un seism era de prevazut. Orbirea Romanovilor prea increzatori in Ohranka s-a platit. Dar Lenin si ai lui, in opinia mea, erau ‘de jos’.

 12. Dim Reply

  Comentariul lui Alin Dumitrescu este insalubru și extremist (pâlpâie înspre terorism, ca să nu zic anarhie).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *