Groparu lucrează la corporație de nici nu mai ține minte când; și singurele lui momente când mai iese din rutină (denumită, pe nedrept, ”zonă de confort”) sunt când ba mai scrie pe blog, ba mai iese pe la ceva conferință să glăsuiască din vasta lui experiență de viață, ba mai face câte un film – în rest, mari provocări, dacă e s-o luăm așa, în existența asta de găină de baterie nu prea există.

Practic, sunt un fel de Iohannis, așa.

Ei, și când m-au contactat de la Aleph News (știți voi, televiziunea deschisă de Adrian Sîrbu ot ProTV) ca să particip la emisiunea Știu (format nou, reporteri – redactori? gazde? – noi, televiziune nouă), mi-am zis eu, de ce nu? Haideți să let’s do it.

Și apoi am trecut cât se poate de meteoric prin calvarul existențial al unui angajat al televiziunilor.

În primul rând că oamenii ăia iau legătura cu tot felul de dubioși, între care oameni ca mine, care nu-s deloc nedubios – asta vă zic cu mâna pe inimă.

Apoi că oamenii ăștia lucrează vinerea pe la ora 6:30 seara, când eu eram la pădure după ciuperci. Și nu-mi mai găseam mașina și era deja întuneric în aer și ei voiau neaparat să știe dacă pot participa luni seara și dacă sunt de acord cu prezentarea pe care mi-au făcut-o (și pe care mi-o tot trimiteau, paragraf cu paragraf, pe WhatsApp).

Și apoi sâmbătă pe la prânz, când lumea se trage către un somnic vinovat ca să poată face party noaptea, ei erau în focuri cu mine ca să facem micul interviu de promo.

Și apoi luni au muncit să strângă știri care să merite cât de cât dezbătute.

Apoi mi le-au trimis. Fiind ocupat cu ziua ficiorului, le-am răspuns printre picături, că ba mă sunau neamurile, ba filmam cum suflăm lumânările de pe pizza, ba mâncam tortul… numai  probleme!

Apoi – emisiunea: foc continuu, idei, dicție, abordare, poză, postură, din alea. Greu, tată, pentru un corporatist învățat să stea picior peste picior la birou atunci când asistă la ședințe îmbrăcat în hanorac. Dar ce ar fi viața fără o nouă provocare acceptată de a vorbi banalități, din păpucii de blogger! Care a doua zi s-a întors la traiul lui comod de corporatist, pe când oamenii ăia au revenit în malaxorul zilnic al cotidianului, găsește subiecte, găsește invitați, cheamă-i, întreabă-i chestii.

Vă dau aici link-ul, dacă doriți să vedeți până nu se fâsâie de tot subiectele. Emisiunea rulează seară de seară de la ora 21:00 și e altceva în comparație cu prelipcenismele de pe celelalte posturi de știri.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. Cam Reply

    Prefer sa te citesc aici, esti haios doar in scris. Aleph e postul Simonei Halep, sau de ce naiba au ales denumirea asta? Oricum nu il urmaresc, fundalul pe alb e eye killer in full HD.

  2. Raiiar Reply

    Au fost scandaluri publice cum că îi muncește inafara programului și îi plătește prost și cu poate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *