Când mi-am adus aminte, am ieşit din casă desculţ şi gâfâind, cu privirile rătăcite, ca un apucat.

Am luat săpuţa mică ferm în mâna dreaptă ca pe ciocanul lui Thor şi am scanat repede grădina până am identificat ghiveciul, cu precizie de rachetă balistică americană de la Desevelu’. Astă-primăvară, în ghiveciul ăsta depozitasem cu religiozitate toate lighioanele pămânului pe care le-am găsit săpând grădina: râme şi paraziţi şi larve de gândaci de mai şi tăt ce mai mănâncă Bear Grylls ca apucatul la TV.

Şi le-am şi plantat un smoc de iarbă, să aibă de mâncare rădăcini delicioase, şi am şi udat ghiveciul de fiecare dată, să nu moară micile jivine de sete.

Acum, însă, le sosise momentul.

De ce, vă veţi întreba voi, şi pe bună dreptate, dragi cititori, de ce aş face eu asta? Oare mă pregătesc de filmat scene de supravieţuire? Îmi fac insectar şi râmar şi viermar şi gândăcar? Le folosesc pentru vrăjile mele satanice cu care atrag unicii atât de preţioşi pe site? Doresc să o sperii pe soacră-mea, o femeie atâta de încercată de ginerele ei blogger, când vine aici?

Nu, nici gând, dragii mei. Jivinuţele mi le trebuie pentru că plec în Deltă.


ŢÂNŢARI! ţânţariţânţariţânţariţânţariţânţariţânţariţânţariţânţariţânţariţânţari

La expediţia noastră religioasă de pescuială.

Cu un musafir surpriză: fiu-meu cel Gropărel, aflat la prima lui expediţie de acest tip.

Şi pe care sper să-l fi virusat iremediabil cu acest virus

După cum vă spuneam, am aşteptat 8 ani după acest moment.

Şi-mi doresc din sufleţel să iasă bine şi să ne distrăm, că anul ăsta mai încet cu şpriţurile şi pălincile, Gropare.

Nu va fi singur: vom fi doi tătici-elicopter, exasperaţi de năzdrăvanii nostri, că nu e uşor să fii părinte anii ăştia, la câte cărţi şi MBA-uri de parenting există; dar, cu ajutorul Celui de Sus şi ai Ştimei Bălţilor, vom reuşi! Şi aşa n-am prea prins noi peşte prin Deltă anii trecuţi, iar anul ăstamai e şi prohibiţie, şi cu ceva trebuia să ne umplem şi noi timpul.

Ne vedem peste două săptămâni; şi, ce să vă zic, dacă vă păleşte dorul de blogger, apăi desfaceţi un vin răcoros şi citiţi cel mai vast interviu luat vreodată mie, sub semnătura celui mai blând cuplu de moldoveni basarabeni din lume, pre numele lor Albu; sau puteţi auzi chiar bâlbâieli profesioniste, la  interviul dat pentru podcastul lui meseriaşul de Katai.

Să ne recitim cu bine-sănătoşi în două săptămâni!

PS: Iar despre jivinuţele cele drăguţe, dacă vă interesează drepturile târâtoarelor, apăi aflaţi că… mno, sub ghiveci înflorise ditamai colonia de furnici obraznice, care s-or înfruptat ca la Ritz din proteina gratis pusă la dispoziţie toată vara de blogger; deci şi anul ăsta tot cu cucuruz dăm la somn şi ştiucă în încercările noastre disperate de a nu împuţina fauna ihtiologică a celui mai tânăr pământ al ţării.

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Groparu Reply

  Postare scrisă în mare grabă, căci graba e mare, deci iertati greșelile noastre; că și noi le iertăm pe ale voastre.

 2. Adi Reply

  Vacanta placuta! Si stati departe de breaking news-urile din minunata tarisoara!

 3. Dan Reply

  Ai putea scrie tantari zece minute de acum incolo si tot nu ar fi de ajuns. Pregateste-te de ce e mai rau. Asta ti-o spune un profesionist!! Ce am indurat anul asta nu am indurat in 45 de ani de cand merg in delta!! Sper sa aveti palme suficiente cu voi….

 4. Dragi Femei Reply

  Pun pariu ca nu veti gasi nici macar pe Dunare tantari la fel de infometati si fiorosi precum cei din Bucuresti!!! Cand va intoarceti, tot prietenii ramasi in Bucuresti vor avea cele mai mari si mai rosii blande pe picioare. Distractie placuta! PS: Ce baietel frumos! Sa va traiasca!

 5. Delia Reply

  I feel old. Te rasfoiesc de cand groparelul era bebe, uite ce fecior mare si descurcaret e.

  • Atti Reply

   Eu imi mai amintesc cand Groparu scria ca si pe mIRC, Anno Domini 2007. Sari un pic cu vreo 400 de pagini spre trecut, fantastic ce si-a schimbat stilul pe traseu 😀

 6. Pescar Amator Reply

  L-ai virusat….Dom faci pescar, dar din pescar nu mai faci om!
  Fir intins Gropare! Hai cu poze cu capturi! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *