Mi-am căutat pantalonii ăia trei sferturi în carouri, chimeşa cu guler lăbărţat şi vesta aia albă de student la Yale, pe care scrie Harvard; am scos ciorapii albi şi labele de scafandru, m-am îmbrăcat şi cu basca albă şi mi-am asumat o privire inteligentă, care nu prea mă prinde. M-am înfipt apoi în faţa oglinzii: arăt neireproşabil.

Apoi mi-am dat seama că uitasem să-mi iau chiloţii.

Am căutat crosele şi le-am găsit în debara, unde le ascunsesem de nevastă-mea, să nu-i treacă idei când mă prinde că vin dimineaţa uşor parfumat.

După care m-am tuns cu noua mea maşină de tuns luată de la Domo, din-aia eftină, că îs tot o julitură pe bostan.

Am tras şi un duş, al doilea pe vara asta, şi m-am jucat puţin cu aparatul de ras: ce nu am reuşit cu maşina de tuns am desăvârşit cu Gillette. Arăt ca un actor din Eu când vreau să fluier.

La final, am pus mâna pe deodorantul expirat, l-am lustruit un pic pe la subţioară, unde mai aveam nişte scoici din Tenerife; şi m-am mai şi dat pe meclă cu o tonă de aftershave ieftin Tarr, de la Farmec.

Acum tot ce mai am de făcut este să aştept să treacă zilele până sâmbătă, când mă duc şi eu să mă dau pe terenul de golf cu maşina aia de golf de o juma’ de cal putere, la Community Challenge, la Pianu, lângă Sebeş. Nu ştiţi care Sebeş? E oraşul ăla de lângă Pianu. Nu voi fi singur, ci însoţit de o zeamă de bloggeri clujeni, între care îi amintim pe Makavelis, cel mai neclujean, Crivăţ, cel mai clujean, DeCeii, cei mai amândoi, Mironeasca cea obeză, Lorand, cel mai logodnic liaisonist, marele Ruben, nepotul marelui Rubens, şi voi face un update cu cine mai vine acolo la golit.

Update: Invitaţia a fost lansată de Laptopiseţul, căruia îi şi pe această ocazie; mai vine Psaico, care îşi tot vindea de prin casă, într-o vreme; Radu Neag, Vlad Georgescu, Bun Gust – şi prietenul meu imaginar.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 29 comments

 1. Mironeasca Reply

  Vaaaai, mi-ai făcut ziua mai minunată că m-a facut cineva obeză!! Să ne croșetăm cu bine cu crosele alea, da?

 2. Groparu Reply

  Sa te tii bine de crosele alea, draga, ca am inteles ca mai bate, asa, cate-o boare de 1km pe ora pe campul cela… daca nu faci fata, ascunde-te in prima gaura si striga-ne sau da-ne bip, ca te gasim noi!

 3. ardeleanu' Reply

  Gropare, nu merg toate linkurile. Duc la pagina Graalului.

 4. adi Reply

  De pe sait-ul lor:
  “150 de participanți (din care 40 de jucatori de golf)
  • oameni de afaceri
  • doctori
  • avocați
  • reprezentanți media
  • oficialități
  • antreprenori
  • filantropi ”

  Unde te incadrezi?

 5. Groparu Reply

  @ ardeleanu: rezolvat, mersi! e greu cu ctrl+V.

  @ adi: la personalul auxiliar care-si lustruieste crosa.

 6. Ion a lu' Ion Reply

  Noa, s-aveti vreme buna, ca e cam muratura zona. Daca ii nasol, sunati la Sebes (e langa Pianu, nu trebe interurban), la Kronospan, sa pufaie mai multa formaldehida, doar doar o sa inlocuiasca norii negri, cu d’aia albi, parfumati…

 7. Dan Ciulea Reply

  ma, in imaginatia mea, eu sunt pretin cu tine … oare de mine vorbeai cand spuneai “şi prietenul meu imaginar”?

 8. ardeleanu' Reply

  @ Ciulea cred că Groparu nostru începe să dezvolte a treia personalitate… acum că s-a căsătorit 😀

 9. Pavel Reply

  Apai, bre, tre sa ma interesez si pi la Iasi de asa ceva, ca tare ar mai mere un golf 😛

 10. Lorand R. Minyo Reply

  Vreme buna sa avem, ca in rest eu zic ca ne descurcam. Nu neaparat cu jocul de golf, da’ facem cumva sa ne exteriorizam talentele sportive 🙂

 11. Bungust Reply

  Io n-am frecat niciodata palma de vreo crosa de golf. As putea sa iau cu mine o bata de baseball? Face cam aceeasi treaba, numa ca nu să-ndoaie.

 12. Jack Kerouak Reply

  Gropare, cât de curând nu ţi-o mai vezi decât cu oglinjoara =))

 13. pericle Reply

  tare, poate ne vedem prin alba iulia ca prin pianu nu ma descurc

 14. zyp Reply

  Noa, m-am dus si ieu sa vaz care-i treaba cu gaurile alea….ioi Gropare, sa nu carecumva sa va caza-ti 😀 la otelu ala ospitalier luxos golfos si agramat ca zice ei ca “ve-ti avea parte de patru stele si de golf” da sub ceriu liber sigur is mai mult de patru.
  Asea imi pare de rau da ala care facu minunatie de sait la minunatie de otel ca o uitat un -i la rezervari..trebia rezervarii bagsama..in rest ie ochei rau.
  Si la anu itz doresc macar un golfu’ Mexic sau Persic de vacanta cu muierea, ca tare fain scrii.

 15. Gravura Reply

  I wasn’t going to comment as this was written a while ago, but as I have just read it a second time, I thought I say thank you for this great article.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *