Să mereţi să vedeţi filmu’, să vă râdeţi.

În primu rând fincă ii o corceală de film dintre basmu ăla cu Gheonoaia a lu Petre Ispirescu (atâta numa ca în film le zice mamuţi la gheonoi), Apocalypto a lu’ Mel Gibson şi orice-alt-film-bazat-pe-căutarea-freudiană-a-tatălui-şi-drumul-iniţiatic-al neofitului.

În al doilea rând fincă traileru’ ii pişarea lumii: Roland Emmerich are grija să îţi demoleze orice tendinta de a ficţionaliza filmu, de a te transpune într-o lume primordială frumoasă ca si o poveste frumoasa prin demolarea oricarei fictiuni, fincă îţi zice de la bun început “FILMU ĂSTA E PLIN DE TRUCAJE!!!”.

Deci v-ati dat seama: tre’ sa veniti sa vedeti filmu, vinkă am văgut mult arbeit la film, und das ist gut! Bicos arbeit ist fehhry impoootănt.

Şi în al treilea rând: fincă soluţia finală a filmului este ca fraţii negri să se lase conduşi de fraţii albi, mai dăjtepţi, impotriva – da! – împotriva unor oameni cu trăsături de arăboci, care mai şi poartă turbane pe cap. Şi vorbesc aşa, o proto-arăpească.

Asta ca să nu mai zic că mi-a fost şi mie dat să văd o gaşcă de mamuţi care fug la galop ca nişte maidanezi, mânca-ţ-aş, că m-am stricat de râs! Să le spuneţi elefanţilor care nu pot galopa nici măcar deloc că strămoşii lor fuseră cu mult mai coioşi, şi că şi-or făcut neamu’ pachidermilor de toată groaza.

PS: ar mai fi de zis despre Phororacus (ciorile elea preistorice din film care vor sa isi umple pipota cu carne de om) care is de 4 ori mai inalte decat palmierii; despre mamutii pe care ii sinucizi cu o tepuşă de făcut frigărui; despre mamuţii care nu se vânau prin împinsu turmei către prăpastie, ci în trântă voinicească, şi câââte şi mai câte…!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. ametzitul Reply

  mah pe mine m-ai convins…
  acu’ trimite-mi bani de bilet sau zi de unde-l descarc gratis, ca-s prea zgarcit sa dau bani shi prea lenesh sa caut 🙂

 2. Anonymous Reply

  deci… cel mai prost film pe care l-am vazut in ultima vreme. am ras de numa.. atata SF incat iti vine rau. si nici nu m-am putut uita la tot ca m-am plictisit. faza e ca am vazut trailerul pe imdb shi am zis ca e taaare bun filmu. cand l-am scos dp retea (caci asa am facut!) si m-am pus sa ma uit, mirare! filmu de cacat! sorry, da asta e parerea mea
  ma bucur sa aud ca nu sunt singura careia i s-a parut asa. 😉

 3. hadean Reply

  Suna interesant,n-am mai vazut un film despre superioritatea rasei albe asupra universului cunoscut redata prin metafore de Hollywood(subtiri adica) de la…ultimul film pe care l-am vazut. Nu cumva aia de fugareau mamutii erau si americani?Ca asta le-ar explica pe toate…
  Oricum, din povestea ta pare destul de kktor incat sa merite o punga de 100 de grame seminte de dovleac. Asa ca incerc sa-l vad.Si daca nu-mi iese faza cu semintele la cinema, sa ma simt si eu ca imbecilul de Borcea cand ii scuipa unui amarastean seminte in cap la meci, gasesc eu pe cineva (un vecin,un nash, ca doamna mi-o respect mai mult decat Base pe ale lui) care sa vina la mine si sa stea jos langa pat pana vad filmul/termin semintele. la un film de milioane nu poti sa te comporti decat ca un milionar, ce palaria mea!

 4. Andreea Reply

  De ce sunteti rai?
  Bjetu om s-o chinuit sa deseneze si sa coloreze paserile si maimutii cu ajutorul unei armate de oameni, deci ar trebui sa merite ceva mai mult decat un “hai sictir” si un pachet de seminte de dovleac…

  Spor la critici,
  Andreea

 5. hadean Reply

  Apoi noah, io ţ-oi spune tu Andree, domnucă dragă, că numa din cărţ de colorat nu faci brânză ,ca de la natură, noah. O ca din sămânţă. Să nu-ţ mai spui ce fain îi să faci miştou de alţîî, mai ales dacă îs mai tolomaci aşe, da’ iei tăt susţăn că noi suntem. Noah.Bine? Că amu mă inervez, că aud la cela ni în gură că maimuţîî au numa un milion de peri pă cap, şi io ştiu că au mai mulţ.
  Şi mai ştiu că ocţidentalii ăştia numa îş proiectează spaimele şi fustările pă care le trăiesc că-s dobitoci, în tăte epocile şi filmele, că nu mai te poţ uita la un film fără terorişti, turbance şi albi mai tari ca negrii o măcar conducători da’ maleabili.Ioi că mă ie cu heptică şi mă lăs de scris amu,mă duc să ascut ţăruza.

 6. Andreea Reply

  No numa nu te ienerva ca n-am dat cu paru’ (sau bata preistorica 🙂 )
  Nici mie nu-mi plac mesajele “subtile” transmise de americani in filmele lor, mai ales cand stiu ca is o natie “not very bright” (si e bine ca au si ei un George Carlin care mai face misto de ei- which is good btw); da ce sa faci daca is si multi, au si o groaza de bani si la ei filmele ies pe banda rulanta… si le mai si place sa isi zgandare orgoliu cu astfel de filme… tot ce putem sa facem e sa nu le acceptam (sa nu le vedem, corect?)
  Si ca sa te imbunez da tot uite iti recomand un film care sper sa-ti placa daca nu l-ai vazut cumva: Into the wild…

  Spor

 7. Alexandra Reply

  il cel mai prost film ce l-am vazut in ultimii ani. ala de a scris scenariul avea probleme mari si i se rupea filmu cam des. actorii joaca si ei cum pot avand in vedere stupizenia scenariului.

  mai are cateva faze la care razi da is mai tampite decat alea din tom si jerry

 8. Anonymous Reply

  M-or prins niste colegi azi la lucru razand ca proasta in fata calcului si m-or luat la rost ca de ce rad??? No iata de ce(cititi mai jos)

  “Să le spuneţi elefanţilor care nu pot galopa nici măcar deloc că strămoşii lor fuseră cu mult mai coioşi, şi că şi-or făcut neamu’ pachidermilor de toată groaza.”

  Gropare is prea detaliate descrierile tale si io nu ma mai joc ca rad tot timpul…si colegii deja ma privesc cam ciudat si lung…

  Seara faina 🙂

 9. sepukku Reply

  filmu asta sare peste cateva mii de ani de evolutie. de la corturi si vreascuri la piramide cu varfu de metal…

 10. Maria Reply

  Groparule, m-am inscris, ca am contagiat de boala rasului si cica e molipsitoare.
  Asadar scrie in continuare si te citesc cu drag!
  (fireangee@gmail.com)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *