Stimate domnule Palatul Şuţu!

Cristi!

Prima dată ne-am apropiat unul de celălalt atunci când mi-aţi cam tras-o în chipuri. M-aţi dus în studio, mi-aţi spus să mă simt ca acasă, să mă dezbrac şi să fac dragoste cu camera  (asta după ce consumasem deja nişte mămăliguţă cu bere, un cocktail pe care vă sfătuiesc să-l evitaţi).

Apoi am plecat amândoi în Amsterdam în aceeaşi gaşcă veselă de onlineri, ignorându-ne în cadrul turmei, totuşi căutându-ne unul altuia privirile şi apoi ferindu-ni-le, emoţionaţi şi totodată ruşinaţi.

Am petrecut clipe de neuitat pe canalele olandeze, prin cartiere roşii, pe paturi de lalele şi ciuperci şi prin conferinţe, tu uitându-te la mine galeş prin lentila camerei foto, eu pozând îndrăzneţ, gânditor, inocent, mânios, vesel, îngândurat, jovial, misterios, timid, pasional, sfios sau blogger, chicotind de fericire de fiecare dată când ţăcăneai la ditamai sculoaia şi alergându-ne unul pe altul ca doi copii, călcând în picioare turişti japonezi, americani, francezi…

Lumea părea a noastră, nu a Loredanei, în acel weekend în Amsterdam; dar a sosit momentul nemilos al despărţirii. Am suferit mult, am fugit din aeroport înainte să apuc să te pup pe barbă, dar nu am contenit să sper că drumurile noastre se vor intersecta din nou. De aceea, în clipa în care am aflat de la Revista Biz că vom împărţi acelaşi pat aceeaşi cameră la Social Media Summer Camp la Pârâul Rece (care ne va ţine berea rece), am simţit o lacrimă de emoţie cum se prelinge în colţul gurii (am gustat-o: era sărată ca un biscuite).

Vom retrăi clipe de neuitat, eu în şlapi de baie şi pantaloni scurţi, tu în cămaşa aceea care-ţi vine atât de bine; iar noaptea, dragul meu, noaptea de abia aştept să-ţi pipăi obiectivul ăla al tău mare, lung şi gros şi să îţi şoptesc în ureche:

“Acum înţeleg de ce lucrezi la ziarul Puterea!”

PS: Cu alte cuvinte – plec în tabără de bloggeri, unde se va lăsa cu distracţie, şi dorm cu Cristi Şuţu, cine ştie ce-a ieşi din treaba asta, că o fost singurul care o acceptat asta, io zic că-i inconştient total…

19 lovituri, dă-i și tu!