Să eliminăm băbuța cu leușteanul, că vine Untold la Cluj

Umblam prin centru la amiază prin Cluj, pe căldura asta de behăi ca o oaie marocană, că am și rămas fără tălpi la sandalele mele cu șosete prin asfaltul fierbinte; eram după o întâlnire cu bloggerul Daniel Rus, posesorul site-ului omonim, că am o treabă misterioasă cu dânsul.

Și, cum veneam eu așa, preocupat să nu iau amendă de la Poliția Modei care stipulează clar că nu ai ce căuta cu cămașă cu mânecă scurtă în societate, chiar dacă afară sunt 8000 de grade Kelvin, deodată se urcă pe trotuar, lângă mine, Poliția Locală aflată-ntr-un Logan.

Prevăzător din fire, scot telefonul, pentru că Nostradamus mă anunțase că urmează o scenetă.

Din Logan ies doi agenți care se duc țintit către băbuța care-și vindea leușteanul în plină stradă, lângă praf și țevi de eșapament; e clar, zic, vor recupera prejudiciul provocat de Voiculescu și Relu Fenechiu printr-o amendă zdravănă aplicată acestei infractoare periculoase, amendă care va intra direct în bugetul țării mele, să se construiască autostrăzi și școale!

Agenții o legitimează pe băbuță și îi scrutează îndelung buletinul acesteia, ca arheologii în fața unei inscripții etrusco-dace găsite în Teotihuacán.


Colega, dar doamna este însăși strănepoata lui Quetzalcoatl per Scorillo!”

Apoi îi dau înapoi buletinul, mai vorbesc cu ea, tanti își strînge sarsanalele și eliberează gazonul.

Îmi iau inima-n dinți și mă apropii de ei:
– Bună ziua…
– Buna ziua! zice agentul, care m-a și răsplătit cu un zâmbet atâta de serviabil și de amabil că mi-a și descurajat tupeul atâta de instant, de zici că tupeul meu era o supă la plic.
– Am vrut să vă mulțumesc că nu i-ați dat amendă! zic.
– Aaaa… nu puteam! zice. Că doamna are copii, no. Da’ i-am zis că dacă o mai prindem o dată, nu mai putem s-o lăsăm numa’ c-un avertisment.
– Aha…
– Și am trimis-o în piața Mihai Viteazu, că acolo nu se plătește nimic! Și nu are rost să stea aici.
– Da! zic. Că e praf și fum de la eșapamente.
– Exact, e praf și fum de la eșapamente! zice agentul.
– Mno, Doamne-ajută! Sănătate, zic.
– Sănătate!

Și ne-am dus fiecare-n bijnițul său.

Mno, io m-am bucurat că tanti nu a mai rămas să vândă leușteanul ei acolo unde e praf și fum de la eșapamente, lângă Regională; ci că s-a dus acolo unde e praf și fum de la eșapamente în Piața Mihai Viteazu, aflată la numai 120 de metri distanță, zonă cu același trafic și – firește – același praf.

Dar nici măcar nu contează asta; ci contează că depravații ăia care vin la Untold nu vor mai găsi ei chiar așa ușor leuștean să se drogheze.

PS: Care Untold este impresionant, așa cum veți citi, cu voia lui Centzonhuitznahua Bendis, în zilele care urmează!

4 lovituri, dă-i și tu!