Pediatrul perfect pentru părinţi exageraţi

Era odată pe lume un cuplu de părinţi absurd de extrem de grijulii şi de îngrijoraţi, aşa cum numai părinţii pot fi la primul născut; aşa cum sunt toţi prietenii voştri care au prăsit deja, aşa cum au fost şi părinţii voştri atunci când v-au avut pe voi şi aşa cum veţi fi şi voi când veţi avea puiuţ – asta dacă nu aveţi deja.

Aceşti  părinţi extrem de deranjant de stresaţi îşi petreceau toată ziua pe Facebook, pe forumuri şi în discuţii despre copii, pentru că aveau întrebări. Iar când spaima albastră le provoca spasme respiratorii, dădeau fuguţa la cabinetul unui pediatru celebru de la noi din oraş, pe care îl întrebau de toate cu o mimică încrâncenată de oameni chitiţi să nu facă niciun compromis de la sănătatea, viitorul şi fericirea viitorului contribuabil.

Medicii văd multe, şi cei cu adevărat experţi sunt greu de urnit din calmul lor profesional. Aşa că nenea doctorul le-a răspuns speriaţilor la toate întrebările, i-a ghidat prin apele tulburi ale creşterii copilului pe baza preceptelor educaţionale şi biologice moderne şi sănătoase. Da, e OK să plângă cu sughiţuri fără niciun motiv aparent; da, e în regulă să-şi dea cu capul de pătuţ în mod repetat; nu, dacă-i daţi ciorăpei roz în picioare nu va ajunge homosexual.

Şi pentru că tirul întrebărilor nu mai contenea, ca la “Vrei să fii miliardar”, pediatrul s-a hotărât să-i trimită la un medic mult mai bun, un domn profesor universitar cu cabinetul chiar aici, lângă el! Şi el le va răspunde cu mult drag, pentru că are o experienţă vastă cu asemenea probleme.

Când au auzit de domnul profesor medic, părinţii s-au emoţionat şi i-au mulţumit fierbinte, cu lacrimi în ochi, şi au ieşit degrabă din cabinet. Şi au ajuns în faţa cabinetului domnului profesor univesitar medic, şi acolo au rămas sideraţi când au citit, mare, pe uşă: “Psihologie, psihoterapie, psihiatrie, orar zilnic 12-14”.

Text publicat în CJ24FUN.

17 lovituri, dă-i și tu!