Pe 17 decembrie, filmul Usturoi se lanseaza in cinema si pe Internet (pentru diaspora)

5 ani de muncă și nenumărate nopți nedormite, planuri peste planuri, e-mailuri către potențiali sponsori și discuții infinite cu Lucian Alexandrescu, regizorul, frustrări din cauza castei cinematografice și a sistemului (pe care, într-un final, l-am înfrânt!), nievastă-mea care a răgușit de câte ori mi-a zis ”plec la mama!”, dar și amintirea sălilor pline, a nemumăratelor mesaje de încurajare, a entuziasmului spectatorilor din sălile arhipline de la Comedy Cluj, TIFF Cluj și Sibiu sau Zalău și a notei nesperat de mari de pe IMDB. Plus energia excepționalilor care au pus osul la acest proiect.
photo 3
Aici sunt doar câțiva. Cei mai fioroși sunt, firește, copiii

După ce am rupt o sumedenie de recorduri (cinema Florin Piersic din Cluj nu a fost niciodată așa de plin după Revoluție, de exemplu!), filmul Usturoi mai stabilește o premieră:

Usturoi va fi primul film românesc care se lansează simultan în cinematograf, în Cluj (pe 17 decembrie) și Zalău (orașele în care a început totul) și pe Internet, pe Vimeo on Demand, pentru diaspora noastră dragă, pentru ca românii de peste hotare să-și aline dorul de țară în perioada Crăciunului. Totul se schimbă în chiar ziua în care România s-a schimbat cu totul!

Usturoi este unul din filmele românești la care ne putem uita cu toată familia și pe care îl putem recomanda străinilor fără teama că își vor face o părere nasoală despre noi. Am văzut românii ieșind cu zâmbetul pe buze de la filmul nostru!

Dacă v-a plăcut tot ce înseamnă filmul Usturoi, vă rog mult dați Share acestui ultim teaser proaspăt scos din cuptor.

Dacă ați văzut și v-a plăcut filmul Usturoi, vă rog mult dați Share acestui ultim teaser!

Dacă vreți să scăpăm de filmele românești tragice despre nimic sau despre comunism, cu scene lungi la masă, cu dialoguri insipide și înjurături care nici măcar nu sunt creative, dar care filme se lăfăie în bugete colosale, vă rog mult dați share acestui ultim teaser.

Dacă v-a plăcut vreodată vreo postare de-a mea, dacă doreați să faceți un bine cuiva de Crăciun, dacă doriți să scapați de burtă și să aveți picioare frumoase, dați Share acestui ultim teaser! Dacă vi se pare că tema mea de blog e prea veche, dați Share acestui teaser.

Dacă ești blogger și vrei să promovezi un film făcut de un alt blogger, dă teaserul mai departe.

Și Groparu dă o bere când ne vedem.

Tăiați-vă repede porcii, faceți cumpărăturile de Crăciun, puneți răciturile la prins, în 17 decembrie avem treabă! Mare! (ne pare rău pentru Star Wars, care se lansează în aceeași perioadă).

(mi-aș dori să văd mai multe filme românești cu asemenea teasere)

Orar proiecții Usturoi:

Cluj-Napoca:
– cinema Mărăști, ora 10:00 și 19:30, intrare liberă (luați-vă copiii de mânuță și haideți să ne cunoaștem!)
– cinema Victoria, ora 13 (dacă puteți, luați-vă o pauză de masă mai lungă; merită!)
– luna ianuarie – peste tot, în toate sălile în care putem ajunge.

Zalău:
– Sala Transilvania, sperăm în aceeași seară (vă confirm luni la prânz)

Toată țara: în ianuarie. Dacă aveți vreun cinema cu proiector și sonorizare decentă în oraș și doriți să venim la voi, lăsați-mi un comentariu sau scrieți-mi un e-mail la filmulusturoi la gmail punct com. Vrem să venim peste tot! Mulțumim TNT-ului care ne va ajuta și în acest sens.

Vimeo:
– din 17 decembrie, numai din afara României. Valabil numai 2 săptămâni, de vizionat și mai târziu de descărcat. Disponibil pe filmulusturoi.ro și pe pagina dedicată (care acum este în construcție, dar va fi vimeo.com/ondemand/filmulusturoi sau vimeo.com/ondemand/TransylvanianGarlic)

Ne dorim să-l punem pe Vimeo pentru românii din toată țara, dar prima dată trebuie să urmăm ciclul tradițional de periplu prin cinematografe dacă vrem să ne ia cineva în serios la următorul film.

Uneori, ai nevoie doar de o aventură! Și de un Share, să nu uităm de Share.

34 lovituri, dă-i și tu!