O nedumerire: noi mai avem eroi?

Mă tot gândesc de ceva vreme la penuria asta de oameni integri și la felul în care asta ne afectează. Și aseară, când alții înghețau la proteste (tot respectul, eu eram iar dădacă la un Gropărel morocănos), mă gândeam ce dracu’ s-ar putea face să ne fie bine.

Bun, și-au luat țara înapoi.

Niște oameni pe care nu i-aș lăsa nici măcar să mă lege la șireturi cu pistolul la tâmplă sunt acum la butoanele democrației și stăpânesc robinetele cu bani. PSD-ul, partid de mafioți, a ajuns la putere împreună cu ALDE, condus de o secătură, după un exercițiu democratic transparent și legitim (alegerile de anul trecut).

Opoziția lor este formată, în cea mai mare parte, dintr-un partid istoric (PNL) condus, în ultimii mulți ani, de niște oameni fără creier, coloană sau viziune (Crin Antonescu, Alina Gorghiu, Raluca Turcan).

Cealaltă opoziție este formată de primul partid Facebook din România (USR), care are încă de dat proba maturității.

Mai vin niște partide de buzunar, unul este o adunătură în jurul unui fost președinte care și-a dat cu tesla-n țurloaie (PMP), iar celălalt este un partid construit pe criterii etnice (UDMR, sau partidul curvelor, cum îmi place mie să-i denumesc).

Președintele Iohannis iese la rampă rar și vorbește strepezit.

Spațiul mediatic este corupt în proporție de 99.99%, cu televiziuni de știri vai și-amar, emisiuni mondene cu manelisme de toată jena și filme reșapate.

Presa a rămas o vorbă de dânșii inventată.

Spațiul academic este un spațiu al imposturii, cu plagiatori și mafii ale doctoratelor.

În interacțiunile cu semenii, rar nu avem ocazia de a vedea grobianisme: în trafic, în magazine, pe stradă, în parc, pe Facebook. Oameni plictisiți, obosiți, violenți, radicali, fasciști, problemele lor sunt mereu mai mari decât ale tale.

Vedetele noastre sunt pe măsura nației.

Și atunci vă întreb, dintr-o curiozitate personală: ce eroi mai avem în România? Ce oameni vă fac să vibrați și pe cine vedeți pe post de model în viață și-n cariera profesională? Că mie mi s-a cam debusolat busola.

20 lovituri, dă-i și tu!