11 lovituri

 1. John Temple
  16, August, 2017 @ 11:12 am

  Ai grijă cu nemții și bratwurstu’… 😀

  Reply

 2. Alin
  16, August, 2017 @ 2:32 pm

  Pe pagina de facebook e un link catre ceva site cabane avrig care nu functioneaza…

  Reply

 3. mihai
  16, August, 2017 @ 5:37 pm

  no bine ca stiu pretul pietei… are si socrul o ograda mare acolo >50 de ari langa raul avrig si vreo 10 ari sus in rezervartie. si materiale de vreo 2 cabane cu pisicine :))

  dar unde e parcela asta mai exact? mai sus de biserica? ca pana acolo e vor sa-l faca intravilan si pe dreapta peste rau pe dreapta

  Reply

 4. vasile
  17, August, 2017 @ 7:58 am

  Ce sinistru! Loturi de 600 mp!!! Parca Groparu lauda Cipru ca nu permite construirea de case pe mai putin de 2.500 mp, sa existe spatiu verde din belsug si sa fie pastrat specificul natural al zonei…

  Va imaginati cum o sa arate (si) valea aia? Cotet de polistiren si termopan langa cotet de polistiren si termopan?

  E de bon ton sa apreciem urbanismul altora cand calatorim in strainatate ca, sanchi, ne dam destepti la cap si fini observatori… Dar la noi acasa facem cu totul altceva, banu gros sa iasa, nimic altceva nu mai conteaza!

  Reply

 5. Groparu
  17, August, 2017 @ 9:24 am

  Cum iti dai seama ca cineva nu a tuns un fir de iarba in viata lui? Pai, citești comentariul cu numărul 4 de la postarea asta.

  Reply

 6. Badea, doar el
  17, August, 2017 @ 11:53 am

  Asta-i site de imobiliare sau ce? Nu mai merge cu filmilii si te-ai “dedicat”? La munca, tovarase, si vezi ca nen-tu Plicushor a cam luat-o in mana de ….Malineanu! Mare uom, mare caracter, se mai sterge iel de muci pa cravata, dar, insa, totusi âltu’ mai bun nu se exista!

  Reply

 7. vasile
  17, August, 2017 @ 1:28 pm

  Groparule, nu stii sa primesti o critica constructiva!

  Iti scrie un taran din judetul Giurgiu la baza, stabilit in Bucuresti, care ajuta aproape saptamanal la intretinerea casei parintesti cu o gradina de 4.000 mp (la 15 km de capitala). Recunosc, in Bucuresti nu tai iarba decat pe 300 mp. Aici m-ai prins.

  In rest, prefer sa tin minte Muntii Fagaras si Bucegi asa cum i-am cunoscut cu rucsacul in spate. In 1994 cand am coborat toamna in Bran venind de pe munte am intalnit un peisaj fabulos, fanete, livezi, arhitectura traditionala, pajisti largi. 10 ani dupa aceea am refacut traseul cu sotia si am intalnit un Bran masacrat de obtuzitate si calicie: pensiuni de 2-3 etaje inchesuite unele peste altele, curticele de cateva sute de mp betonate si cu gratare tip furnal. O mizerie cumplita, de atunci nu am mai calcat pe acolo. De altfel, toti bizonii aia si-au depreciat reciproc investitiile prin lotizarile meschine si prin arhitectura de prost gust si materialele folosite care nu au niciun fel de legatura cu specificul zonei.

  Acum 2 ani am traversat Carpatii cu niste prieteni cu un jeep (fara sa agreez neaparat mijlocul acesta de deplasare prin munți) prin Pasul Bocuta. Am intalnit pe niste vai inchise la altitudine relativ inalta tot felul de cotete de-astea fistichii construite pe firul unor paraie… Absolut sinistru. Peisajul montan, apele si padurile respective au fost mutilate definitiv.

  Probabil, asa ceva se intampla acum si cu zona Avrig si cu toate vaile de acces catre Muntii Fagaras (ca de altfel, cu toate zonele montane din tara asta). Asta e tristul rezultat cand se intalnesc niste indivizi abrutizati dupa profit si o administratie locala corupta, indolenta si incompetenta.

  Altfel, dupa modelul din Vest, solutiile ar fi fost simple: autorizatii de construire numai in anumite zone, pe suprafete foarte mari de teren, cu respectarea specificului local (materiale, culori ) pentru constructii si inprejmuiri si cu controale extrem de riguroase pentru ca planurile aprobate sa si fie transpuse in practica.

  In rest, daca iti permiti cu adevarat sa-ti faci o casa pe o pajiste de cateva mii de metri patrati intr-o zona ca Valea Avrigului nu o sa te preocupe banii de alune pe care o sa-i dai localnicilor sa-ti coseasca si ingrijeasca proprietatea (exclusivista).

  Reply

 8. Romi
  17, August, 2017 @ 9:07 pm

  Un teren de handbal are 800 mp

  Reply

 9. remus
  18, August, 2017 @ 7:06 am

  1. aici are Vasile dreptate. prea mult polistiren la munte, dar mai bine polistiren decat sa tai lemene din padure sa iti faci casa cu ele.
  2. bai deci io in Cluj mi-am luat 800 mp acu 2 ani. Cluj. repet in Cluj.
  3. ii uram nasului success.
  4. ii recomandam nasului sa vina sa construiasca in Cluj, manopera per mp a ajuns la 60 euroi.

  Reply

 10. Groparu Nemernic
  20, August, 2017 @ 10:12 pm

  @ Badea: Bâști.
  @ Vasile: Păi măi Vasile… dacă ai fi mers pe Valea Avrigului, ai fi văzut că zona aia e o pustă imensă pe mii și zeci de mii de hectare înainte de a junge la munte. Nu are nici o treabă cu zona turistică, care începe mult mai sus. Zona respectivă e parcursă cu mașina, și se află în afara drumului către Cabana Neamțului. La vreo 800 m. E un drum lateral: minunățiile Făgărașului încep 7 km mai sus.
  Ți se pare înghesuită o căbănuță pe 600 mp? Păi tocmai de aia ai posibilitatea să-ți iei mai mult, dacă vrei. Eu nu aș lua, pentru că și eu am în grijă, unde locuiesc acum, de vreo 400 mp de grădină, și după o zi lungă la corporație abia dacă am vreme de tuns iarba pe peticul ăsta. Poate alții au vreme mai multă și posibilitate – Doamne-ajută-le, să-și ia mai mult teren, că au de unde. Eu, unul, însă, nu mi-aș face casă de vacanță ca să am unde hămăli zi lumină în weekend (la pomi, straturi, viță). Dar așa sunt eu.
  Pe de altă parte, cum ar fi dacă cineva i-ar spune că nu e corect ca tu să deții atâta proprietate la 15 km de București? De ce nu ai făcut acolo o pădure de salcâmi, să lași biotopul în pace? Că și așa e prea mult polistiren prin România?
  @ Remus: Trag de el de ani de zile să vină la Cluj. 3 camere la 40.000? Păi îți mai iei un teren de 400 mp și tot ieși mai ieftin ca un 2 camere în Gheorgheni.

  Reply

 11. Copilul Minune
  22, August, 2017 @ 1:31 am

  Mno, ii bun si pe Valea Avrigului, da’ daca era pe Valea Ampoiului ma bagam. Adica mai astept.
  Hai, sa traiasca greucenii! Ca Vai, pe care sa le innobileze cu progres, civilizatie, termopane si BCA, are tara asta citi nu-s fini scriitori sa le cinte realizarile marete.
  Faliment placut!

  Reply