Dați-mi idei de mic dejun, por favor

Nu masa din bucătărie, ci micul dejun este cea mai importantă masă a zilei!

Omleta e de aur. Cu slăninuță sau cârnăcior sau șunculiță, cepuță, mărărel sau praz – mai ales dacă ai o zi grea în față, cum ar fi tăiatul porcului. Sau simplă, în zilele normale de sâmbătă. Mai moale, mai uscată sau plapumă pentru roșii tăiate mărunt-mărunt, cu nițel cimbru.

Ouă românești (fierte în apă cu sare și puțin oțet), ochiuri, ouă fierte.

Mămăliguțe cu lapte, bruschete, pită cu unt și miere sau gem de prune sau zmeură făcut de Gropăreasa. Miercurea mâncăm fără carne și lactate, deci e clar zi de trigon din ăla cu broccoli și spanac sau ciuperci.

Groparu + cereale cu lapte = niciodată. Nu știu de ce, nu am prins cheag împreună.

Micul dejun al campionilor! Firește, se poate și mai rău:
IMG_4759

IMG_4750

IMG_4634
Imaginile sunt de la all incusive din Turcia, unde îmi puneam de vreo 2-3 ori câte o farfurie. După o săptămână de ghiftuială (ce să-i faci, și Groparu este pofticios!), anul următor am luat hotărârea să mergem în concediu într-un apartament la mare, în Italia, unde să mâncăm ca românii – ce ne facem noi de mâncare.

Pe 14 noiembrie am sărbătorit Ziua Mondiala a Diabetului, și ați fi surprinși cât de mult se hrănește boala asta cu mic dejunul ratat. Dacă și fumezi și ești și sedentar, ești pe drumul cel nebun.

Voi vă comportați suficient de frumos cu soțiile și nevestele și iubitele voastre încât să mâncați mâncare la micul dejun, sau vă mulțumiți cu o țigară și o cafea? Dacă da, ce mâncați la micul dejun? Și de ce mâncați ce mâncați? Spuneți-mi asta într-un comentariu, să-i ajutăm pe cei de la complete-life.ro cu variante de masă de dimineață. Pentru a promova masa de mic dejun și a alunga boala cu injecții în buric. Ba chiar, dacă ești blogger și preiei subiectul ăsta la tine pe blog, poți participa la campania Blogal Initiative și poți câștiga 200 de euro.

unnamed

Plus că-mi dați și mie idei de mic dejun: “iubita mea, am o surpriză pentru tine! 10 rețete noi!!!!!!”

20 lovituri, dă-i și tu!