Clujul văzut prin ochi ochelarişti de elveţieni

Nişte neni pistruiaţi cu pielea albă şi care nu-şi dau ciorapii jos cînd fac sex cu femeile şi băieţeii lor au ajuns şi prin Cluj şi, ca demonstraţie a unui IQ destul de lung dacă îl scrii în litere, au tras nişte poze oraşului de mai mare jena, cred că nici în Mogadishu nu puteau găsi sărăcie mai lucie. Şi ca să fie tacâmul complet, au şi scrijelit pe hârtie un articol despre oraşul nostru din lumea a treia, în care aflu că oraşul Cluj e plin de şomeri (într-adevăr, cei 5,85% şomeri ai Clujului e triplu faţă de cei 4.4% ai Elveţiei), câini morţi şi prunci violabili.

Bă, oameni buni: aflaţi că clujenii sunt plini de bani toţi, alfel nu şi-ar permite să supravieţuiască într-un oraş aşa de scump. P-ormă – bă, io drogaţi nu am văzut în Cluj deloc. Deci deloc-deloc! Heroină, coca, meth – ioc, şi io chiar ştiu lume prin urbe; maxim un joint băşit cu oregano se mai miroase din când în când prin crâjme, şi cam atât. Nu mai puneţi poze cu Dacii de pe vremea lu’ Pazvante când nu mai ai loc în trafic de Bentleyuri şi Logane, că mă piş pe ceasurile voastre copiate după cele originale făcute în Vietnam şi Laos; şi aflaţi că noi băteam ruşii la cur când voi nu primeaţi evrei în azil politic în WW2, că eraţi neutri, şi îi arestau faşciştii la bariera de la graniţă şi-i suiau în vagoane de vite cu destinaţia Birkenau, şi voi ştiaţi asta şi vă făceaţi că plouă pe litoralul vostru (ironie evidentă).

Şi pentru că de obicei în ţara voastră în care mori de plictis banul vorbeşte mai tare decât mintea raţiunii, aflaţi că eu, unul, m-am hotărât ca de azi înainte să boicotez orice produs elveţian pe care-l văd pe rafturi până nu îşi cere scuze site-ul vostru de kko. Şi ca să vedeţi că Groparu nu glumeşte, de azi înainte nu mai folosesc nici în ruptul capului fontul Helvetica. Am zis!

137 lovituri, dă-i și tu!