Băi, deci eu o singură dată am avut o problemă la un film gay

Anul trecut, la TIFF, m-am dus să văd Ornitologul, un film al cărui trailer îmbina o sumedenie de elemente interesante: ornitolog, păsărici, peisaje, Portugalia; plus o gălăgie de premii luate la festivaluri mărețe.

Socoteala de acasă n-a prea avut mare lucru în comun cu cea de la cinematograf, pentru că filmul era ”de artă” – un pic ultra-dubios, alandala și prețios.

În film era, firește, și  o scenă gay destul de prelungă.

Mno, și se termină filmul și apare pe scenă unul din actori pentru sesiunea de întrebări din partea publicului. Actorul era genul ăla de Macho Latino care le face pe femei să le leșine pulsul și să-și bage furculița-n nas din greșeală (între noi fie vorba, nu prea am văzut gay neprezentabili – nu știu dacă actorul era gay, dar jucase în scena gay din film).

Și, printre primele întrebări… se ridică un Ghiță, sforăind: că di ce e ăsta film cu gay? sau ceva de genul.

Actorul, nițel lovit, se face că nu pricepe: ha?

Ghiță nu se lasă: că de ce e ăsta film cu gay, că nu e natural. Nu e natural să fii gay.

Lumea tace, încurcată… actorul bălmăjește ceva că așa și pe dincolo… apoi sesiunea continuă.

Și mă gândeam să iau microfonul, să zic vreo două, ca să nu plece actoru’ ăla cu gândul că suntem proaspăt coborât din peșterile din Cheile Turzii… dar, neavând cuvintele la mine, am tăcut și am urmărit discuțiile, care au depășit cu succes momentul de încleștare.

Dar acum, după un an, când am auzit de cruciada de la MȚR… ca ardeleanul, mi-aș dori să dau timpul înapoi, să cer microfonul și să-l întreb pe Ghiță, printre hohote de râs:
– Băi, Ghiță! Deci ai stat 2 ore (!) la un film ultra-gay, cu bărbați dezbrăcați cu ciucurelele fluturânde, care-și ling amigdalitele și se rostogolesc goi-goluți pe o plajă minute-n șir și fac toate gay-oșeniile posibile și se îmbrățișează prin nisipuri… numai și numai ca să ne spui că tu nu ești de acord cu homosexualitatea???

Mno, asta în cazul în care vă-ntreabă cineva dacă o avut Groparu vreodată ceva cu vreun film gay.


(Cinemagia)

18 lovituri, dă-i și tu!