Am nevoie de un sfat pentru familia mea

Eram in baie, tocmai alergasem 400 m prin parc (mă iertați, am uitat să postez pe FB) și eram obosit după 4 flotări.

Făceam niște baie și citeam ceva carte de-a lui Dan Alexe, mica mea plăcere vinovată.

În fine.

Aud, de la distanță, cum nievasta îl roagă pe Gropărelu’ să nu facă nu știu ce.

Gropărelu’ râde malefic și, după toate semnele, face fix treaba aia.

Încerc să-i ignor, să-mi văd de lectură, dar nu am cu cine, zbieretele exasperate din bucătărie deja depășeau ca intensitate Airbus-urile de la Wizz care zburau, în stoluri, peste acoperișul orașului.

Cedez, ies din cadă… întreb ce se întâmplă, nievasta răspunde că ce-mi ia tri ore până să ies din cadă dacă aud că e bai cu ăsta micu’, io-i răspund că și ea o stat 2 ore în cadă acum 4 luni… în timpul ăsta, Gropărelu’ profită războiul civil din familie și ia o linguriță de sare, pe care o aruncă obraznic și încântat peste pireul din care tot încerca maică-sa să-i dea să mănânce, fără succes…

…mie îmi sare muștarul de Tecuci și zbier la el că în ziua aia e pedepsit, nu mai are voie tabletă, cum naiba arunci tot Praidu’ ăla de sare peste mâncare…?

…maică-sa urlă la mine că de ce-l pedepsesc și de ce urlu? Ce, nu putem vorbi ca oamenii normali?

Apoi se supără pe mine și se-ncuie-n dormitor s-o sune pe maică-sa, ăsta micu’ fuge la el în cameră, pradă unei drame pre-pre-pre-ante-adolescentină…

De fapt, ce voiam să vă-ntreb: cum ar fi trebuit să procedez? Dar vă rog eu mult, ăștia care aveți neveste și copii, shut the fuck up, nu mă interesează sfatul vostru pentru că habar nu aveți de nimic; doresc numai părerea celor care nu au copii, că-s singurii care se pricep la din estea, mulțumesc.

19 lovituri, dă-i și tu!