Îl știe tot cartierul: e cel mai scârbos boschetar, și zic asta cu toată mila față de condiția lui.

În primul rând că e-n toată puterea, e vânjos ca un bivol, ar putea sparge nuci între degetele de la picioare; dar toate încercările oamenilor de bine din cartier de a-l invita să câștige un ban cinstit ba cu dat zăpada la o parte, ba cu strâns frunzele din curte toamna sau vopsit un gard, pe bani frumoși, s-au terminat prost, pentru că nu-i place munca.

În al doilea rând, pentru că e boschetar, deci e clar că stă prost cu igiena personală; dar nu asta ar fi problema, ci faptul că are excremente în păr și pe haine mereu. Îl suspectez că și le pune dinadins ca să fie cât mai respingător.

În al treilea rând, l-aș fi bănuit de ceva afecțiuni neurulogice; dar omul e limpede la cap, coerent în discurs, la curent cu starea de fapt a României și poate purta absolut orice discuție. Nu e de nivel academic, dar este în stare să îndruge vorbe cu sens.

În al patrulea rând, este extrem și deranjant de insistent: nu te lasă-n pace până nu-i dai ceva. Un leu, un colț de pită, orice, el trebuie musai să plece cu ceva de la tine în buzunar.

Și, în al cincilea rând, e un porc nerecunoscător: după ce-i dai ceva, te bleastămă și te-njură și-ți vorbește urât și-ți urează carne.

M-a prins pe drum zilele trecute și m-a atacat, cu veșnica lui litanie, cu părul ud de la ceea ce lasă copiii-n scutece, cu privire agresivă și amenințătoare:
– Dă-mi un leu!
– Nu-ți mai dau nimic! zic.
– De ce? De ce, că tu mereu îmi dai! Că ai inimă bună!
– Nu-ți mai dau, uită-te la tine! Ești cu excremente, ești o putoare ordinară, ești mincinos și nerecunoscător!
– Sunt sărman, nu mă ajută mintea…
– Nu-i adevărat! Puți, ești respingător, ești leneș și nu văd nici o calitate la tine! Și atunci te întreb: de ce ai refuzat propunerea de a prelua un minister în cabinetul Vasilica Viorica Dăncilă?

PS: Pentru că sigur mă citesc și ceva pesediști, trebuie să menționez că boschetarul acesta nu există, iar acest text este un – pam-pam! Panflet.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. zoltybogata Reply

  Și totuși, sunt asemenea oameni care preferă să cerșească, în loc să lucreze ceva. Astfel de oameni chiar sunt încurajați să nu lucreze, ei câștigă zilnic mai mult decât unul care muncește. Multă sănătate

 2. CSB Reply

  Trebuie ca are a face cu mintea aia limpede pe care o descriai. Sau ii plac excrementele pe haine nu vorbite, sau e liber pe strada nu trebuie sa faca numai ce zice Daddy… Motive se gasesc 🙂 .

 3. rftghost Reply

  Bai, sincer, cand am citit, am crezut ca e ori ceva usb-ist, ori ceva de prin tehnologii lui cionciolos… Sau beep-ul cu fata umana, vasnicul matelot inecat in mizerie… Bine ca ai precizat la final, ca aveam banuieli ca misuna vreunu din amintiti prin urbe…

 4. mac gregor Reply

  @gropar

  ultima bomba e ca PSD trebuia sa mearga in Parlament cu guvernul Dancila in 10 ZILE, conform Constitutiei articolul 103, alineatele 1 si 2

  (2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului,

  Si suntem in a 12a zi, deci Viorica Vasilica Dancila nu mai poate fi prim ministru si procedura alegerii PM trebuie reluata.

  PSD isi continua calatoria
  Din strachina in strachina.

 5. mac gregor Reply

  Deci “va cere” inseamna imperativ, musai.

  Decizia 89/2010 a CCR:
  “Dispozițiile art. 101 din Codul de procedură civilă … nu sunt aplicabile în dreptul public, supus regulii în virtutea căreia termenele, în acest domeniu, se calculează pe zile calendaristice, în sensul că se include în termen și ziua în care el începe să curgă și ziua când se împlinește.”

  Singurul mod in care mai poate fi Dancila PM este incalcand Constitutia.

  Procedura trebuie reluata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *