Deja suntem de suficienta vreme aici incat sa ne imprietenim cu fetele de la bucatarie, de la receptie si cu chelneritele – chiar daca, din motive care ne scapa, inca refuza sa ne pozeze nud si sa le punem pe blog ca atare, imbracate in costumul de mers la sauna.

Una dintre ele e o nemtoaică aprigă austriacă tiroleză, foarte politicoasă si ochelaristă, cu care discut in fiecare dimineață chestii complicate, gen hallo, auf vidărzen. La un moment dat, am intrebat-o:

– Tu copilă, tu de unde esti?
– Io? Din Tirol, Austria, Germania.
– Pfuay, ce tare! Tu, tre’ să mă inveți niste tiroliană, niste bavareză, niste limbi din astea!
– Bă! Te invăț.
– Danke, danke, bitte.

Alta chelneriță e din Iugoslavia.

– Tu copilă, tu de unde esti?
– Apai io-s din Slovenia.
– Da’ a cui esti tu in Slovenia? Glumesc, glumesc. Tu, musai sa ma inveti niste sârbă, niste slovenă, niste iugoslavă din asta de-a voastră, mă inveți?
– Bă Gropare… te invăț!
– Pfuay, dobro, hvala, hvala, Doamne-ajută!

Mai e o chelneriță inaltă si foarte drăguță si amabilă, ce mai.

– Tu copilă, da’ tu de unde esti?
– Io? Din Petrosani.
– Ioi, ce tare! No, mă inveți si pe mine niste petroseneză?
– Ha????

Tabara de Fotografie pentru Bloggeri, ediția a treia, este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Neola, HotelKehlbachwirtDomeniile Vînju MareHotel Continental Forum OradeaOpel si Anagrama. Si vorbim pe statii radio de la falcon.ro.

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Vikingul Eduard Reply

  Iugoslava se invata relativ usor, comparativ cu huno-mongoleza si cu alte dialecte care nu au existat niciodata.

  In alta ordine de idei, da-mi un mail si iti trimit un dictionar de tiganeste. Cu cupoane pentru la ghiceala.

 2. Corina Bodea Reply

  Nu vroiam să vă scriu chiar acu’,ci la la întoarcerea în ”fatherland”, dar începutul frazei ”deja suntem de suficienta vreme aici incat” a făcut clic.
  Așa spunea și sotul meu după ce se întorcea(prin anii 80′) dintr-o tabără de iarnă-la Bâlea- pentru pregătirea salvamontiștilor : ”după 2 săptămâni de izolare pe munte, tuturor celor câteva zeci de cursanți(inclusiv celor de la arma de vânători de munte),cele 3 reprezentante ale sexului frumos, 2 chelnerițe și o bucătăreasă li se păreau din ce în ce mai frumoase. Iar asta în condițiile în care în fiecare zi se făceau ture de schi, urcare și coborâre din creastă, exerciții de salvare din perete, cu achia, dar și ședințe de wist și ”albișoare”(monopol cu dulce pentru necunoscători) seara.
  Pot să spun de pe acum că sunteți cel mai prolific scriitor dintre ”cursanții din tabăra de iarnă de la Niedernsill”. Felicitări !

 3. Ilie Pintea Reply

  Ești nebun, Gropare? Trebuia s-o întrebi a cui îi din Petroșani, că io-s de-acolo, mă, da’ nu știu să am vreo gagică plecată pe-acolo! Noroc Bun și hai cu pozele alea!

 4. criserb Reply

  @Groparu – pe bune ca trebuia sa vezi a cui e din Petrosani ca si eu tot de acolo is si nu stiu niciuna plecata la Niedernsill. Cine stie, poate ma stie si ma duc si eu mai des la ea 😛

 5. Duna Reply

  Sau cumva te intrebi depsre autenticitatea fotografiilor ca si fiind facute de mine? ori DE ALTCINEVA, dar sa le postez eu ca fiind realizate de mine, cu sigla mea. Spune-mi care varianta )

 6. http://billigepiller.icu/ Reply

  AAAhh j’ai gagné un point, moi qui ne gagne jamais rien…Faut que je fasse un loto alors, c’est mon jour…Delphine,Merci pour l’estime, c’est réciproque.Mais vous aviez mal compris, moi j’ai gagné le point; l’autre premier prix proposé par Koz, c’est Julien Dray qui l’a gagné

 7. Anonymous Reply

  RoryDefinitely stay in touch with her. Just because your schedule doesn’t match her doesn’t mean you two still stay in touch. I am also interested into inter-cultural dating. Good luck, she is beautiful.  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *