Turnătorul cartierului

După ce am parcat copiii la facultăți (după 3 săptămâni de COVID au început din nou job-ul, s-a rupt lanțul de iubire!), intru dimineața în magazinul de cartier să iau niște esențiale – pâine, ouă, pufuleți.

Aflat adânc în fundul magazinului, aud ca prin vis ceva legat de botniță. Curios din fire, ca orice spirit înțelept și/sau bârfitor meschin, mă uit și descopăr un mini scandal în plină desfășurare: un cetățean cu job în construcții se certa de zor cu vânzătoarea care nu voia în ruptul capului să-l servească pentru că cetățeanul nu voia în ruptul capului să poarte mască.

Într-un final cetățeanul își pune masca de formă, sub nas, dar vânzătoarea – o palmă de femeie – nu dă îndărăpt. Vexat și lezat de moarte, cetățeanul cu job în construcții face calea-mprejur și iese din magazin, într-un gest de frondă atâta de maiestuos, că mi-a sclipit în iriși inscripția de pe geacă cu numele firmei la care lucra preț de mai multe secunde.

Ajung acasă, pun mânuța pe internet, caut firma și le scriu un mesaj în formularul de contact:

Bună ziua,

În dimineața aceasta (luni, 7 februarie) un angajat al dvs. purtând geacă cu însemnele firmei se certa cu vânzătoarea de la magazinul X pentru că nu voia să poarte mască.
Nu știu ce părere aveți despre COVID și pandemie, dar eu, dacă aș fi patron, aș vrea să știu dacă un angajat îmi strică reputația purtând însemnele firmei.
Am ales să vă comunic asta în privat, dvs. alegeți ce faceți cu informația asta.

Multă sănătate,

Groparu

Apoi am tras adânc aer în piepți și m-am pregătit de vagonul de carne pe care mi-am zis că o să-l primesc de la te miri ce patron membru AUR – oricum aș fi scăpat mai ușor decât ministrul Energiei, cu limbile salivânde primite de la George Simion direct în botic, Doamne, apără și păzește de limbile alea.

Când colo, ia uitați ce răspuns am primit:

Buna ziua, domnule Groparu

In primul rând vrem sa va multumim pentru observația făcută si ne cerem scuze pentru comportamentul neadecvat al colegului nostru. Am avut o discuție cu dânsul, ne a explicat situația si ne a spus ca avea mască față doar că nu o purta si pe nas. I am explicat că masca trebuie purtată pe nas altfel se poartă degeaba. I am mai transmis că, chiar dacă sunt clienți vechi ai magazinului dumneavoastră si ca in mod frecvent se opresc dimineata sa își cumpere țigări , cafea, etc, noi nu tolerăm si nu încurajam un astfel de comportament fata de doamne si fata de colaboratorii noștri.

Vă multumim mult pentru informare si speram ca pe viitor sa nu se mai repete.

Cu respect,

Echipa

No, deci după treaba asta am zis că-mi zic Turnătorul Cartierului, că aia am ajuns. Aia e, fix aia, imediat dai fuga cu pâra, uitați și voi ce ne-a mai dezbinat virusul ăsta.

PS: Azi-dimineață l-am văzut din nou pe cetățeanul cu job în construcții în fața magazinului, tot fără mască, dar măcar n-a mai intrat înăuntru – s-o fi lăsat de fumat, de cafele și de mâncat conserve până se termină cu pandemia, cine știe.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

 1. Gigi Țepuș Reply

  Nu ești singurul turnător în țara asta cu tradiții vechi în această ocupație, te asigur! 🙂
  Să mă explic: într o zi în care, in timpul servicului, mă deplasam cu frumosul Dokker de la angajator am fost agresat în trafic de un june de la o firmă care livrează piese auto ( o depășire pe linie continuă și la limită, în timp ce din sens opus venea un frumos camion de 40 de tone). Fix, dar fix la fel a procedat cu următoarea mașină care stătea în fața mândrului nepot al lui Schumacher. Am sunat la firma, am turnat situația, iar răspunsul managerului de flotă a fost unul similar cu cel primit de tine.
  Morala, cei doi interlocutori ai noștri au fost la același curs de PR.
  Numa zic! 🙂

 2. Ioana Reply

  Eu cred ca si daca se imbolnavesc si au simptome grave tot nu se lecuiesc, asta sunt, nu prea ai ce sa le faci, acum la cat de mare e lipsa fortei de munca e greu si pentru patroni sa ii educe!
  Patronii au doar PR bun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *