– Hello, Mister Groparoo?
– Ye. Who dis?
– Donald. Trump Donald.
– Salut, Donalde, ce faci, bos planetar.
– Gro’, bine, thank you… uite, te-am sunat cu o problemă.
– Iară? Ce mai e tura asta, te atacă ISIS? Te-ascultă Putin? Sau te gândești să bagi a little bit of democrație prin Coreea, pe la Kim?
– Nu, mă… e o problemă din aia serioasă și numa’ tu mă poți ajuta: îmi mai trebuie niște pălincă.
– Cum, Mister President? Da’ ți-am trimis un butoi întreg amu trei săptămâni! Ce Dumnezo, l-ai invitat pe Soros la un șpriț și o rămas toată săptămâna?
– Lasă-l pe Gyorgy, nu trebuie să afle de rezerva mea strategică, că apăi nu mai scap de el! Problema e alta: pe 4 iulie se ține Ziua Americii la voi, la București, la Ambasadă; și n-au oamenii ăia decât whiskey.
– Ioi… și vrei niște pălincă pentru că din ea nu se poate face Cuba Libre! Corect?
– Vezi, Gropare? Exact asta-mi place la tine: ce-i al tău, e-al tău! Mno: te rog eu mult ia o glajă de zamă curată de prună și prezintă-te pe 4 iulie la București, la Ambasada Marii Noastre Democrații. Acolo întreabă de prietenul meu, Excelența Sa Domnul Ambasador Hans Klemm, și lasă-i-o, please mult. Să se simtă bine oamenii, să se dezmorțească atmosfera.
– Apăi, bos planetar… mă duc, ce să fac. Tu mai ai pălincă?
– Mai am, ține-o Doamne… mai bag un ștampăl când mă iau durerile de șale, că am o vârstă, nu-s tinerel ca Obama, și o pălincă de-aia de la socru-tău e medicament de tip painkiller fără rețetă.
– Mno, mă bucur. Hai că mă duc… grijă cu șelele, bine? Și salutări la doamna Melania, sărut mânușițele alea slovace… slovene ale ei, Doamne-ajută! Te las amu, că mă sună Macron pe ceălalt fir, cred că-i trebuie niște vin de izabelă, că pe 14 e ziua lor, știi doară.
– Da, da, vive la France și God bless, Gropare, ești o binecuvântare, iubesc parteneriatul ăsta strategic cu tine, salutări la doamna Groparu, trăi-v-ar prunele…!

Mno, astăzi sunt invitat cu doamna mea la recepția de 4 iulie de la Ambasada SUA din București, vreți să le transmit ceva preacinstiților invitați din partea voastră? Nu știu, să le cer să renunțe la vize, să ne dea clauza națiunii cele mai favorizate, să convertească uzinele GM ca să producă numai Sandero, ce ați mai dori voi?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Nemultumitu' Reply

  Cre’ ca mai valoros decat clauza ori vizele ar fi sa-l bage pe Dragnea si Tariceanu in programul ala de pregatire a echipajului pentru Marte. Si sa le puna si o mica pila, sa castige…

 2. ion ion romanul care nu face politica Reply

  Pai bine ,asa faci tu afaceri?!Fara o data stabilita exact,fara adresa de trimis detalii colaborare..Mi-e ca ramane o simpla discutie si nu vine coama portocalie in Romania sa admire curcubeul alaturi de ai nostri politicieni,pardon,romani.

 3. Groparu Reply

  @ Nemultumitu’: Nu pe Marte. E prea aproape.
  @ Eu, mie, îimi: Îi duc… câtă vre! Fac campanie pe crestemidei.ro dacă trebe.
  @ ion ion: La doftor, pălinca se dă fără detalii de-astea 😀 Cât despre vizite și curcubee bushiene… om vedea. Sper să nu vină Putin mai devreme.

 4. Andrei Reply

  Da, transmite-le să le fie rușine că sîntem în NATO de 13 ani, că ei au baze militare pe teritoriul nostru, că participăm la războaiele lor, iar noi nu avem dreptul să punem piciorul pe “sfîntul” lor teritoriu !
  Nu am văzut SUA încă, poate nici nu o voi vedea vreodată, dar mă calcă pe nervi chestia.
  Deh, dacă politicienii noștri sînt preș…

  PS. ” vreți să le transmit ceva preacinstiților invitați din partea voastră?”
  Cred că era vorba de gazde, nu de invitați.
  PPS. Have fun !

 5. Pamfil Reply

  Pai parca Trump era de cacat pt. hastagi ca tine. Da, stiu vrajeala cu: ma duc sa sarbatoresc o…..sarbatoare, nu pt. o anume fiinta neiubita de soros!
  Totusi, cat de mare poate fi ipocrizia si pupin-curismul la romani?
  ps. dac-o vezi pe ioana-ene-dogioiu p-acolo, acorda-i toata seminalitatea ta-in contul meu- si-ti promit ca-ti returnez “inotatorii” pronto!

 6. Groparu Reply

  @ Andrei: Mi-a luat viza de business pe 10 ani fără absolut nici un fel de probleme. La ”invitați” mă refeream la Dragni și Tănași, iohaniși și alte ființe politice. Amu e prea târzâu!
  @ Pamfil: Trump nu a-ncetat să fie ce este pentru planeta asta, dar e ca și cu pesedeii tăi, te descurci cu ce grindeni și tănași ai în partid. Despre ce pupincurism vorbești, că-n afară de ăla la pesedeu pe care-l administrezi nu cunosc…?

 7. Andrei Reply

  Ideea era tocmai că n-ar trebui să fim în situația de a CERE viză !
  De la un așa bun “partener strategic”.
  Vorba aia: ” vrem democrație, dar nu pentru căței “…

 8. Bula Reply

  Mno.
  Io zic sa trimiti la Donald palinca doar daca ne primeste fara viza !
  Adica sa ne primeasca doar atunci daca ducem fiecare cate un kil de palinca pentru fiecare an cat vom sta acolo.

  palinca = inlocuitorul vizei !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *