Am muncit toată viața ca un nebun. Și am tras în școală și am învățat chestii care nu mi-au plăcut numai ca să fie bine, să nu mor de foame.

Și acum stau în chirie și am rate la bănci. Dacă eram deștept, mă băgam frumos în PSD, dădeam un tunuleț-două, mă amnistia Liviuț și plecam către o țară din aia cu nuci de cocos.

Mai sunt și alți proști ca mine în țară. Unii citesc blogul ăsta.

Am nopți mai liniștite pentru că n-am furat, ziceți? Greșit: mi-am distrus somnul. Nu mă mai pot băga în pat cu mintea limpede și tot pe la 1-2 noaptea adorm. Și la 6:30 mă trezesc să-mi duc copilul la școli. Sunt zombie și bag cafele-n fizic ca să nu-mi pice capul pe tastatură la muncă.

Așa cum stă bine românului, nu ne rămâne decât să căutăm adevărații vinovați: nu, nu e PSD-ul. ȘTIM ce partid este PSD-ul. Știm ce votanți are PSD-ul, am câțiva care îmi și comentează pe blog la rarele mele postări politice, dar nu de dragul dezbaterii, ci numai ca să-mi arate cum ne-o trag ei nouă. Știm că e un partid de ciorditori și de mincinoși și covârșitoarea majoritate a votanților săi are un IQ din maxim 2 cifre.

Nu PSD-ul este vinovat, așa cum crocodilul nu este vinovat pentru că halește oameni.

Știți cine este adevăratul vinovat?

Dreapta este vinovată.

Dreapta, cu aroganțele ei și liderii ei de paie. Cu PDL-ul care face pact de guvernare cu PC-ul.

Dreapta, cu USL-ul ăla de rahat, cu fetița aia de somnoroasă și chiulangioaică de Crin Antonescu. PNL și PSD dându-și mâna, uadăfac?

Dreapta, cu Alina Gorghiu care sperie copiii singuri acasă.

Dreapta, cu oameni ca Tăriceanu și Mircea Diaconu.

Dreapta, cu Emil Boc care a tăiat salariile bugetarilor și nici măcar nu a ieșit la televizor, cu umilință, să-și ceară iertare. Și care, după ce a tăiat salariile medicilor și profesorilor și a impozitat mediul privat cu niște taxe mișelești, nu a mai făcut ABSOLUT nici o reformă administrativă.

Dreapta, cu Raluca Turcan, ființa aia gângavă ca o lebădă congelată.

Dreapta, cu susținerea Coaliției Pentru Familie, de parcă ne arde pe noi în cur ce fac alții cu curu’ lor.

Dreapta, cu Traian Băsescu pe jumătate senil.

Dreapta, cu Klaus Iohannis, elevul cu care iese rar la rampă și recită, țeapăn, discursuri moi, cu maioneza tăiată.

Dreapta, care nu are, la ora actuală, nici un lider coerent, curat, proeminent.

Dreapta, fraților.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

 1. marcian Reply

  Ai si nu ai dreptate: cand a murit Coposu, a murit si dreapta in Romania. Nici PDL, nici PNL nu au fost si nu sunt de dreapta.
  Vinovatii suntem noi toti, ca natie, pentru ca de 27 de ani nu am fost in stare sa scapam de leprele astea. Ne place sa fim furati, sa fim mintiti, sa fim abuzati.

 2. Adi Reply

  Subscriu. Nu exista dreapta, stanga exista doar gasti de interese care ciordesc si ne calca in picioare!

 3. Calin Codrut Reply

  Cred ca este lovitura pe care romanul trebuit s o primeasca pentru a intelege o data si pentru totdeauna implicatiile neimplicarii, ca sa o pun asa… sper ca anii ce vor urma sub imperiul augustilor nostri penali, sub ale caror priviri sarcastice ne vom mustaci ursuzi nemultumirea, sa ramana ca un stigmat in constiinta noastra, a tuturor celor care puteam face ceva, insa am ales comoditatea… trista zi gropare, sunt in lacrimi pentru prima data dupa 10 ani, ma simt ca un sisif autohton … zadarnic

 4. terente Reply

  Excelent lovit Gropare!Subscriu 99%.Da nu sunt de acord cu chestia aia cu PSD partid de ciorditori si mincinosi.Adica nu e singurul asa.Toate partidele sunt facute pe tipicul PSD cu ciorditori,mincinosi si manipulanti.
  Prin anii 90 vorbeam cu o multime de amici bagati in afaceri.Aproape toti votau dreapta.Motivul?Li se bagase prin presa in cap chestia ca FSN-ul le confisca averile si nu garanteaza proprietatea.Acum sunt ful de bani si ghici cu cine voteaza?Cu cine e la putere-PNL,PSD etc.De ce?Au devenit capitalisti pragmatici si banul nu are culoare,si nici morala!
  Asa ca in timp ce noi tocam frunza,frunza altora,aia fac bani.La ei clepsidra nu lucreaza cu nisip.Numai cu bani.Si rad de noi cu “stanga”,”dreapta” si analizele mai mult sau mai puti tampite,pe care le facem…

 5. Atti Reply

  Bleah. Da’ tot nu plec, bagamias ce avea terente mai mare in scumpele lor mamici.

 6. Gigel Reply

  Nu dreapta, myfriend, ci noi ca n-am plecat si n-am stins lumina. Pe bajbaite pensionarii nu ar fi votat pentru amnistia coruptilor.

 7. rodion Reply

  Toate partidele sunt organizatii mafiote cu statut legal.Atata timp cat nu ai de ales intre bine si rau ci intre rau si mult mai rau nu ai de fapt posibilitatea de schimbare ci te agati de o iluzie.Si atata timp cat oamenii vor fii lacomi si rai , manati doar de propriul interes , indiferent in ce “partid” vor fii inregimentati , “politica” este falimentara.Schimbarea trebuie sa fie facuta la nivel de individ.Iar tu Gropare esti un exemplu pozitiv:un om care invata , care munceste , isi ajuta semenii in nevoie , educa un copil si isi plateste o casa din banii facuti cu truda si mai are si timp sa scrie pe un blog incercand sa-i educe si sa-i schimbe pe altii.Stiu ca e greu , stiu ca de multe ori poate ai vrut sa renunti , sa-ti iei nevasta si copilul si sa pleci din tara , dar nu asta e solutia.Tara asta(tara , nu mafiotii de “dreapta” sau de “stanga”) are nevoie de oameni ca tine.Destul ne-au invadat in media toti analfabetii trogloditi dati ca exemple de succes in viata.

 8. Nemultumitu' Reply

  Adevarul este ca de 26 de ani incoace stanga tot incearca marea cu degetul, au intins coarda putin cate putin. Acum coarda asta vibreaza periculos si poa’ sa ne rupa botul si noua, nu numa’ lor, cei care au intins-o…
  într-adevăr, dreapta a dispărut odată cu seniorii din anii ’90, cei prigoniţi la Aiud, Piteşti, Periprava… Am mai spus-o şi o tot repet: pentru gaşca asta de nemernici nu există stânga sau dreapta decât pentru orientarea în spaţiu, deşi şi aici am îndoieli. Cred că un individ ca ministrul justiţiei are probleme serioase în a se orienta dacă nu ar avea ceasul la mâna, să ştie care-i stânga, dar să mai vorbim despre doctrine politice. USL-ul a fost un semnal de alarmă. O uniune împotriva naturii… Câţi au aplaudat ? Câţi au tras un semnal de alarmă ? “Marele PNL” a fost un al doilea semnal, o unificare între violator şi violat(ă). De atunci s-a aşternut liniştea. A fost bine şi cald pentru toată lumea. Lumea lor, bineînţeles ! Acum se dau cu curul de pământ… Tardiv ! Gaşca penală joacă torontoiul pe tot !

 9. dumnezeu Reply

  dreapta, stanga… nu conteaza cine conduce daca o face bine… asta ar trebui sa ii intereseze…

 10. Ioana Maria Reply

  Care dreapta? Care stanga? Nu exista aceste directii. La noi este o singura orientare: spre furat si chiverniseala pentru tine si ai tai. Poate ai timp si te uiti sa vezi ca nu exista un om fara legaturi si proptele in Parlament, Guvern, Administratie. Este un articol foarte bun al lui George Damian pe kishiniov.eu care explica intr-un fel situatia. Dureros

 11. CSB Reply

  Da, dreapta are vina ei… Dar cum sa nu fie PSD-ul de vina ? PSD-ul nu e un crocodil, e o gasca organizata de hoti, care ar trebui pusa pe lista FBI-ului de grupuri de crima organizata. Bineinteles ca sunt vinovati de mizeria asta, au planificat-o, si-au calculat fiecare rol si pas – pana si faptul ca Dragnea nu a fost in tara la o prima incercare e procedura standard la ei. E “cu premeditare” si “in forma continuata”.

 12. super_fotbal Reply

  E pe naiba dreapta vinovata, au fost intelesi intre ei si si-au dat sa scape toti.
  Singurii vinovati sunt oamenii ca nu au avut minte sa se ridice din conditia de saraci lipiti pamantulul, dar nici ei nu pot fi condamnati prea mult. Mie mi-a trebuit mai mult noroc decat minte ca sa nu fiu curier sau agent de vanzari.

 13. Alexandru Reply

  de vină suntem noi toți, poporul, nu știm și nu am știut niciodată să ne alegem liderii, pentru că nu cercetăm niciodată istoricul oamenilor ÎNAINTE de alegeri… după, când citim în presă ce avere are X și Y, ce măsuri iau W sau Z care sunt de fapt ingineri agronomi sau cizmari, strigăm hoții și ieșim în stradă…Well, se pare că suntem genul de popor care nu învață niciodată din propriile greșeli…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *