Pentru non-clujeni: da, in Cluj exista strada Buna Ziua. Dar nu despre asta vreau eu sa vorbesc.

Un coleg de-al meu locuia – ghiciti! – intr-un bloc. Comunist, of cors, dar intr-o zona frumoasa a orasului, cu vecini care erau şi ei Homo Sapiens, cu banca în faţă, cu oameni care joaca table in pijama si in maieu vara in faţa scării, cu balustradă de fier şi cutii poştale albastre odinioară, acum coclite. Şi cu puţine manele, of cors.

Printre vecinii lor se număra şi o tanti mai neserioasă. Adică obraznică. Adica de-a dreptu nesimţită! Nu, nu făcea sex ca să audă tot blocul, pentru că deja avea vreo 70 de ani, şi cred că la asemenea vârstă ai nevoie de mulţi bani să faci sex cu un mascul, mai ales dacă nu arăţi ca Cher. Deci nu de-aia era ea nesimţită:

– Tu femeie, zice colegul meu, ţie nu ţi se pare că doamna asta se uită la noi de sus când ne întâlnim cu ea?
– Ba, să ştii, măi bărbate, că chiar aşa se şi uită! Şi parcă e şi afurisită. Că întoarce nasul în scârbă când o salutăm, şi niciodată nu răspunde la salut!!!

Femeile sunt experte în a găsi rapid pe careva pe care să îl urască, mai ales dacă acel cineva e altă femeie. Dar colegul meu nu era femeie; aşa că a discutat cu alţi vecini de pe scară să afle de ce vecina îi ignoră vădit, care toţi au asigurat-o că doamna este mega cumsecade, că sigur nu are nimic cu nimeni.

Dar anii au trecut, şi doamna făcea ce făcea şi tot nu răspundea la salut! Nicicum. Ei. Pe mine treaba asta mă scoate din minţi, dar colegul meu şi nevastă-sa erau mai puţin isterici. Aşa că abia după vreo 600 de întâlniri cu doamna, urmate de 600 de saluturi nerăspunse, s-au hotărât să ia atitudine civică. Şi într-o zi s-au întâlnit pe scări. Faţă în faţă! Şi au blocat-o.

– Bună ziua, începe colegul meu, spumegând. Probabil aţi aflat că eu sunt din Sighişoara, dar dacă aveţi ceva cu naţiunile conlocuitoare ţin să vă anunţ că nu sunt nici ungur, nici ţigan, ci sunt român. Şi dacă nu îmi răspundeţi la salut (deja începuse să zbiere în urechea doamnei) din cauza feţei mele, care vă e antipatică, ţin să vă anunţ că nu eu am ales-o de la garderobă: aşa s-o făcut ea. Şi nevasta mea e din Satu Mare, şi este foarte cumsecade. Şi dacă nici ei nu îi răspundeţi la salut fincă vine din alt judeţ să fure locurile de muncă ale clujenilor, să ştiţi că deja mă supăraţi: suntem toţi români şi avem drepturi egale pretutindeni unde porumbul se cheamă cucuruz! Şi dacă nici măcar fetiţei mele, care are certificat de naştere de Cluj, nu îi răspundeţi la salut, deja, stimată doamnă, se pare că aveţi nişte probleme serioase de atitudine, de toleranţă, de integrare într-un mediu social – probleme care, stimată doamnă, sunt total ne-europene, doamnă, dat fiind contextul actual, de unitate în diversitate şi de armonie între popoare!

Şi doamna se uită la el lung, lung. Lung! Şi la final zice:

– Te rog frumos…. ce-ai zis, maică? Că io sunt surdă, surdă-surdă… păcatele mele…!!!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 25 comments

 1. Iluzia Reply

  noroc cu talentul tau de narator…iese bien orice povestesti, ca altfel nu are suport; si surzi-surzi inteleg ca o miscare a capului eventual insotita de o miscare a buzelor inseamna un salut , mai ales daca vad asta de 600 de ori.

 2. Euxiniu Reply

  Gropare, da se cam imputineaza creieru unora cre trec p-aci mai ceva ca rezerva nationala. Fara suparare. Fa-le cate-un desen explicativ.

 3. Groparu Reply

  @ Euxiniu: nu e stress, ma, ca io nu am fo de acord cand o zis Lenin: sa se dea creier la toti! Da’ mai putin, sa ajunga la toata lumea!!!

 4. Euxiniu Reply

  ai dreptate. Asa , ca Lenin, o zis si Vrajitoru din Oz la Speriecioara: Nu pot sa-ti dau creier, da na d-aci o diploma.

 5. Rasta Man Reply

  foaie de hartie si pix / eventual caractere de o schioapa, si baba va fi happy si colegu-ti.

  (buei gropare… daca arsita soarelui ti-a provocat o sete groaznica, azi si doar azi te invit la o bere ( prin programul “PRIMA BERE” pe la 21 – 22 prin krajczar… ase de ziua me :P)

 6. Dino Reply

  Haha hmmm mi s-a intamplat si mie noah dar baba era mos si se si hlizea cand nu capisicia nimik din ce hieroglifiam io prin cuvinte…:)):D

 7. Ionut Reply

  Minte baba! Nu era surda dar a gasit o scuza sa nu-l salute! Asculta-ma Gropare, astea batrane sunt cele mai parsive … manipuleaza mase intregi de populatie. Prekinul tau va fi marginalizat de restu vecinilor pentru ca a tipat la batranica adorabila ….

  batrana aia e ghiavolu ala cel mai negru!

  e rea d-asta nu-l saluta!

 8. normancboy Reply

  da, diploma mea de la spiru zice ca vecinu care nu ma saluta odata imi vede blugii murdari in dos a doua oara…nu ma obosesc sa fiu educator de scara

  zdrastii

 9. 4mall Reply

  Mai, din cate am citit eu prin ziare, orice pustoaica de 70 de ani poate face sex salbatic, cu conditia sa dea peste un gentleman citit bine, cu un IQ de peste 1,50 la mie.

 10. MihaiT Reply

  Sincer sa fiu nu cred ca-i trebuie asa de multi bani… cat poate sa coste o casa in judetul Vaslui? Apoi treaba e simpla…

 11. Lavinia Reply

  -Babo vezi acu?
  -vegel darcu!
  -dar sula o vezi babo?
  -dara cum sa n-o vad , ca dara nu mi-s bash chioara.
  si sa stiti ca-i adevarat, babele chiar vad si aud doar ce le convine. Am si eu una in curte cu mine, e bunica sotului, si de fiecare data cand vreau sa auda ceva de la mine, ma inchid in casa cu vreo prietena si “povestim” si va asigur ca aude tot, ca daca ma duc sa-i spun direct ori nu pricepe, ori n-aude,ori e prea beteaga ca sa aibe timp sa ma asculte.
  Mutumesc.

 12. miruna Reply

  ciudat, că de obicei babele astea aud sărumâna, iar dacă respectivul ar fi salutat numa’ de 599 de ori şi nu de 600, cum ar fi exagerat, o babă normală i-ar păli două ciomege de nu s-ar vedea!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *