Ştiaţi că “spam” înseamnă, la origini, conservă de vită, nu? (nu vită-de-vie; nu există aşa ceva, e un calambur de 2 lei proaspăt inventat de un blogger). LE: şi de porc, aşa cum zice dickţionaru’.

Poză de la Daniel A., un cetitoriu căruia-i şi mulţămesc!

Conserva asta de vită era alimentul de bază în timpul meciului dintre Hitler şi “băieţii buni”, meciul soldat cu retrogradarea definitivă a celui dintâi din liga A-şmecherilor. Aşa de definitivă fusă retrogradarea, că nici nu a durat mult până să reînflorească sfântul imperiu german, ţuc-o tata pe Angela cea kaizeriţă!

Ideea este că aşa de mult haliseră bunicii la conservă din asta, că devenise sinonim cu orice chestie de care te-ai săturat, dar care vine în continuare (la noi s-ar traduce foarte bine cu “acorduri cu FMI-ul”, de exemplu). Că după aceea spam a ajuns să însemne mesaje nesolicitate, acest lucru nu poate decât să ne demonstreze, încă o dată, posibilităţile nebănuite ale limbii de a se contorsiona ca o profesionistă la bară, de rămân Mihai Petre şi Andi Moisescu cu mandibula crăcănată.

Cu această ocazie doresc să îi salut cordial pe spammerii mei tradiţionali, înşiraţi mai jos, şi să mulţumesc Askimet-ului pentru că, deşi face febră musculară, nu le dă voie să intre la mine-n sufragerie în scopuri diuretice:

lacafele.ro
industria-muzicala.ro
rdvgroup.ro
bijuteriieva.ro
carezone.ro
aeroblog.ro
8d.ro
asiguracasa.ro

şi, mai ales, pe regele acestora, etigararunaway.ro. Cred că mai sunt ei, dar cum i-am tot marcat ca spam au dispărut în Pata Rât.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. Raluca Reply

  De ce ne-ai catalogat ca fiind spam ? 🙁 (ma refer la lacafele.ro) – nu era asta scopul nostru. Noi am lasat 2-3 commenturi si toate au fost la subiect. De asemenea nu am avut la nume “faianta gresie online” “bijuterii ieftine” sau “termopane bune”.

  Poate ne scoti de pe lista aia pentru ca noi am incercat sa fim cat mai “clean” la acest capitol.

  Te salutam! 🙂

 2. Groparu Reply

  @ neuron de konskriptor: de cand are Adam buric!
  @ cristi: nu e frunză de smochin, e frunza de vită-de-vie.
  There, I did it again.

 3. Groparu Reply

  @ ania: gata! te-am marcat ca spam! Conserva, nu mesajul.
  @ sergiu: tura viitoare voi scrie despre bloggerii care fac spam 😀

 4. mixy Reply

  cum le frângi tu aripile când nu mai poate spamerii să să abție (diuretic vorbind) !

 5. zoltybogata Reply

  Eu primesc zilnic mail-uri cum că am cîştigat milioane de euro, dollari şi lire sterline dar nu am jucat nicăieri 😆 ,asta e tot SPAM? Multă sănătate

 6. Stephanie Reply

  Eu primesc zilnic oferte de produse care ma ajuta sa-mi maresc penisul! 😀

 7. Blue Jade Reply

  Bineinteles ca un profesorache de scoala profesionala de zidari nu o sa stie niciodata de unde provine termenul de spam. Stai sa pun si un emoticon ca sa intelegi 💡

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *