De regulă, 3 zile din 5 reuşesc, eu şi nievasta, să mergem la muncă cu papa în sufertaş. Este mai mult meritul ei, recunosc, deşi şi eu mai prăjesc mâncăruri sofisticate prin bucătărie (nu glumesc! pâine prăjită, omletă, ouă fierte, zacuscă unsă pe pâine – ba chiar şi cartofi natur şi pireu fac, fără greş!)

Treaba cu adus papa la birou merge perfect când următoarele condiţii sunt îndeplinite:
1. Ai vreme să găteşti. Dacă eşti corporatist, ca mine, şi faci şi naveta o oră şi ceva pe zi, apăi s-ar putea să ajungi acasă prea vraişte ca să mai fierbi ceva (în ideea în care ai deja cumpărăturile gata făcute).
2. Ai la muncă un cuptor cu microunde (e cam greu să mănâci varză à la Cluj sau sarmale reci, cu toate slăninile alea de prin ele).
3. Nu papi papa cu miros de sculat morţii din Teleorman. Anul ăsta, cel puţin, am avut două etape olfactiv-violatoare pentru colegi: o perioadă de mămăliguţă cu leurdă – în perioada postului – şi una cu peşte prăjit – pfuay, ce gust bun are! Mno, da’ ştiţi privirea aia din ochii colegilor care anunţă un linşaj public din cauză de putoare? O ştiu și eu, şi am considerat că este mai înţelept să fac pe prostu’, operaţiune care-mi iese de minune.
4. Ai la muncă loc şi facilităţi de spălat vasele (nevestele au tendinţa să nu înţeleagă când vii acasă cu cutiile de mâncare nespălate). Plus tacâmuri, farfurii, condimente, detergent şi loc de uscat vesela.

Dacă te găseşti fără papa la birou la Cluj și-ți dă ghies foamea, poţi încerca foodpanda.ro. Au şi aplicaţii de Android sau de iOS. Şi de la Cluj au şi birturi unde se papă bine, gen prietenii de la Pizza Acrobatica (cu care deja am prestat), Samsara (pentru papa vegan şi bun), Big Belly, Fabrica de Bere, Hanul Dacilor, Indigo (pentru papa indiană), Nobori (papa japoneză), pizzeria Rex, Pizza Seba, La Dolce Vita, cofetăria Olympos şi mulţi, mulţi alţii.

Nişte fainoşag fără E-uri – tradiţionala papa la wok din Tilişca, Sibiu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. zoltybogata Reply

    De la Pizza Acrobatica, am avut plăcerea să mânc o pizza foarte bună. Luci se pricepe nu glumă, ști și tu. Multă sănătate

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *