Deci mor! Mor.

Nu amu, ci in cele din urmă.

Şi va urma momentul ăla penibil în care mie-mi va fi jenă să mă prezint la judecata de apoi în puţa goală, că io aşa mă gândesc că va fi, că dacă nu-mi dau ăştia o cămeşă, ceva, o să mi se vadă burta cu vergituri pe care am de gând s-o dezvolt în curând, în curând.

Şi voi sta acolo, uşor ruşinat de ceea ce voi fi făcut – cică Dumnezău are film 3D cu tot ce ai făcut în viaţa ta. Şi cică revezi tot – apsolut tot ce ai făcut. Io o să mă râd la anumite faze, da’ singur; că sigur îngerul meu păzitor nu se va amuza din cale-afară demult, şi cu atât mai puţin Sf. Petru. Şi îi va fi jenă înjerului, şi mie-mi va fi un pic jenă de jena lui.

Şi la final, Dumnezău va întreba:

– Buey, înjere! No,… ce ai de spus în apărarea păcătosului?

(se ştie că Cel-Fără-De-Început-Şi-Fără-De-Sfârşit vorbeşte cu accent de arghelean d-al nostru, cumsecade)

– Doamne sfinte, va începe înjerul. Io ce pot să vă zic e că Groparu ăsta cu burta cu vergituri şi fără slip pe el a dus o viaţă grea. Mă-sa e sibiancă din Poplaca, şi taică-su oltean, deci din start o pornit în viaţă cu traume. N-o luat niciodată premiul I la şcoală, nu a excelat în nici un domeniu, ba l-or mai şi bătut elevii mai mari şi i-or luat sanvişu’. Şi a crescut complexat şi tăntălău, Doamne, şi ruşinos. Şi o şi picat orice examen serios din viaţa lui, ba, mai mult, o făcut şi trei şcoli de şoferi până să se vadă cu carnetul în mână. A dus o viaţă grea: a lucrat într-o firmă de ingineri. Şi a pierdut multe nopţi la petreceri, cu prietenii; prin urmare, nici măcar nu are rost să vă descriu ce dimineţi grele a avut, şi cât a suferit! Fumător fiind, a fost silit să stea fie în îmbâcseală, în crâjme, fie în frig, iarna, pe balcon, dar a răbdat cu stoicism şi nu s-a plâns niciodată. Tot timpul s-a îmbrăcat cu ce a dat Dumnezeu – Dumneavoastră, adică – fără nici cel mai bun gust, ceea ce denotă umilinţă şi modestie. Şi ca să fie tacâmul complet, Preasfinte, a fost şofer de Dacie – şi nu orice fel de Dacie, ci de Dacie berlină, PreaÎnaltule! Şi dacă a înjurat în trafic, nu a înjurat din inimă, că are sufletul curat, păcatele lui; şi cel puţin de vreo două ori în viaţa lui şi-a smuls de la gură banii de bere ca să deie la nevoiaşi. S-ar putea zice că da, a cam precurvit; dar la cât de rău s-a terminat fiecare asemenea aventură, eu aş zice că şi-a ispăşit şi acest păcat – la urma urmei – minor. Deci PreaÎnălţate, poate păcătosul Groparu să spere la viaţa vecinică de-a dreapta Tatălui, în locul cu verdeaţă unde nu e nici durere şi nici întristare? Da? Poate?

Şi în urma reacţiei Demiurgului, îngerul meu păzitor se va întoarce către mine, şi-mi va zice:

– Gropare, am o veste proastă pentru tine.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 53 comments

 1. Misaki Reply

  Ptiu, nu-i postare despre politichie, deci pot si eu sa comentez 🙂 Eu cred ca te incadrezi la categoria ‘ceea de oameni care s-ar plictisi in Rai :)) Asa ca vestea aia proasta e ca ramai acolo 😛 Acu, eu zic sa te reprofilezi si sa ceri azil politic in Iad, il distrezi pe Nenea Cu Coarne sigur si ajungi…sef-gropar 😀

 2. iulia Reply

  Vestea proasta va fi ca acolo nu o sa ai blog sa povesteti toate minunatiile care ti se vor intampla in locul minunat si cu verdeata care ti-a fost rezervat!! 😀

 3. Night-elf Reply

  Eu zic ca vestea proasta e ca o sa fii vecin de norisor cu Night-elf si o sa ne plictisim al dracului ca berea si bagaboantele sunt la subsol ;))

 4. Groparu Reply

  @ Night-Elf: apai tu esti ala cu stratosferele si MIG-urile si tat felu’, vezi de discuta cu ceva kilot sa ne kiloteze nedetectati de radaru’ lu’ Sf. Petru si sa ne-mburde-n rai 😀

 5. Carmen Reply

  Sh Dumnezau o sa zaca: “Poate, injere, poate…” Da’ ci sa faci tu acolo?! Asta ar fi vestea proasta. Ai fi un Ivan Turbinca al vremilor noastre :))

 6. Mitropolitanul Reply

  Ma Gropare, te ajut eu. Am pile la al de sus. Tre sa treci pe la mine, te spovezi si gata treaba. Asa o facut si traian pe 6 seara si dimineata gata era minunea.

 7. Zapada Reply

  e de retinut faptul ca nu ai luat niciodata premiul I … nici macar in clasa intai?!! … doamne, ce pampalau 😀

 8. Moroi Reply

  Ieu nu am înţăles o treabî [dacă Dumnezeu vorbeşte în grai arghelenesc, cel mai de seamă slujitor al lui, adică eu, voi vorbi în grai(opţional poati fi dulşi) moldovinesc]. Di şi îngerul când vorbea cu Doamni-doamni era “înjer” şî când s-o întors spri tini iera un banal “înger” ?

 9. LauraT Reply

  Deci nimic de Cargo pana la urma 😉 Dap, Groparu va avea burta cu vergeturi (daca n-o are deja si ne minte frumos) si de-asta e cel mai tare text pe ziua de azi.

 10. Groparu Reply

  LauraT: atata-s de sireac cu criza asta ca nici macar burta n-am. Tre’ sa vad daca nu imi pot lua una Made in China.

 11. dennis Reply

  “Şi în urma reacţiei Demiurgului, îngerul meu păzitor se va întoarce către mine, şi-mi va zice:
  – Gropare, am o veste prostă pentru tine”… mai trebuie sa traiesti inca muuuult in Romania. (iti va ajunge pedeapsa)

 12. Euxiniu Reply

  vestea proastă o fo ( nu vă mai ghesuiţi ca babele la colivă cu bomboane), că pe Groparele l-or duce nu unde trebe, ci l-or băga la muieri la Rai, că la bărbaţ nu mai îi loc. Şi după o lună are să fi cerut Groparele transfer la loc mai uşor de mumcă, nu de alta da s-o săturat să şadă în obectu gol şi să fie siluit de o şleahtă de muieri nesătule, numa aşa, făr’ să procreeze(pentru că după cum învaţă popii, îngeroaicele nu mai rămân gestante acolo sus. numa unguroaicele)

 13. Mike Litoris Reply

  Ba, Gropare ce ma regasex in articolu` asta :)))))))))) vestea proasta e ca te primesc in Rai da` acolo nu vei mai putea vota, conduce masini proaste pe drumuri proaste…si nici “Gropar” nu vei mai fi 🙁

 14. ba_laura Reply

  bre gropare, astazi se cam umflase ovazu’n mine, si eram cam lejer angoasata, da’ mi-am zis “hai sa vad ce mai face al’ gropar, ca poate-poate lui ia fi mai rau, si m-oi simti si eu mai bine”…
  si iote-te… minunea se infaptui !

 15. Hypher Reply

  Parafrazand: “Lasati orice speranta, voi ce NU intrati pe bloaga Groparelui!!!”

  Aferim. Daca vrei sa pleci, ma-nscriu ajutor de lopata/ cazma/ pick-hammer ce oi avea nevoie!!

  Spor maxim!

 16. ionutu Reply

  Da’ înjeru’ n-a menţionat nimică despre ţiganiadele la care ai participat activ şi cu care ne-ai întinat şi pre noi păcătoşii care intră zilnic în acest desfrînat spaţiu.

 17. Mike Litoris Reply

  Am gasit si un bug: “Groparu

  s-a rǎţoit la Groparu la 15 December 2009 at 10:31 ” :))))))

 18. Teodora Reply

  îţi zic eu că scapi neşifonat (acum, nu ştiu dacă-ţi place).Te-a rezolvat îngerul la partea cu ” A dus o viaţă grea: a lucrat într-o firmă de ingineri”

 19. clujean Reply

  lasa, Gropare, ca ne descurcam noi si acolo, Sus; o tuica de voal de injer tot om face (ca pufoaice bag sama nu-s pe acolo).

 20. Rasta Man Reply

  Gropare am o veste proasta pentru tine, zise ingerul pazitor, dandu-i inapoi cererea Groparului. Nedumerit Groparu ridica din umeri si intreaba: Da’ amu daca tot am ajuns in faza asta, cu ce am gresit? -Ingerul ii zise cu nepasare: Va lipseste un timbru fiscal de 1 ron!
  -=Si Groparu se trezi intr-o balta de sudoare rece=-

 21. ştrumfiţa cu eşarfă Reply

  Eu nu m-as gandi decat ca as muri de rusine sa ma duc cu vergeturi pe burta si sunculite …+ ca probabil voi fi in perspectiva goala. nu, nu…
  pot indura pacate mai nasoale, dar rusinea bre? rusinea? Asta-i greu de suportat 😀

 22. diana Reply

  bineinteles,te trimite la pocainta.intru post si rugaciune fo cativa ani.apoi o mai vedea el 🙂

 23. Ciprian Reply

  Da tu crezi ca eu sunt ingerul tau sa stiu ce ti s-o spus? Ia treci colea si puna inca un lemn sub cazan ca se incatraneste smoala.

 24. TROZNEA Reply

  Ba, renunta la ingerul ala chiar de azi!!! Nu-i bun de nimic, nici macar de avocat al diavolului… Altfel ar fi stiut ca e mare diferenta dintre curvie si preacurvie. Matale ai savarsit fapta de curvie, ca nu esti insurat…

 25. pov Reply

  De ce ne aburesti Gropare. Ne minti in fata ca pe niste bieti alegatori. Rusine, rusine. De ce nu zici adevarul cum o fo’ : Sa prezentat Injeru ‘tau personal la Puterea Suprema si a zis ca un usor murmur: Iarta-l Doamne ca a pacatuit, si cand sa inceapa sa le zica, se aude un raspuns : Nu-i nevoie……stiu……ii citesc blogul !!!

 26. Marius Reply

  – Faca-TI-se mila de el Doamne! urla din spate Marius (tot in puta goala.
  -Ca mult ne-o facut sa radem Doamne si sa ne luam mintea de la cele rele.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *