La Prostituţie Constituţie scrie clar că avem dreptul de a participa la întruniri, mitinguri şi proteste paşnice, dar cumva legea o dă mai pe Radio Erevan: adică aveţi voie, dar nu este permis chiar aşa! Pentru că e nevoie de un organizator, ca să ştim pe cine amendăm cu zeci de mii de lei, să vă treacă cheful de organizat proteste, după ce un jandarm infiltrat printre protestatari (ca să le deturneze) sparge un geam, are o răfuială cu un coş de gunoi sau atacă, curajos, chiar copii şi femei.


A, ai hârie scrisă? Asta e armă albă, doamnă!

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie tocmai a confirmat că nu mai poţi pune de-un miting dacă nu-l anunţi cu trei zile înainte, deci de-acum încolo va trebui să ne revoltăm ardeleneşte, ca să aibă timp jandarmeria să cumpere gaze şi muniţie în regim de urgenţă, la ce preţuri le vând băieţii deştepţi. Cu alte cuvinte, Dăncilă şi Tudorel dau ordonanţa de amnistie luni, şi noi abia joi putem ieşi la miting, legal, frumos, după publicarea în Monitorul Oficial, după ce nu se mai poate face nimic.

Desigur, există şi varianta în care:

1. Populaţia iese în masă la plimbare fix în seara cu ordonanţa, pentru o digestie mai bună,
2. Şi se plimbă în cerc, că, no, unde să te şi plimbi altundeva, e plimbare, nu miting,
3. Cu telefoanele montate pe selfie stick-uri în timp ce fac live-uri pe FB pentru rudele lor din străinătate care vor să vadă ce s-a mai schimbat în Bucureşti, Cluj, Sibiu, Iaşi, Timişoara şamd.,
4. Şi discută cu neamurile astea pe ton ridicat chestii care par a fi slogane şi lozinci împotriva despre Dragnea sau Dăncila satului sau Tudorel şi Tăriceanu, dar de fapt semnalul la telefon e slab, dom’le, de-aia trebuie să strig la telefon ca să mă-nţeleg cu ei, ce ai! Du-te, băi, jandarmule, şi atacă bătrânici mai departe, că văd că pentru galeriile de fotbal nu aveţi inimă-n chiloţi!

Serios, doamna judecător, vorbeam pe WhatsApp Video cu rudele mele din Italia şi nu mă auzeau bine, şi cum am ridicat un pic vocea că nu ne-nţelegeam, pac, o venit dulapul ăsta albastru să-mi dea amendă că am zis ceva de Dragnealău şi de Dănciloaie, păi ce treabă am eu?

Ceilalţi manifestanţi? Habar n-am dacă mai era cineva in jur, jur pe roşu, dar vedeţi că eu sunt libertarian neocon antifa, aduceţi-mi Originea Speciilor de Darwin cu Aventurile lui Habarnam, Capitaul lui Marx şi 501 de locuri de văzut înainte de a muri, dacă vreţi să jur cu mâna pe ceva.

Şi mai ţineţi minte ceva: nici în 1989 nu am avut voie să protestăm.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. aftene Reply

  Nici în 1989 nu am avut voie să protestăm, dar unii au făcut-o. Și au protestat conștienți fiind că pot fi împușcați. Cu arme letale, ca la război. S-a ieșit în stradă, în multe orașe, se striga împotriva lui Ceaușescu în condițiile în care procurorii și securiștii te băteau sau te băgau la beci și doar pentru un banc sau dacă ascultai posturi de radio străine. Iar unii, mult prea mulți, chiar au murit la Timișoara, București, Sibiu, Cluj, poate și în alte orașe. Împușcați de brava armată română, cea care câștigă concursul de popularitate la toate sondajele lui Pieleanu, Dâncu, Palada și cine le mai face. Vasile Milea e nume de stradă în orașul meu, de bulevard în altele. Dar nu mă miră, în Odobești (VN) am văzut că există chiar strada Mareșal Ion Antonescu. Când era condusă de cei doi, ca și în întrega ei istorie, armata română a fost într-adevăr vitează, dar împotriva civililor, nu a militarilor inamici. Istoria consemnează: masacrarea țăranilor bulgari în timpul anexării Dobrogei de Sud, după Războaiele Balcanice, masacrarea țăranilor români în 1907 (Antonescu a ordonat-o în Galați, pe când era doar un simplu ofițer), masacrarea greviștilor în București și pe Valea Prahovei în 1933 (da, da, știu… grevele erau organizate de comuniști, desigur), masacrarea ori deportarea spre exterminare a evreilor și țiganilor în România Mare, masacrarea civililor la Odessa, masacrarea civililor în 1989, atât cu Milea la conducere, cât și cu Militaru și cu Stănculescu. Istoria consemnează și capitulările și înfrângerile în fața armatelor inamice și, desigur, consemnează și victoriile, puține la număr, cum are fi cele din 1877 și cele de la Mărășești, Oituz, Mărăști (acestea din urmă după ajutorul și re-organizarea făcută de francezi). Poate e incoerent ce am scris și nu are legătură cu articolul, dar simt nevoia să demontez un mit național, ca un heităr ce sunt. Nu am intenționat să abat discuția sau să minimalizez importanța libertății de exprimare a nemulțumirilor în orice tip de regim politic.

  • Groparu Reply

   Achiesez 100% la ce ai scris. Acuma, să așteptăm, cuminți, gălețile de argumente anti-comentariul tău 😀
   Acuma, revenind la prima ta propoziție, trebuie să ținem minte cum a fost atunci (presupun că ai prins și tu vremurile alea) și să nu ne dăm loviți.

  • Blue Jade Reply

   Cumetre, vezi ca incurci militia cu armata. Cam mirosi a pesedache.

   • aftene

    Și legătura dintre ce am scris eu și PSD fiind care? Chiar crezi că totul e despre PSD sau alte partide politice? Tu încurci istoria cu obsesiile personale. Cumetre, în ’89 armata a ucis oameni, înainte și după Ceaușescu, înainte și după Iliescu, înainte și după „Armata e cu noi!”. Dacă nu știi asta, nu am cu ce să te ajut. Există însă informații credibile și despre implicarea gărzilor patriotice, precum și despre anumite structuri secrete, dar despre astea din urmă nu știu unde e linia dintre adevăr și o realitate alternativă creată, probabil, tocmai pentru a disculpa armata. Cât despre celelalte evenimente menționate (răscoale, greve), e adevărat că am inclus și forțele militare interne (de exemplu jandarmii de atunci, tot la armată. În rest, acum că suntem neamuri, numai bine îți doresc!

  • Groparu Reply

   @ Blue Jade: Am prieteni care erau cadre militare la Revolutie. Trăgeau în absolut tot ce mișcă.

   • Popescu Tiberiu

    La deranjul din ’89 ARMATA, mai puţin Meliţia şi Secu deloc, că fix ei dădeau jos babuinul din copaciul puterii, au tras în popor.

 2. Nemultumitu' Reply

  Mai sunt 2 ani… N-om muri noi încă 25 de luni, acum sunt pe cai mari, nu prea avem cum să le luăm jucăria. Nu-i mai sperie nimic, au demonstrat-o, și nu vor da înapoi. Salvarea, dacă pot spune așa, vine dinspre dizidentii lor. Poate își vor da seama că grupul de nemernici ce îi conduce ii va duce la pieire. Îmi vine să urlu că suntem neputincioși…

  • Groparu Reply

   E, nu suntem chiar neputincioși. Dacă eram, Livache era de mult curat ca un popo de copil și ne rânjea din postura de prezident/premier. Așa, după privirea de animal hăituit și psihozele cu criminali trimiși de Soros si referendumuri ratate, n-aș prea zice că-i e foarte bine.

   • Popescu Tiberiu

    Da’ nici să-i laşi în pace, să crează UE că dacă infractorii şi retarzii ne reprezintă oficial, suntem un popor de retarzi şi infractori.
    Muie PSD s-o dat?

 3. santamanta Reply

  cineva tocmai imi spunea ca a fost in Germania la biserica romaneasca, si acolo se plangea lumea ca ce prosti sunt romanii ca nu s-au dus la referendum.
  si ce legatura are cu demonstratiile?
  nemultumirile sunt diverse, insa problema esentiala, elefantul, e ca democratia si libertatea, care ni se par acum asa firesti, sunt in pericol si trebuie aparata de babuini ca Trump, Putin, Livache .
  fiecare ar trebui sa se intrebe cu ce a contribuit la apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti, si sa iasa in strada la cea mai mica alarma e elementar.

  • Groparu Reply

   Se pare că așa de bine gândită e ordonanța aia, că singurul ei efect negativ (pentru noi) este pensionarea anticipată a magistraților. O mare măgărie, dacă mă-ntrebi, dar nu influențează cu nimic mersul procedural al anchetelor și proceselor – deocamdată.
   Legat de referendum… sunt sătul de români care pleacă în țări cu factor de libertate 120%, se bucură de toate avantajele aferente, dar cumva nu le convin astea și ar dori ca la ei în țară lucrurile să nu fie ca la nemți, de pildă. GRĂDINA MAICII DOMNULUI SĂ NU NE FURE HOMOSEXUALI COPII HUO SOROS.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *