Cea mai senzațională, repet, cea mai super-senzațională scenă de acțiune dintr-un film regizat vreodată de oameni este scena în care Bullet Tooth Tony se luptă cu Boris the Blade (zis și Boris the Buller Dodger) din filmul Snatch. Cine nu e de acord cu mine n-are decât să-mi posteze linkul cu o scenă de acțiune mai convingătoare, aștept Bollywood-ul, aștept provincia!

https://www.youtube.com/watch?v=Mlfh7ovrVcM

Snatch este copilul unui Guy Ritchie călare, în acel moment, pe un puseu creativ fără precedent.

Mai târziu, călare pe un cal, nici măcar nu s-a deranjat să descalece atunci când soția lui, Madonna, a picat din șa într-un accident de călărie, ci s-a mulțumit s-o întrebe de sus: ”no, da’ ești bine, tu dragă?”

Acest fapt l-a costat nici mai mult, nici mai puțin decât mariajul, căci diva americană a divorțat de el așa de repede, că i s-a învârtit capul; și nu s-a mulțumit cu asta, ci a și umplut presa cu declarații în care i-a spus în fel și chip, cum ar fi ”scorțos”, ”reprimat” și, mai rău, britanic.

Mno, britanic-nebritanic, englezii se pricep foarte bine la trei chestii:
– dezmembrări de imperii
– brexit-uri
– filme cu gangsteri.

Iar legat de filme cu gangsteri, serialul Snatch (traducere: ”Unde dai și unde crapă”), inspirat din filmul ăsta care, pentru mine, este unul din cele mai tari filme cu gangsteri, se lansează pe AXN FIX AZI, DE ZIUA SOACREI MELE, SĂ TRĂIASCĂ, LA MULȚI ANI!

Din screener-ul pe care l-am văzut înaintea lansării, aduce cu Snatch-ul original, are elemente de Trainspotting și de Lock, Stock and Two Smoking Barrels și face un cocktail fain de personaje scoase din cocktail-ul multicultural al Londrei, sub bagheta unui regizor cu o filmografie absolut fabuloasă (Nick Renton) și cu actori în roluri inedite (de exemplu, Rupert Grint, zis și Ron-Weasley-din-Harry Potter).

Ideea în jurul căreia se învârte acțiunea este că trei tineri doresc să facă rost de bani cu orice preț pentru… păi, printre altele, pentru ca să scape de un cămătar care, dacă ratezi vreo rată, îți taie un deget. Și atunci se apucă de coțcării, gen meciuri aranjate, spargeri, ce mai, interlopisme din astea.

Și tare mă bucur că le fac ei, și nu românii din insulă! Tare, tare mă bucur.

Mno: deseară, ora 23:00, AXN. Puneți minorii la culcare înainte, așa cum se sugerează în trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=nZWWsWxOIig

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Groparu Nemernic Reply

  @ Comentator: da… cred că l-am văzut amu ceva vreme, dar am uitat complet despre ce e vorba!
  @ mac gregor: ah, the tension… e fain că nici măcar un glonț nu a fost rănit în scena aia!
  Nu pot uita Black Hawk Down, moaaaaaamă, ce de pușcături în filmul ăla…!

 2. Nico Reply

  Sicario – border scene
  The Raid – cam toate scenele de zmardoi și din primul și din al doilea îl fac pe John Woo un dinozaur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *