S-a sunat! Poftiţi în clase, reîncepe cursul nostru despre cum să dresezi banii să facă bani babani.

Dacă v-aţi făcut până acuma cont pe Dresorul de Lei, atunci probabil că aţi trecut deja prin lecţiile 1-5. Acestea ne-au arătat pe unde se scurg banii din buzunar, am observat cât de iresponsabil se comportă cashu‘ în mediul lui natural atunci când este lăsat să migreze liber spre conturile altora şi am recapitulat nişte chestii legate de cardurile de credit şi de împrumuturi. Chestii la care eu, unul, aş fi preferat să meditez înainte de a mă trezi în epicentrul crizei cu portofelul ciuruit.

Lecţiile de pe Dresorul de Lei continuă tura asta cu trei chestii complexe, care au multe aspecte:

În Lectia 6 disecăm tipurile de venit. Şi aducem în vizor posibilitatea de a face ceva să ne mărim alocaţia – chestie care, spre bucuria mea, observ că tot mai mulţi români încep să o practice (nu am auzit un român cu 2 joburi să se plângă că nu are bani de pită).

În Lecţia 7, ne aplecăm un pic asupra cuvântului economisire (depozite şi conturi de economii). Ştiu, este greu să economisim bani. Dar ia uitaţi acilea poznă: odată, un taximetrist mi-a spus că se hotărâse cu nievastă-sa cu care trăia el în concubinaj legal să renunţe la ţigări. Şi, ca să fie morcovul din faţa măgarului cât mai dulce, în fiecare zi puneau banii pe care i-ar fi cheltuit pe ţigări la vedere, într-un borcan din bucătărie. În primele trei luni din 2011 deja strânseseră banii de concediul la mare din vară.

În lecţia asta vă puteţi juca un pic cu depozitele lunare pe care le puteţi constitui în funcţie de venituri, pe termen lung.

În Lectia 8, atenţie mare: vorbim despre fonduri de investitii. Aici – tot păţitu-i priceput! – sfatul Groparului este să faceţi o alegere cât mai educată. Adică să citiţi şi să vă documentaţi cât puteţi voi de mult înainte de a face pasul ăsta.

Acestea fiind zise, va las o vreme să tot repetaţi lecţiile astea de mai sus şi cele anterioare. Sigur, puteţi spune că deja cunoasteti toata teoria; chestie pe care am mai auzit-o… Popescule, închide telefonul ăla şi fii atent! Că dacă nu eşti atent păţeşti ca bancherii ăia americani de la Lehman Brothers, şi e păcat. Popescu, tot nu te potolesti? Ia scoate tu guma aia de mestecat şi pune-ţi-o în păr!

Peste cateva săptămâni dăm teză, deci fiţi cu ochii ciuliţi la tablă!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. Greuceanu Reply

    Groparu under PSD siege !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! doar e capanie, ce pana mea ….. + ca io l-am vazut pe basescu ca o mancat de pe jos!!!!!!!!

  2. George Reply

    Gropare, nu ne mai scrii nimic ? Cred ca esti ocupat cu filmul, dar nu ne lasa asa ai nimanui 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *