Într-o noapte, un cetăţean conducea prin România rurală. O maşină conducea, că vă spun din proprie experienţă că nu conducea o căsnicie, că n-avea cum.
pisu pe mercedes

Afară – seară de iarnă românească. Zloată, noroi, ninsoare, jeg, promoroace şi măzărichi.

Un drum prin România rurală durează, de regulă, un anotimp, dar cetăţeanul s-a hotărât să nu o calce; ce dacă ajungea la destinaţie când se coc merele?

Cu toată precauţia, într-un sat uitat de lume îl aştepta – fireşte – poliţia. Care-l trage pe dreapta, iar un comisar plutonier plictisit de moarte vine agale către el:
– Bună seara, plutonier Căpşună, vă rog să prezentaţi actele la control.
– Sigur, poftiţi.
– Ştiţi de ce v-am oprit?
– Nu! Aveam viteză?
– Nu, chiar am remarcat că circulaţi regulamentar.
– Aha… atunci pentru ce?
– Păi cum pentru ce, domnule, cum pentru ce! Păi nu vedeţi ce număr murdar aveţi?
– Păi ce număr murdar am?
– Păi uitaţi şi dumneavoastră!

Şoferul ieşi din maşină şi se uită.
– Păi o strâns de pe drum toată zloata şi noroiul! Ce vreţi să fac?
– Asta e, numărul murdar aduce cu sine amendă şi nu ştiu câte puncte penalizare.
– Ce?! Da’ cum aşa?

Aşa era, poliţaiul se şi apucase deja să completeze procesul verbal. Şi, în timp ce comenta, amendatul aruncă o privire către maşina de Poliţie…
– Domnu’ poliţist… da’ nu vă supăraţi! Ia uitaţi-vă şi dvs!
– La ce?
– Păi ia uite cum aveţi şi voi numărul la maşină!

Atâta zloată era pe numărul maşinii de Poliţie, că nici n-ai fi zis că maşina aia o avut vreodată număr de înmatriculare!
– Tulai! zise poliţaiul.

Fugi repede să cureţe numărul de jeg.
– Mare, mare noroc că nu are cine să ne dea nouă amendă, hahaha…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. alin Reply

  🙁 Din pacate la noi politistii sunt pusi sa adune bani la administratie. Atata vreme cat nu se va schimba atitudinea “organelor” iar in scolile de politie nu se predau ore de conduita nu putem avea pretentii.

 2. zoltybogata Reply

  La ei nu se aplică legea, sunt scutiți. Este ca la Pocăiți, îți cere să faci cutare lucru, dar nici ei nu fac 🙁 .Multă sănătate

 3. justDan Reply

  din cate stiu eu, daca ai o problema pe care o poti rezolva pe loc, in 5 minute, gen numar, far, nu iti pot da amenda! Cat s-a dus el la masina puteai sa stergi si tu 😛

 4. popicu Reply

  io cel mai tare m-am turat in urma cu cativa ani cand imediat dupa ce mi-o luat carnetu, plutonieru capsuna o-ntors pe dubla continua…si ma gadeam io in naivitatea mea: no amu sa imi pun girofaru sa viu dupa tine si sa iti iau si io tie carnetu? porc de caine ce esti

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ Alina M: draguta, nu stiu cine ti-a spus tie ca aici pe site poti posta orice vrei, dar nu ti-a spus bine! Apreciez eforturile voastre de cartare a ADN-ului uman, dar daca doresti ajutor trimite-mi un mail si daca eu consider ca e relevant pentru cititori poate si scriu.
  groparu.ro la gmail.

 6. Alina M Reply

  Știu că nu pot posta ce vreau, dar nu îți știam adresa de e-mail pentru că atunci când fac click pe secțiunea de contact îmi apare un wizard care îmi spune să-mi fac cont, motiv pentru care îmi cer scuze de deranj. Cât despre cartare, nu am nimic de adăugat în afară de ce am scris mai sus, am crezut că poate vrei să scrii despre asta în caz că ți se pare interesant.
  Îmi cer iertare din nou și promit că altă dată nu mai postez offtopic, mai ales că acum am adresa.

 7. Laura Reply

  A-propos de politisti….azi eram in taxi cand, la o intersectie, sarea un tanc de vreo 4-5 ani printre masini de mi s-a facut inima puric, ca deh, era dimineata, ora 8.00, oamenii se grabesc la munca, nu-s atenti la prunci scapati din frau! Vine domnul politist, ocoleste tancul topaitor si merge ata la un nene care stationa nepermis de mult ca sa-si lepede consoarta din masina, ii zice aluia ceva, apoi pleaca linistit, ocolindu-l iar pe pusti. ‘Ce daca era ala micu’ printre masini, ce, era al lui? El avea treaba lui, clara, ca doar era de la politia comunitara! Spirit civic, de invidiat! Sau poate se cunostea cu piticul, poate erau prieteni, colegi, ceva!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *