Bă, mi se zice, vii să facem revoluţie pentru fraţii şi mai ales pentru surorile noastre de peste Prut? Claaar, zic io, pentru surorile noastre basarabence fac orice; plus că it’s time for another Revolution, hasta la victoria siempre, ce guevara mea!

18:10: ajungem în piaţa Avram Iancu, parchez furia vişinie ilegal, fără tichet de parcare (prima dată în întreaga mea carieră), conştient  că revoluţiile nu ţin cont de amenzi când îţi poţi pierde viaţa pe baricade; plus că era lângă catedrală, sub ochiul atent al lui Dumnezeu, care ţine atât cu revoluţionarii, cât şi cu revoluţionaţii. Ne alăturăm găştii care pălăvrăgea ca la şosea, bine-nţeles, punându-ne pe o bancă, la soare. Ne dezbrăcăm in tricouri ca să ne bucurăm de ultimele raze de soare ale zilei, ne bronzăm ca la plajă.

Cca. 18:25: apar primii băieţi albaştri. Jăndarii, no. Lumea – paşnică, nici o treabă. Slana cu ceapă nu explodează.

18:30: decidem brusc că o revoluţie nu se poate purta cu burta goală, aşa că dau  fugă până la alimentară. Fincă e post şi nu putem bea votcă, cumpăr apă plată, susan la pacheţel şi un tip de prăjitură de post care mie mi-e foarte drag. De ce mi-e mie drag? Fincă se numeşte MILFĂ. MILFĂ, mă! Pentru connoisseuri.

18:36: halim susan, bem apă plată şi devorăm MILFELE.

18:38: vedem un boschetar şi ne hotărâm să-l facem Gavroche-ul revoluţiei de la Cluuuj. Dispare înainte de a apuca să-l gavroşim.

18:39: ne certăm cu privire la viitorul revoluţiei de la Chişinău. Toţi cădem totuşi de acord că – fiind în coasta Rusiei – revoluţia are puţine şanse, da’ ar fi bine să-şi capete nişte capete în gură batâr câţiva politruci d-ăia haioşi, de-ai lor, din ăia cu chipie monumentale, cât umbrelele.

18:40: dispar acasă fincă de la 19 aveam folbal. Plus că aveam mai multe şanse de o violenţă-două pe teren decât in piaţa Avram Iancu, printre studenţii ăia paşnici care nici măcar bani de un kil de benzină pentru un cocktail Molotov mai acătării nu or găsit prin buzunare.

Concluzii: la Cluj nu s-a incendiat nimic, în afar’ de o sumedenie de ţigări. Mă dezgustă că o grupare politică de nouă dreaptă s-a erijat instant în portavocea grupării; mă dezgustă că trebe aprobare de la primărie pentru o manifestare spontană; şi mă mai dezgusta ceva, da’ am uitat.

Aaa, mă mai dezgustă că s-or găsit câţiva că e mai cool să te pui contra revoluţiei de la Chişinău, că aduce reiting, şi ei din asta trăiesc.

revolutia-basarabeana-la-cluj-2 revolutia-basarabeana-la-cluj-11

Update: inconstantin e in pită.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Lirca Reply

  eu am aflat pe la 19:30 de miscarea din Avram Iancu, de stiam mai repede, probabil ma opream si eu la o tigara doo pe-acol.

 2. Cuiul Reply

  ba gropare pot sa ii dau muie la zoso la tine pe blog? ca eu de fiecare data cand ii zic ca ii inapt si incapabil de a face orice altceva decat sa-si bata gura pe internet, nu imi accepta comentariile. no mersii

 3. DrLyana Reply

  Daca toate s-ar rezolva vorbind. Dar situatia de la ei se poate rezolva doar daca vor si ei sa schimbe ceva. Acum se zbiara peste tot ca s-au falsificat voturile. Poate. Nu stiu.

 4. Dragos Reply

  Dap, am fost si io prin Bucuresti la plimbare. Sa stau alaturi de basarabeni la protest nu se cadea, aia chiar au pt ce lupta. Simteam ca le cam intinez cauza. Sa stau cu aia de la noua dreapta ma apuca greata. Mai ales la faze de genul “Basarabia nu uita, Romania e mama ta”. Am tras un “Pe mata” si am trecut mai departe. Mai erau si galeriile “folbalistice”. Aia cautau scandal si atat. Am plecat acasa.

  Ideea era buna, oamenii implicati cam de kkt. Aia decenti s-au uitat putin in jur, s-au prins ca n-au ce cauta, si au plecat si ei acasa.

 5. Carmen Reply

  Gropare, jur ca asar’ ma uitam la tv si ma gandeam ca azi o sa aflu io de la tine impresii derect din valtoare evenimentului, care este. Sh asa-i, revolutiile nu tiu cont de amenzi. Ca creca ele nu tiu cont de nimic, atunci cand is date sa se intample…in cazul de fata, nu vaz totusi sa se intample vro revolutie, nici macar una mai mititica.

 6. Turambar Reply

  Deci asha o senzatzie de “shi melcul, tzushti in tufish” n’am mai avut de pe vremea cand eram tanar shi cu par, cand mi’au spus nemernicii de colegi bancul, sa’mi strice ziua de ras.

  🙂

 7. WhiteWolf Reply

  Si zici ca tuitãru’i agentie de presa ?
  Si zici ca dupa revolutia asta o sa le dea la basarabeni cetatenia romana mai lesnicios ? – ca invers nu prea tenteaza
  Si zici ca daca vor inzbandi n-o sa mai fie pline magazinele noastre de vinutzul lor vandut la pret de dumping ?
  Nu mi-s contrash din prea multa pota de-a fi cool
  Da’ nici nu pot inghiti ideea ca oleacî di gîlşiavî e revolutie.

 8. mo Reply

  nu zic nimic de revolutie, ca treaba-i oabla si incurcata, da’ MILFA – MILFA, muahahahahahhaahhahahaahhahahahaaha 😀

 9. mira cureleanu Reply

  Ascultati incoace, să rămâie scris undeva şi p-ormă să nu zică prietenii mei că n-am dovezi obiective că am profeţit.

  Olecuţâ di baie de sânge la moldoveni, dau jos regimul şi pân într-un an ne unim cu ei.

  Am zâs, să rămâie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *