Deci în frumosul meu sat Floreşti, cel cu blocuri înghesuite ca în Amsterdam, zace o populaţie deloc neglijabilă de indieni.

Când vine vreo sărbătoare din asta mai importantă (Rusalii, Bobotează, Crăciun sau zilele de luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă; şi şi duminică), se aliniază şi vin prin blocuri la cerşit. Prima dată vine o femeie urâtă foc, ştirbă, neagră ca un doberman, cu un prunc cu o stalactită monumentală de muci la nas. P-ormă vine fata ei mai mare cu încă doi fraţi murdari pe faţă. După ea vine bunica şchioapă cu patru strănepoţi, de preferinţă cu ăla mai mic proaspăt plesnit peste fălcuţă cu palma, să plângă de foame. La reorganizare, vin ăla proaspăt plesnit, ăla mucos şi încă două clone. Una din clone suferă de un strabism feroce.

Anul ăsta, când tocmai îl adormisem pe Gropărel, auzim ditamai bocăneala în uşă. Futu-i! îmi zic. Noi încercăm să-l învăţăm pe Gropărel cu zgomotele când doarme, că alfel se scoală la fiecare pârţ (pe care, de alfel, tot el îl trage, nu taică-su, nu) şi iară durează 40 minute până-l adormim; dar nu e OK când altcineva produce zgomotele, că mă crizez. Zbor de pe canapea, îmi pun încruntarea pe faţă şi deschid.

4 mucoşi negri.

– Slobod îi a colinda?
– Bă! zic. Mai încet, că doarme pruncu, şi vi-l dau vouă dupa aia să-l adormiţi! Slobod, dară, le mai zbier uşurel, să-i înfricoşez.

Steaua sus răsaaareeeeeeeee… gata, frumos cântat, parcă era manea. Le dau 10 lei.

– Nenea… da’ nişte mâncare nu aveţi?
– Hmmm, zic io.

Doară nu era să le dau raţa mea cu prune din cuptor, eşecul meu gastronomic de Crăciun, că toată ţigănimea şi-ar fi rupt măselele! Aşa că fuga-fuguţa, dezbrac pomul de nişte bomboane şi le umplu pumnii. Mulţumiiiim, nenea! Să fiţi sănătoşi.

Trec 3 zile. BUBUIALĂ ÎN UŞĂ, de am crezut că vin trupele SWAT!

– Iară voi, mă? Nu v-am zis că mai încet, că am prunc mic?
– Primiţi cu sorcova?

Mai zi-le ceva!

– Primim, dară.

Sorcova, vesela, să trăiţi, să înfloriţi.

– Foarte frumos aţi sorcovit, le zic, uite încă 10 lei.
– Nenea… da’ nişte mâncare nu aveţi?
– Mă… da’ nu v-am dat tura trecută? zbier io.

Tăcere. Se uită unii la alţii.

– Şi ce dacă??? zbiară ei.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 43 comments

 1. Groparu Reply

  @ alex: tie-ti dau palinca, daca vii.
  @ robbie: vine si popa pe blogu’ asta, mintenash.
  @ ionut: pruncu e – ca si tac-su – fascinat de indieni din astia.

 2. Iacubovici Ilariu Reply

  sorry, ziceti-mi cum vreti, dar pe mine m-o marcat Filantropica, mai ales ca l-am vazut in perioada pubertatii si de cand l-am vazut nu mai reusesc nicicum sa mai dau ceva la indieni…. cu greu reuseste nevasta-mea sa-mi smulga 5 lei ca sa cumpere flori de la babutele alea de prin oras… da la restu nu le dau nici atentie

 3. morom3ttu Reply

  @robbie: Lasa ca a venit azi la mine (eu, ateu ) sa-mi cante de nu stiu ce. Eu, ca un bun crestin ce sunt am dat drumul la un Parazitii. Ca sa vezi…mie nu mia facut cruce cu creta la usa (asa cum a facut la toti vecinii care l-au primit)… :)) =))

 4. scorpio Reply

  =)) vezi ca vine boboteaza..poate in afara de bani..ii dai popii si ce ti-a mai ramas prin frigider…

 5. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Pai vezi daca le dadeai rata a 2a oara nu mai veneau.Asa au priceput ca e rost de haleala buna si de fraierit……A , popa inseamna usa cu creta ca sa stie unde a fost si de unde nu mai e rost de muls nimic.. 😀

 6. Groparu Reply

  @ alex bartis: silly me, ar fi trebuit sa ma gandesc ca oricum cumpara taticu lor beutura de banii aia, si oricum e criminal sa bei pe burta goala.

 7. Dan Ciulea Reply

  ba la mine asa le-or incurcat astia…plm inainte de craciun or venit cu capra, de craciun or venit cu plugusoru, de revelion cu ursu’ si colinda…niminc nu am inteles din datinile strabune..plm si or fo numa albastrii veniti cu supratrenu “fomea”

 8. Mima Reply

  La noi in satul Centru vin altii. Tot asa, o data la trei zile. Se dau gunoieri, numa ca gunoierii pe care ii vad eu de pe geam miercuri dimineata au uniforme si nu se clatina. Ultima data le-am cerut falsilor gunoieri legitimatii de parca ar fi fost trupele speciale. :).

 9. Mortyse Reply

  Of, lasa ca nici cu popa nu mi’i rusine. A venit anul trecut la un prieten cand numa’ ce venise omu’ de la servici si-si turnase nitelus Tennessee Old No.7 peste niste gheata intr’un pahar . L-o botezat cu o cantitate considerabila de aghiasma-n freza si, la plecare, sa nu-l lase fara aghiasma mare-n casa, i-a pus… in paharul cu whiskey. 👿

 10. sendroiu Reply

  @Ciprian: ma, socoteala ta de acasa nu se potriveste cu cea de la ei din garsoniera confort 3: tu le vrei binele si le dai doar mancare, dar lor tatal lor, desi mahmur, o sa-i fugareasca pina pierd toate caloriile alea, daca se intorc fara bani …

 11. normancboy Reply

  Ha, slab de tot mosule

  Ia sa meri tu prin orasele europei sa vezi mega hituri.

  1. Viena, metrou: Deschide usa crestine
  2. Hamburg, metrou : Trandafir de la moldova
  3. Edinburgh pe strada: da si mie un ban , sarumana(nu stoa ca-s roman)

  Deci mai ai de capatat experienta.

 12. Groparu Reply

  @ normancboy:
  1. Bruxelles: “s’il vous plait, monsieur, je viens de la Roumanie, nous sommes pauvres…”
  2. italia: “siniore…” – “mars d-aici!”
  3. Probabil anu’ asta, depinde unde ne facem concediu ;))

 13. hm Reply

  Da’ cu becsu ce s-a-ntamplat? Ca prea esti tacut? Sau a deraiat trenul?

 14. Staphanie Reply

  1.In sfarsit te-ai indurat si tu sa pui un buton pentru “like”!
  2.Ma asteptam sa-i vad pe indieni si p’acilea la “primiti cu silvuple-ul”, dar intre Craciun si Anul Nou nu au aparut nici macar pe la semafoare. Le-o fi oferit Sarkozy iar un bilet de avion gratis cu ocazia sarbatorilor?

 15. Andrei Dumbravă Reply

  bre… macar la noi la moldoveni, indienii au burta plina… cand vin, daca iesi cu mancare ti-o pun in poale si iti cer si 10 lei pentru ca i-ai insultat….

 16. Groparu Reply

  @ hm: mo, toti cu care am vorbit or zis ca e mai mult pe plus decat pe minus experienta. Deci mult mai mult pe plus!
  Io n-am cum sti, ca am fost tintuit la mine acasa de o familie rebela, care nu pricepe ca io vreau sa ma duc sa ma imbat cu prekinii de revelion, nu sa stau sa schimb pemparsi. Si sa primesc cu sorcova.

 17. mary Reply

  sa-mi fut una daca n-am ras cu lacrimi,mi-am amintit de faza cu bicicleta, =)) plus ca am citit,calarind neste bloguri pe-acilisha,ca nu-s singura care mi-am futut revelionu’ :)) si parca,cand vad si alti amarasteni ca mine,mai imi creste inima

 18. mary Reply

  ps:acu’,apropo de sorcove,capre si alte pozitii,va rog sa le dati atat cat puteti,cat va lasa inima si cardu’,ca nu-i treaba noastra ce fac cu banii:daca ii bea,o sa-i pishe la gard,daca ii manca,sa le fie de bine,daca dau si ei altor amarati,sa le-ajute Al de Sus.

 19. Obi Two Kenobi Reply

  Gropare, lasa pirtzurile, tre’ sa-nveti sa latri, cind mai vin vecinii, tusti dupa usa si te dai doberman.
  Pe vremuri, ne venea la curatenie Maria, hitana simpla, cu mult bun-simt.
  Maica-mea: “Maria, tu stii ca voi veniti din India?”
  Maria: “Da’ de unde, doamna, noi sintem de la Bucuresti!”

 20. Alla Reply

  iooooi, am un frăţior de un an juma’, la fel de fascinat de urlători dintr-ăştia.
  l-am lăsat pe el să-i servească cu treats şi n-a fost o idee prea bună. hihi
  dar, de dragul lui, o să-i primim pe toţi încă vo câţiva ani.

  p.s.: frumos cum scrii tu 🙂

 21. Madalush Reply

  Mie cei cu sorcova (“semanatul”) mi-au cerut orez dupa ce au aruncat cu ultimele boabe pe la usa mea :))

 22. István Reply

  Am păţit-o şi noi cu o fetiţă de vreo 4 anişori în Ajun. Mumă-sa era afară, n-am vazut-o, doar pruncuşorul a întrat în casă. A cântat 4 rânduri din 3 păstori se întâlnire… după care a exclamat satisfăcută GATA!!! Ne-a bufnit pe toţi râsul :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *