– De un an de zile aștept clipa asta! îi zic cumnățelului meu, la ora 5 dimineața, în timp ce sorbeam cafeaua înainte să plec la pescuit.
– De un an?
– De un an. Lacul ăsta și Delta sunt locurile mele preferate de pescuit; și le vizitez adesea în mintea mea când am o ședință mai lungă, când sunt pe scaunul de dentist sau când mă ceartă nievasta; acolo e refugiul și sanctuarul meu și sunt fericit când evadez.
– Mno! zice cumnatul.
– Și, îți repet, de un an de-abia aștept să ajung aici. De un an. Nici măcar nu mai contează că nu prind nimic, așa cum mă lăudam ieri!


Biserică serioasă, caut prozeliți

Și… ziceți și voi dacă nu-i așa! Că e lac de munte unde prinzi pește sălbatic, cu apă limpede și – cel mai important – nu se plătește taxă, că e al  nimănui, și zici că e făcut special pentru zgârciți ca mine.

God, I miss this lake!

A post shared by Groparu (@groparu) on


Și… pornesc eu la 5 și 10 dimineața de la țară, dau gaz, bag mașina prin niște hârtoape de zici că eram la raliul Sebeș-Apoldu-de-Sus-Dakkar… parchez, scot arsenalul meu de pescar din care nu am ce face cu 94% din ce am, dar ”e bine să le am la mine”, iau cutii și sacoșe în dinți și sub braț și zburd până pe locul meu… și mă opresc descurajat, fac stânga-mprejur și mă duc spre alte părți ale belții…

…pentru că, pe locul meu pe care-l visasem de un an de zile, trona, măre, un ditamai căcălău, pus anume în mijlocul malului, să nu mai pescuiască nimeni pe locul ăla.

Și cred că era bolnav omul la ce ditamai balegă se bălegase, și-n ciuda repulsiei viscerale tot i-am trimis un gând frumos, gen să nu dea prea mulți bani șpagă la doctor când îl va trata de colonul ciuruit de niște negri într-o pușcărie federală.

Și sper să nu vă prindă postarea asta la mic dejun sau la alte mese ale zilei, că vouă chiar nu vă vreau răul.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Alin Reply

  Auz, sigur nu era o urare pescareasca da’ nu ti-a nimerit betzele?

  • Groparu Reply

   😀
   Păi și de pipilică nimic? Ce-i cu atâta discriminare?

 2. Anonymous Reply

  Am crezut ca e ceva mai serios cand am inceput sa citesc. Daca tot ai arsenal mare, data viitoare aduga si o lopata. Putin probabil sa mai patesti la fel totusi.

  • Groparu Reply

   Băi, deci chiar am un Linneman în mașină, dar atâta m-am îngrețoșat că nu am putut face nimic.
   Plus că malul e pietros, nu ai cum să îndepărtezi elegant norocul, că e super tasat solul.
   Am acoperit minunea cu alge de pe fundul apei (aveam cu mine greblă să îndepărtez brădișul din baltă).

 3. Eugen Reply

  Eu cred ca omul incercase si el sa pescuiasca, nu o fi picat nimic, si o fi zis “Ma cac pe el loc de pescuit!”, ceea ce a si facut, se pare.

  • Groparu Reply

   Fix același succes l-am avut și eu, dar m-am păstrat pentru toaletă.

 4. Cam Reply

  O fi fost un pescar dintr-o tara nordica, ca la ei au parca expresia: “Sa ma cac in sculele tale de pescuit!” in loc de clasicul nostru “Fir intins!”. Si pescarul asta o fi nimerit pe langa…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *