E  11 jumate noaptea, sting calculatorul, mă duc în dormitor, deschid uşurel uşa.

Mă apropii tiptil de ea, pe întuneric – ea doarme. Ca prin minune, nu îmi troznesc deştele de la picioare ca la nonagenari, că io mai păţăsc şi d-astea frecvent, parcă-s reîncarnarea artritei maicii Tereza, Doamne, iart-o; şi-apăi ea se trezeşte, aprinde veioza, îmi cere un pahar cu apă, mă întreabă cât e ceasul, şi-apăi io mă simt vinovat că pierd nopţile la calculator.

Lepăd pe nesimţite cămaşa, îmi ţin respiraţia ca să nu fluier pe nas, aşa cum fac de obicei. Şerpuiesc cu dibăcie afară din hainele de zi şi mă înfig în pijamale (de fapt eu nu prea port pijamale; port un tricou mai vechi pătat cu ceva sos de peşte de la o reţetă care nu mi-o ieşit mai demult, în liceu, şi chiloţii zilei) şi de acolo, pe bâjbâite, îmi dibui perna fără s-o trezesc. Prind colţul liber al plapumei şi mă şerpuiesc dedesubt la căldurică, mă întind comod, mă scarpin prin zonele cu mai mult păr.

Mă întorc către ea, ea care doarme în continuare. Mă apropii de buzele ei, zăbovesc preţ de o secundă: îi miros părul, pielea, căldura, trag cu nesaţ aerul în piept. Gata, îmi zic, e timpul să dorm, noapte bună, muiere! Şi dau să o pup pe buze, de fapt chiar o ating uşurel.

Parcă i-aş fi turnat fier încins pe degetul mic de la picior! Scoate un şuierat ca de pisică furioasă, mă muşcă de ureche, mă prinde de perciuni, mă buşeşte cu capu’ de tăblia patului! De 4 ori. Îmi întoarce mâna la spate, şi într-o schemă de jujitsu mă prinde de păr şi încearcă să-mi întoarcă gâţii, ca în filme, să-mi rupă cervicala!

– Muiere! zbier. MUIEREEEEEE!!!!!!
– A, zice, calmă dintr-o dată.

Mă eliberez.

– Ce faci, tu? Ce te-o apucat? Te-o pălit strechea?

Îmi şterg buza spartă de sânge.

– Scuze, zice ea. Nu ştiam că eşti tu.
– E miezu’ nopţii! Cinie dreq să fie la ora asta în patu’ tău!!!!!
– Ce tăt vrei, mă! se oţăreşte ea. Ce tot vrei! Că am simţit că se dă unu la mine, şi m-am apărat! Şi de un’ să ştiu io că tu eşti! De unde! Că e întuneric beznă, şi tu nu puţi a bere, ca de obicei, deci cum să te recunosc pe întuneric!!! Ha? Cum?!?!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 42 comments

 1. lucisavu Reply

  pai vezi ce se intampla daca nu puti a bere? de acum in colo sa te asiguri ca bei cel putin o bere inainte sa incepi sa de furisezi…dar nu prea multe ca nu iti mai iasa furisatul 🙂

 2. Elena Reply

  =)) Azi eram prost dispusa. Noroc cu tine Gropare ca mi-ai inveselit ziua.

 3. strachina ovidiu Reply

  Era un ”demo”,deci cam ce poate face daca gresesti cu ceva,eu as fi foarte atent in locul tau,Gropare… :)) !

 4. Rasta Man Reply

  >:d<
  Ase, ma strecuram si eu langa ea, pe un fotoliu extensibil de o singura persoana, (in vizita fiinf prin orase straine, la prechini) ma intind relativ comod, si si-mt ca-mi trebuie si mie un colt de perna, sa o var sub ceafa, sa pot sa adorm fara sa fac prea mare zgomot.
  Si, intuneric bezna, ma pun pe pipait, gasesc coltul pernei, il trag, si ma trezesc cu avalansa de tipete, si cu palme peste cap.
  Am tras-o de sfarc.

 5. Emi Reply

  Am să presupun că cea mai facilă lecţie din poveste e să nu mai ai iniţiative spontane de afecţiune. A… şi să bei mai multă bere 😛

 6. Jack Kerouak Reply

  Panegiricul băuturii … S-a dus pe copcă Groparu 😡

 7. Radu Reply

  =)) Gropare esti de nota 10 , eu patesc asa numai cand sunt rupt de beat , aiurea tare e faptul ca eu nu nimeresc cum trebe patul , cad peste ea si atunci incepe show-ul….hai ca ma lungesc la vorba si abia m-am trezit ma duc sa ma pis :)) :>

 8. Ciprian Reply

  Poate ar trebui sa o hipnotizezi si sa o intrebi de tot trecutul ei, e clar ca ceva ti-a ascuns :)) … a fost campioana la jujitsu.

 9. tahemet.blogspot.com Reply

  Io aş zice că morala povestirii e să nu mai pierzi nopţile la calculator.

  Iar ideea principală e că să nu-ţi atingi muierea nici c-o floare, că altminteri dai de dracu

 10. Daily Cotcodac »  Parfum de miros Reply

  […] în liceu, şi chiloţii zilei) şi de acolo, pe bâjbâite, îmi dibui perna fără s-o trezesc. (Continuarea o puteti citi pe blog la Groparu… ) window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); […]

 11. relansat Reply

  tu la 11 juma te culci? eu iau pranzu la ora aia 😀
  dar nici nu ma trezesc pe la 6 ca tine (presupun) 😐

 12. sictireli Reply

  =)) Daca lua pusca o patzeai ca ala de a venit la Romanitza. Mare noroc ai si mare curaj. Mie, sa fiu in locul tau, mi-ar fi frica sa ma urc in pat =))

 13. Meneopol Reply

  De obicei vorbesc frumos dar azi… mă cam cac pe mine de rîs! Ăsta-i adevărul. Să moară Veta dacă nu e tare.

 14. pericle Reply

  Sot si sotie faceau dragoste.La un moment se aude scartaitul rotilor unei masini.Amandoi fug, sotia se piteste in sifonier si sotul sub pat. Dupa cateva secunde sotul iese de sub pat :
  – Mai nevasta, da… stresati mai suntem!

 15. Laura Reply

  Morala, Gropare: iubeste la nevasta, nu sta atata la calculator (ca se gata cu sanje =)) )

 16. Bogdanel Reply

  mai intai spui ca s-a trezit a aprins veioza si ti-a cerut un pahar cu apa, apoi in paragraful urmator spui ca era intuneric si ea dormea.?

 17. Groparu Reply

  @ Bogdanel: mo, citeste cu atentie, mo; treziturile astea se implanta numai cand imi troznesc mie incheieturile si cusaturile.

 18. animaloo Reply

  deci morala multipla a povestii:
  #1 nu te du la somn fara sa bei bere inainte!
  #2 trezeste-o. te trimite dupa apa, dar macar nu te da cu capul de pereti
  #3. Dormi pe canapea

 19. Razvan Reply

  Dupa primele 3 paragrafe … avem in gand dar asta “huh nu sunt singurul” … =)) =)) 😐 … ma rog fata e mea e mai pasnica nu chiar asa de “violenta” … desi stii cum e “matza blanda zgarie rau” …

 20. Marius Reply

  @Groparu: ca un “prekin” virtual ce-ti sunt (chiar daca mi-s din Moldova-da am facut facultatea prin Argheal) io iti atrag atentia ca de la iaurtu ala de-l bei tu ti se trasere aste scatoalce; asa ca da-l naibii de iaurt si bea bere.

 21. Ciupanezul Reply

  Un articol de toata stima. Am avut o mica pauza si ma dezobiosnuisem de pataniile tale. Bine am revenit. 😉

 22. Maria Reply

  Tulai! Ca am ras de m-am prapadit. A trebuit sa imi sterg lacrimile ca sa pot tasta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *