Doi puştani cu freze de gogoşar, Opel mai vechiuţ.

Intră pe contrasens, că se grăbeau, şi mai şi merg vreo 50 de metri, că oricum era liber, nu venea nici o maşină din faţă. După care frezele de gogoşar îşi parchează caroseria în faţa cooperativei unde Groparu îşi rupe coatele şi uneori minţile, blocând şi sensul de mers, şi pe colejii care eventual doresc să iasă, să plece şi ei acasă, la mamele şi copilele lor.

Şi nu o parchează băieţii bine, ies din maşină grăbiţi să-şi rezolve probemele, că – jbeng! – dau nas în nas cu maşina Poliţiei, care venea regulamentar pe ştrase.

Poliţaiul opreşte şi face introducerile, cu fraza cea mai împământenită din vocabularul poliţailor – cel puţin la Cluuuj, atunci când te prind cu o boroboaţă:

– No, da’… unde vă grăbiţi?

După care trage pe stânga.

Urmarea: frezele de gogoşar dau fuga fuguţa să discute cu chipiul, se cocoşează la geamul maşinii cu girofar, aud replica “înţelegeţi şi dumneavoastră…”, după care numai scrâşnet de pix pe carnetul de amenzi. Bag samă că poliţaiul n-o înţeles, că aşa-s poliţaii.

Am vrut să merg la ei să-i întreb la care păr stilist îşi fac frezele, da’ am zis că deja sunt suficient de amărâţi ca să-i mai persiflez şi eu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 35 comments

 1. Kilroy Reply

  Sa vina sa o parcheze in craiova. pot sa o lase chiar in mijlocul strazii, ca nu ii amendeaza nimeni

 2. Ion a lu' Ion Reply

  In sfarsit, o imortalizare autentica a pozitiei ghiocel… 😉

 3. Dan Ciulea Reply

  no’ lasa ca nu’i bai, o mai bagat ceva bani la oala sparta a bugetului de stat…si oricum, presupun ca primisera ceva bani de prin tari straine cu porumbelu’ ala galben, ca aia ii o banca..nu?

 4. One leg man Reply

  Gropare… intr-o zi o sa ti se infunde. O sa te iei de viata unui cetitor Clujean, fara stirea ta. habia astept comentariile 😛

 5. scorpio Reply

  inca mai exista politisti care chiar scriu cu pixul o amenda si nu se bucura la o ,,ciuguleala”?? a,da..am uitat..suntem in cluj,clujul e in alta tara… 🙂

 6. anouk Reply

  AHA, deci acolo lucrezi!!!! Ai niste colege la receptie, sa-ti traiasca. Pacat ca esti proaspat casatorit, altfel iti explicam ce sa le faci, de cate ori, si in ce pozitie. Nu poti parca (regulamentar) masina pt 5 minute acolo unde e acum masina politiei, fara sa zbiere si sa-l trimita pe portar sa te gonesca. Desi era 7 seara, si l-am intrebat, sincer uimit, pentru cine pastreaza goale locurile alea de parcare la ora aia??? A fost o intrebare retorica, pana la urma…

 7. mihai Reply

  Masina de politie cu numere de Bucuresti? Si Bmw-ul cu numar de bucuresti? Esti sigur ca se intampla in Cluj?

 8. Groparu Reply

  @ anouk: apai nu, ma, ca la parter, unde o parcat Garcea, e alta firma.
  Si se schimba firmele tot la 3 luni, ca e criza!

 9. Everlast Reply

  @ mihai
  de leasing ai auzit ?! esti sigur ca ai habar ce se-ntampla in romania ? esti sigur ca nu esti boc?

 10. Mary Jane Reply

  Intreb si eu ca prostu (ma rog, proasta): da’ asta e in cipariu, ca atata de cunoscuta mi-e cladirea si nu pot sa-mi fac harta mentala?

 11. IO Reply

  Gropare,

  Baga cu ceata peste BMW, ca iei bataie de la sotul proprietarei

 12. Cony Reply

  N-am sa-ti spun ca nu se vad frezele alora, ca deja ai auzit asta de prea multe ori. Ma mira insa ca politistii au dat amenda si nu s-au gandit la propriul buzunar. Ca sa nu mai zic ca melteni d-astia care parcheaza aiurea si se mira de ce nu e bine si ce are lumea cu ei cand se grabesc sunt mai peste tot. Avem o tara minunata ! Pacat ca e locuita…

 13. ba_laura Reply

  in cazul de fata eu tin cu militzistii 👿
  ca eu conduc cu mult talent un brotac furibund din ala mic de-aproape-l iei la subsioara … si cum ii el mai scurtut si ocupa mai putin loc in parcare … vesnic am cate-un bemeve dintr-asta de melteni in noada care ma blocheza la mantinela, probabil pe considerentu’ ca-i pot sari ca sa ma duc acasa….

 14. tac'su Reply

  Mai sa fie! Sa se fi reincarnat Eliot Ness in vr-un sef de echipa la politia din Cluj si sa-si facut acolo o noua brigada de “The Untouchables” care sa reziste la ispite acum pe criza?

 15. simi Reply

  La naiba! Mi-au luat-o inainte, tocmai vroiam sa-l deconspir pe Groparu care se da roman sarac si cinstit pe blog si IRL o arde in roadstere scumpe. 🙁

 16. Mihai Reply

  @Iepurasul Isteric: Pai n-au economisit timp ca dureaza pana se scrie un proces verbal mai ales daca e completat de politist. :mrgreen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *