Era ora 23 a unei nopţi geroase de ianuarie când domnul Pitic de la Casa Sibiană din Sulina (pensiunea la care tragem noi când mergem în Deltă la pescuit) se hotărî să se bage în aşternuturi. Terminase cu actele şi hârţoagele, verificase programul, desemnase responsabililor sarcinile pe a doua zi, calculase impozitul la stat, ce mai! După o zi de alergat, somnul avea, degeaba! alt gust.

Şi adormi.

Şi se trezi lac de sudoare, zbierând ca un ied!

– Ce ai păţit? îl întrebă doamna Pitic, trezită de fojgăială; căci ea simţise imediat, aşa cum fac femeile, că ceva mişcă în pat.
– Am visat că-s în Deltă, la pescuit!
– Păi… eşti în Deltă. Şi mâine mergi la pescuit. Că şi ieri ai fost, şi alaltăieri, şi vei merge şi poimâine, şi răspoimâine, şi în fiecare zi a anului! Că asta faci de 50 de ani!
– Aha, zise el. Aşa-i, zâmbi el semi-adormit, aşa-i, sunt în Deltă, şi mâine merg la pescuit. Că şi ieri am fost, şi alaltăieri, şi voi merge şi poimâine, şi răspoimâine, şi în fiecare zi a anului! Că doar asta fac de 50 de ani.

Deci eu nu mă mai mir că de un an de zile am visat aproape săptămânal că sunt în Deltă. Şi că pescuiesc.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. pepe Reply

  Daca si anu’ asta te mai roaga nevasta sa te duci la pescuit, ma oftic rau de tot . Sau acum sare si Groparelul cu gura. 😛

 2. konskriptor Reply

  Anul ista nu-l mai roaga nima sa plece in Delta! In schimb, am impresia ca o sa fuga el, cu de la el putere si delegatie. Problema-i la intoarcere. ca nu-l mai spala nici Dunarea de la izvoare si pan-la varsare!
  @Groparu : postarea asta e apropos catre Doamna ? 😈

 3. Ion a lu' Ion Reply

  Recomand sa folosesti mana stanga… adica sa tii in mana o lanseta si sa o misti corespunzator … asa vreo juma’ de ora inainte de culcare 🙄

 4. malpraxis Reply

  Frumoasa pasiunea asta, dar mie unul nu-mi place. Cat despre Delta, abia astept sa ajung si eu acolo…

 5. Greuceanu Reply

  Ioi gropare……… mai e un pic sh merem iar in rai…..

 6. Pescaritza amatoare Reply

  Nu zici si tu cateva cuvinte despre Casa Sibiana ? Ca peste o luna noi mergem acolo! E departe de plaja ?? Se pescuieste ,,bine” in fata pensiunii ?? Cum e mancarea acolo ?

 7. Pescaritza amatoare Reply

  Aaaaa, si inca ceva … ne iau si pe noi domnii de la pensiune de la debarcader, ca vom avea bagaje cam multe …. Multumesc anticipat pt. raspunsuri !

 8. Groparu Reply

  Ha! Ce tare.
  Casa Sibiana e pensiunea unui prieten, asa ca nu pot fi decat foarte subiectiv in feedback. Ce pot garanta: haleala e super. Adica se mananca mai bine acolo decat la multe din restaurantele din centru, iar pe plaja… mititei si cartofi prajiti. Atat. Poate nu au cele mai mici preturi, dar e haleu de calitate, pe gustul meu.
  Este cam la 2 km de plaja, este chiar ultima (sau printre ultimele) pensiune dintre Sulina si plaja. Zi lumina circula microbuze catre plaja dinspre si inspre Sulina, deci deplasarea la mare nu e o problema.
  In fata pensiunii misuna plevusca, la pluta e distractie mare. Daca vreti ceva mai serios, intrebati-l pe domnu’ Pitic, va gaseste si barca si va spune si unde sa mergeti ca sa dati la fund. Atata numai ca in perioada asta inca nu a inceput crapul sa muste, deci nu va asteptati la giganti.
  Va pot lua de la debarcader fara probleme, numai anuntati-i. Va pot lua fie cu una din barcile lor, fie cu ceva masina mai serioasa. In mare, cam orice aveti nevoie se poate rezolva.
  Succes!

 9. m Reply

  hai ca asta e postare ca s-o vada doamna gropar, sa-ti deie drumu din lanturi si sa te faca pachet cu bilet dus spre sulaina.
  da sa stii ca mi s-a facut o pofta de peste dupa ce am vazut casa sibiana!

 10. Pescaritza amatoare Reply

  Daa, recunosc ca dimineata m-am sculat cu gandul sa vad daca ai raspuns, si uraaaa, e ceea ce vroiam sa aflu! Nu am gasit informatii prea multe pe net despre Casa Sibiana .. si nici poze. Stii, ma gandeam … ,,Nu există virus mai păcătos ca pescuitul …. oriunde!” cred ca mereg si asa cand esti departe de Delta. Multumesc, de abia astept sa plecam!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *