Un coleg îşi lăsă maşina parcată regulamentar între alte cincizeci de maşini parcate regulamentar. Şi o lăsă să facă nani în timp ce el prestă la cooperativă pentru umflarea PIB-ului, că-l rugase Ponta personal să scoată ţara din rahat, să-i dea bine indicatorii economici la vizita FMI.

Când i se termină programul, descoperi cu stupoare că maşina lui dragă se pricopsise cu o şifonare la aripă şi un far, şi se uita trist şi saşiu la suratele ei neatinse. După ce investigă un pic, descoperi nişte informaţii calde ca pita şi dădu fuga fuguţa la circa de Poliţie aflată la circa 200 de metri de locul crimei.

– Bună ziua, am venit să raportez o infracţiune.
– Ce infracţiune?
– Un şofer mi-a lovit maşina şi a fugit.
– Dar nu la noi!
– Păi nu e Poliţia?
– Ba da, dar trebuie să mergeţi la Poliţia care se ocupă de infracţiuni rutiere, brigada Şoferi care fug de la locul accidentului.
– Am înţeles.

La Poliţia care se ocupă de infracţiuni rutiere, brigada Şoferi care fug de la locul accidentului, un nene de sub un chipiu ronţăia absent un pix:
– Bună ziua!
– mmmm, mormăie sub-chipiul.
– Am venit să raportez o infracţiune.
– Ce infracţiune?
– Un şofer mi-a lovit maşina şi a fugit.
– A, păi nu aveţi ce raporta. A fugit, asta e!
– Păi staţi un pic, cum adică asta e?
– Păi ce vreţi să-i facem, să ne apucăm să verificăm toate maşinile din Cluj până-l găsim pe vinovat?
– Păi staţi să vă spun! Am aflat cine m-a tamponat.
– Cum?
– Două june care stăteau la ţigară l-au văzut şi i-au luat numărul.
– Şi cine e?
– E o maşină de taxi, cu numărul CJ-nu ştiu cât-CDI. O Dacia Logan galbenă.
– Dacia Logan galbenă? Cu numărul cu CDI?
– Da! Vedeţi? Aveţi un punct de plecare?

Garcea stătu preţ de o clipă, apoi se scărpină cu creionul sub chipiu, desprinzănd fulgi de mătreaţă căruntă pe procesul verbal pe care-l pregătea cu infinită lene. Se mai gândi un pic, oftă, apoi decretă:
– Va fi aproape imposibil să-l găsim.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. boemul Reply

  acum câţiva ani unui cunoscut d-al meu i s-a spart maşina. hoţul n-a fost prins niciodată.

  nimic nou, nu? atât că maşina era parcată, cu alarma pusă, lângă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în parcarea lor, teoretic păzită şi supravegheată video.

  beat that!

 2. Suminona Reply

  Intr-un pasaj din mures … dacie 1310 parcata , si binenteles cu usile incuiate , si cheia in contact … io singur incercand sa o deschid cu o bucata de sarma , la iala (metoda ce m-o costat 2 beri unui hot veritabil de dacii) … vine garcea … “bunaziua, ce faceti ? ” i prezint eu scurt situatia si il intreb daca nu are lanterna sa pot vedea si eu ce sparg (nu mergea becul din acea zona … si se ofera garcea , sa imi tina bricheta lui pana deschid usa… si in 1 min reusesc si o deschid… i multumesc si plec … Partea tare… nu m-o legitimat , sau intrebat de sanatate , dar o vazut ca sunt cheile in contact … oare daca eram hot adevarat , cum ar fi reactionat daca se intorceau proprietarii ?

 3. Sorinelu' Reply

  Noh, am fost eu mai norocos. Un teribilist a provocat un accident intr-o noapte si a tulit-o. Vreo 3 masini avariate printre care si a mea. L-au prins. A durat o luna si ceva dar l-au prins. Ce stiu e ca au luat la puricat camerele de supraveghere dar fiind noapte nu au reusit o identificare precisa si au recurs la “metode politienesti”. Acum poate si fiindca a fost paguba mai mare.

 4. alexnicolae Reply

  in poza, bine ca nu a parcat perpedincular pe trotuar. bine ca!

  poveste: in fata blocului un nene isi repara masina noua adusa SH din Germania, cu cateva hibe printre care si niste becuri laterale. Am observat ca tot treceam pe acolo cu masina si ma strecuram pe langa ea.

  peste cateva zile am ramas fara becurile laterale iar masina respectiva a ajuns sa aiba becuri noi. (acelsi model de masina)

  stau sa ma gandesc cum s-a gandit nenea ala -mesterul, masina e aproape reparata, mai trebuie cateva piese, niste becuri. Hai sa vedem o masina la fel, care are numar de B, surubelnita avem, buun, hai ca nu se supara!

  am avut si oglinda sparta, furata, radio, parbrizul spart, etc. de la politie am obtinut ca au inceput sa dea raiduri prin zona de 2-3 ori pe noapte, printre blocuri, no fain si au pus niste becuri. ceva ceva se mai face.

 5. Andor Reply

  Nu stiti ca era un banc referitor la admiterea in Politie. 1 post si 3 candidati. Intra primul:
  – Tovarase comandat, sunt finul ministrului.
  – Asa…. Deci: in 1907 a avut loc marea rascoala taraneasca, pornita in Flamanzi, judetul Botosani, la care au participat peste 10.000 de tarani. Puteti spune in ce an a izbucnit rascoala?
  Se suceste asta, se fastaceste… cu chiu cu vai:
  – 1907!?
  – Bravo, feliciatari! Ati fost admis!
  Intra al doilea:
  – Sunt fiul comandantului!
  – Aaa…. Bun, deci in 1907 a avut loc marea rascoala taraneasca, pornita in Flamanzi, judetul Botosani, la care au participat peste 10.000 de tarani. Puteti spune unde a izbucnit rascoala?
  – Flamanzi ?!
  – Bravo, feliciatari! Ati fost admis!
  Intra ultimul:
  – Buna ziua, ma numesc Icsulescu Igrec.
  – Nu-mi suna cunoscut… N-aveti neamuri in Militie?
  – NU.
  – O intrebare simpla pentru dumneavoastra:
  in 1907 a avut loc marea rascoala taraneasca, pornita in Flamanzi, judetul Botosani, la care au participat peste 10.000 de tarani.
  Scrieti pe o coala numele si adresele complete ale acestora!

 6. rox ana Reply

  Ne-a spart masina si ne-a furat laptopul din ea, mergem la politie, povestim tot si la final , politistul se lasa in scaun si ne intreaba: “si, vreti sa depuneti plangere?”

 7. inchirieri remorci Reply

  toate povestile despre politisti sunt foarte adevarate mai ales daca stii era si un filmulet cand mascatii incercau de mai bine de 8 minute sa sparga o usa cu bercul si a venit unul din spate si a apasat pe clanta…minune usa era deschisa :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *