calinpopescutariceanu.jpg

Dupa cum zicea Sfântul Ioan Damaschin despre Tariceanu Cel-de-Sus, si tARICEANU cEL de jOS este totul intru toate si intru nimeni, nimic…!

Dupa hotararea ca nu e nimeni mai bun decat el insusi la cârma înseşi a guvernului însuşi, Taricică tocma’ ce şi-o dat seama amu că nu e nimeni mai potrivit decât însuşi eL pentru a fi si insuşi ministru de externe. Nu stim daca Taricică vânează o dublă leafa, cu dublă diurnă şi porţie dublă de papa la bufetul pARLAMENTULUI, sau pur şi simplu e prima mutare a premierului în încercarea sa de a-şi extinde autoritatea. Poate oare Tăriceanu deveni din clipă-n clipă şi Băsescu (hăăă, hăă, hă!), şi Vadim şi şi Becali? Nush, da’ dacă are chef, merge la Hollywood şi îl înlocuieşte pe Charlie Chaplin. Şi dacă vrea muzică de calitate, poate deveni Celine Dion mintenaş. Pentru forţă de muncă ieftină, mă aştept din clipă-n clipă să ia locul poporului chinez; de asemenea, e binevenit să prezinte “Surprize, Surprize!”, să se transforme in grădini zoologice ecologice, in monitor cu plasma şi globule rosii, în eticheta vinului de voie bună Babanu’, în întâiul blogger al ţării, în noul sistem de TV Pal Secam, in taxa ecologică pentru electrocasnice, in credit doar cu buletinul – fara avans, în bila neagră a lui Turcescu, in bebelusha aia minoră de la cărcotashi, în ăla care îi dă bipuri noaptea prietenei mele, în fondatorii Googleâ„¢, în voievodul muştelor, în salvatorul litoralului românesc, în şeful meu care mă ceartă mereu că întârzii dimineaţa, şi – de ce nu – în chiar importatorul Citroen in România.

Până atunci, însă, m-aş declara hipermulţumit daca ar deveni, pur şi simplu, un premier adevărat, inainte de a lua locul lui Lenin prin vreun mausoleu.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. RM Reply

    Ma tem ca nu esti foarte informat in acesta directie. Tariceanu a argmentat destul de bine acesta decizie:
    “Romania nu-si permite sa nu aiba reprezentare de nivel pe plan extern […] Din pacate, in acest moment MAE se afla intr-o stare de blocaj cauzata de faptul ca presedintele Traian Basescu a refuzat propunerea de numire a ministrului de Externe pe care i-am facut-o. Acestea sunt motivele pentru care astazi am decis sa preiau pentru un timp limitat, cu titlu interimar, responsabilitatile ministrului de Externe pana cand acest blocaj se va rezolva. Pana la formularea unui raspuns din partea Curtii Constitutionale voi asigura interimatul la Ministerul Afacerilor Externe”

    Ai vreo alta solutie in aceasta situatie?

  2. Groparu Reply

    Hmmm. Ditamai coalitia de guvernare, si nu reusesc sa gaseasca un catindat pentru postul de ministru de externe care să fie tânăr, în putere, şcolit şi erudit asupra căruia să cadă şi alfa şi beta (recte, Băse’ şi Tări’) de acord? Greu de crezut…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *