Nesimțita

Drumul către Smida, bifurcația către Ic Ponor, locul unde vreo 30 de copii așteptau sâmbătă după-masa să se dea startul la crosul categoriilor de vârstă 4-12 ani. Deci puștime diversă, de la țânci care încă nu știu care picior să-l pună în față după primul la preadolescenți cu freze fanteziste și conturi pe rețele sociale de care voi încă nu ați auzit.

Gloata dezordonată de juvenili era supravegheată îndeaproape de părinții emotivi, copleșiți de încărcătura momentului: tulai, adorabili copii mai avem, așa-și spuneau ei, căci fiecărei ciori i se pare că puiul ei e cel mai frumos.

În timp ce pruncii făceau încălzirea, apare EA. O femeie trecută de prima tinerețe, gen pițipoancă bătrână, cu o căutătură rea, în spatele volanului unui BMW argintiu cu aceeași experiență de viață cu ea. Vede că drumul este blocat de pruncii care-și făceau încălzirea și începe s-o ia bâțul.

Dă mai întâi târcoale cu mașina, dar vede că nu o bagă nimeni în seamă.

Parchează apoi mașina cât poate de aproape de copii, cu motorul pornit. Un tătic îi atrage atenția extrem de politicos că ar fi bine să-și oprească motorul dacă tot nu poate trece mai departe, să nu ne polueze plămânii inutil. Oricum durează 10 minute până e gata crosul, i se spune, și e riscant să treacă cu copiii alergând pe lângă mașină, se pot întâmpla accidente.

Femeia pornește mașina de pe loc și începe să facă mini-drifturi agresive, cu frână, scrâșnet de cauciucuri și pietricele din drum aruncate cât-colo. Ne uităm toți la ea și nu ne vine a crede.

În spatele ei se mai opresc două mașini. Șoferii se uită cu drag la puștimea care făcea pasul ștrengarului pe loc și rotații stângace de bazin, nimeni nu are nici o problemă cu așteptarea. Nimeni, mai puțin ea, care ambalează motorul în continuare.

În cele din urmă, organizatorii hotărăsc că mai bine eliberează traficul și pornesc alergarea după aceea. Femeia pleacă din loc în trombă și dispare ca un vis urât pe drumul desfundat.

Uitându-se după ea, tăticul de mai devreme îmi zice complice:
– Dacă era om de-nțeles, i-aș fi spus să nu se aventureze pe așa un drum spart, o să-și și rupă mașina și nici nu are semnal la telefon.

Nu, nu i-am făcut poze.

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. alunelu Reply

  Eram la benzinăria MOL de la ieșirea spre Șelimbăr, m-am pus în spatele unui Audi A6 relativ nou. Șoferița, destul de tânără, îmbrăcată binișor, cu brățară Pandora încărcată cu o grămadă de bobițe, stătea afară din mașină și vorbea la telefon, deși era chiar lângă pompă și ar fi putut alimenta. M-a ignorat complet, ca și cum nu m-ar fi văzut, lucru imposibil. Am ales să nu claxonez, să văd cât de departe merge cu nesimțirea. A tot vorbit, vreo 3-4 minute, fără nici un gest de scuze sau măcar o privire. Dinspre benzinărie și-a făcut apariția masculul doamnei, moment în care ea a lăsat telefonul și a luat pompa. A băgat motorină de 50 de lei și a dat să scoată pompa, moment în care el, generos, a pus mâna și a mai băgat de încă 50. El s-a dus să plătească, iar ea a mutat mașina pe locul de lângă pompa de aer, deși nu s-a dat jos să bage aer sau să verifice presiunea, și deși mai erau locuri libere.
  Atât pot unii, ce să zic.

  • Groparu Nemernic Reply

   Fix acelasi rahat pățit în Cluj, cu mașină de firmă de la Emerson. M-a ținut vreo 20 min în MOL să-și șteargă parbrizul în timp ce se uita ostentativ în spate la mine, care-i rânjeam fasolea amabil. Stăteam și mă gândeam dacă e OK pentru Gropărel să-și vadă tăticul că sare la bătaie prin benzinării, pentru că dacă aș fi ieșit asta s-ar fi întâmplat.
   Era vineri și toți clujenii plecau pe undeva, eu veneam la Sibiu și am ales să fiu zen, că urma o… ăăăă, o noapte ffff grea, ca de obicei.

 2. Attila Reply

  îți dai tu seama câte penisuri a bucurat tanti cu toate orificiile din dotare până să aibă acel bembeu? Ce e reușita respectivă în comparație cu niște plozi care fac mișcare. Sărakule.

  • Groparu Nemernic Reply

   La cum arăta mașina, cred că maxim de la doi mocani obosiți. Chiar mă gândeam să merg să-i spun că nu se pot da copiii din drum decât pentru mașini de peste 500 EUR.

 3. Laur Reply

  Poze frate!!! Poze, filmulețe!… și pe net cu ea! să o vadă lumea să o recunoască și pe stradă să-i zică “vacă bătrână! “.

  • Groparu Nemernic Reply

   M-am tot gândit și m-am socotit ce exemplu aș da copiilor mei dacă s-ar apuca aia să zică de mama. Și nu mi-a plăcut ce ar fi putut ieși.
   A câștigat? Proabil. La ora actuală, pentru mine e mai important să-mi cresc omuleții bine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *