Fază pe bune: astă vară, mă preumblam cu Gropărelu’ pe malul Someșului, călărindu-ne bicicletele. Cele mai mișto chestii le-am făcut cu el astă-vară pe biciclete – gen aruncat pietre în apă timp de 4 ore, incredibil de fain, sau mâncat corcodușe verzi și flori de salcâm, o experiență unică, gourmet.

Și odată se apropie de noi o tănțică – genul ăla de milfă de 40+ (doamnă scumpă, dacă citiți: 29+), bine îmbrăcată și aranjată și puțălită, care umblă prin Cluj cu ochii treji.

Și la un moment dat îi spune ceva Gropărelului, că no, e frumos să vezi copil cum râde isteric de fericire când se împroașcă cu apă jegoasă; care Gropărel îmi caută imediat privirea, că nu știe ce să creadă; și io-l încurajez să vorbească cu milfa! Să nu fie timid ca mine.

Mno, tanti merge mai departe… noi merem acasă, ca să ieșim din nou la plimbare a doua zi.

Și a doua zi dăm de aceeași milfă pe podul ăla de la hidrocentrala peste Someș, dintre Grigo și Mănăștur. Practic, ne-am intersectat la juma’ de metru, că tanti venea, noi treceam. Și no:
– Ficior, uite-o pe tanti de ieri! Zi-i sărumâna! (doamna deja ne zâmbea, semn de suflet pur)
La levedere, zice ăsta micu’ (nu le prea are cu saluturile, ce să-i faci)
– Săru’mâna! zic eu.
– Bună ziua, zice ea.

Și-și trece mâna prin capul Gropărelului. E OK.

Și după ce trece… se întoarce și-mi zice, de am crezut că nu mai știu de mine:
– Nu vă supărați… cu ce vă dați?
– Ha? zic eu.
– Cu ce parfum vă dați? Că v-am mirosit și ieri!
– Io… ăăă…

Stau un pic, mă gândesc… apoi zic:
– Davidoff! …cred. Ăăăă… ăăă…

Soru-mea mi-a luat odată un Davidoff Cool Water cadou, io i-am zis că miroase bine… și de atunci tot din ăsta îmi cumpără, și eu îl primesc, și mă tot dau cu el.
– Aha! Davidoff… zice ea.

Și apoi completează:
– Știți… am avut demult un iubit care mirosea exact la fel…!

Io mă uit la ea… doamna se simte datoare să completeze:
– Ăăăă… să știți că nu îmi stă în fire să agăt bărbați așa, pe stradă, eu nu fac din astea… Dar mirosul… Pot să vă miros?

Și, până să mă apuc să zic ceva, se apropie și mă adulmecă… mi-o suflat părul din cap către ea, așa o tras, și eu am ditamai începutul continuarea de chelie, și și păr scurt, nici foehnul nu-l urnește!
– Atât am vrut numai… seară frumoasă…!

Și s-o tot dus… lăsîndu-mă perplex.

Și mi-am dat seama după 5 minute că-n dimineața aia mă bărbierisem și mă dădusem nu cu Davidoff, ci cu cel mai bun aftershave de pe piață (părerea mea!), balsamul ăsta de la Farmec, că altul nu mai folosesc de când l-am probat:

Farmed H3

Pentru masculi cu pielea sensibilă la gât, e ideal… nu te iriți, nu apar bubițe din alea roșii, chiar dacă te razi cu muchia care nu taie de la cuțitul lui Rambo… pe probate! Ce să vă mai zic, poți să te și bărbierești și imediat dupa aia să-ncerce nievasta să te sugrume, cu inelele cu diamant original de zirconiu pe degete, și tot nu apar iritații… garantat! (nu mă întrebați de unde știu).

Mno… și amu, ce mai pot să vă spun este că Farmec a făcut revamping la magazinul de pe str. Napoca 25, din Cluj. E mai aerisit, mai luminos, mai garnisit, mai bine îmbrăcat și aranjat și mai frumos, numa’ bun de intrat în el cu ochii treji. Și are și wireless, dacă uită iubita ta de ea înăuntru.

Mno… oare Farmec nu are Black Friday? Că mi-aș lua vreo 20 de after-shave-uri din alea! Să am provizii, că poate vine Zombie Apocalypse (mi se șoptește în cască că între 17-22 noiembrie orice cumpărătură din magazin primește un discount de reducere de 15% și un lac de unghii din gama Farmec Collection).

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. ion ion romanul care nu face politica Reply

  La cum vorbesti despre doamne nu pot decat sa iti doresc sa intalnesti un grup de pustani in drum spre discoteca.Dupa o tratatie cu ” mosule ne stai in drum” ai sa ne scrii cum te ai simtit..Intre timp incearca fiolele de la gerovital-fac minuni.

 2. Nemultumitu' Reply

  Acu’ deh, nu stiu ce sa zic, daaarrr…
  1. Ori e pe bune intamplarea.
  2. Ori te-a platit “Farmec”-u sa le faci reclama.
  3. Ori te simti dator doamnei sa faci cuvenita rectificare ca nu e Davidoff.
  Deci ?

 3. luminita Reply

  Pa vremea mea, maica, cu sprayul Farmec Cluj Napoca dezinfectam camerele din camin, sau de prin taberele studentesti, eram convinsi ca omoara toti gandacii si lighioanele, asa de groaznic mirosea.
  Bleah!

 4. Groparu Reply

  @ ion ion: Gerovital zici? Am să-ncerc…
  @ Nemultumitu’: ar fi trebuit foaaaarte mulți bani ca să scriu așa despre un produs… dar întâmplarea e pe bune.
  @ luminita: și pe a mea, stai liniștită! Cel mai fain era când mergeai la udat (stropit) la bitch-ul grupului și păstrai sprayul Farmec anume pentru ea. Mno, da’ amu after-shave balsam-ul cela e… pfuay!
  @ boemul: prima chestie cand am intrat in casa i-am și zis!

 5. Stefan Reply

  Ce inseamna putalita?

  Te saluta un Bucurestean-Teleormanean intre sibieni 😛

 6. ela Reply

  Reclama cu cenusereasa si logo-ul “eficienta inseamna evolutie” e sublima!!!!!!

 7. Groparu Nemernic Reply

  @ Stefan: bre, știi cum se numește femeie de serviciu în germană? Putzen Frau! No, și de-aci… s-o naturalizat la noi.
  @ ela: eu aș fi făcut-o invers, da’ no…!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *