Pentru că se apropie campania electorală, cel mai incompetent primar din România, pre numele său Ioachim Vancea, vine în tur electoral în comuna Floreşti – comună pe care o păstoreşte cu iscusinţa cu care un copil autist conduce o maşină de cusut pe un câmp minat.

Aşadar, se apropie de locul de joacă al copiilor înarmat cu nişte pomi şi o lopată cu care să-i planteze drept ca – iertată fie-mi expresia veterinară – pişatul lui Bos taurus. Între noi fie vorba, locul ăsta de joacă se umple de noroaie la prima ploaie, balansoarele nu mai au nici o plasticăraie întreagă, leagănele se rup pur şi simplu, iar la tobogan şuruburi netăiate abia aşteaptă să se joace de-a filmul Saw cu ţeasta vreunui copil. A, să nu uit: în acelaşi loc de joacă găseşti, uneori, câte un şobolan mort sau câte o căpuşă întinsă la soare pe toboganul copiilor ca ţâţele Oanei Lis la piscină.

Nu, nu exagerez.

Vine primarul, scoate lopata, scuipă-n palme şi începe, cu acoliţii lui, să planteze la pomi de parcă era-n plină campanie electorală. De ei se apropie un contribuabil:
– Domnule primar! Ce onoare!
– Bună ziua, zice primarul, oprindu-se o clipă din săpat.
– Suntem extrem de fericiţi să vă avem printre noi!
– Mulţumesc, mulţumesc, zice primarul.

Primarul care nu prea ştia ce să creadă.

– Suntem foarte mulţumiţi de dvs, zice contribuabilul, cât se poate de serios. Faceţi o treabă extraordinară.
– Mulţumesc, zâmbeşte primarul.
– Da, chiar vorbeam cu soţia, nu ştiu ce s-ar fi ales de locul ăsta dacă nu eraţi dvs.
– Da… îngăimă primarul.
– Să ştiţi că la toată lumea am spus că avem cel mai bun primar din România! continuă omul, înfocat.
– Să nu exagerăm…
– Serios vorbesc! Să ştiţi că le-am spus tuturor să vă voteze.
– Mulţumesc…
– Da! Eu am să vă votez negreşit. Eu şi soţia, şi am să mă asigur că şi vecinii. Avem nevoie de un primar ca dvs!
– Mulţumesc frumos…
– Da! Mă duc acum, daţi-mi voie să vă strâng mâna, mulţumim pentru tot ce aţi făcut pentru comuna aceasta! Eu am să vă votez mereu! Mereu… La revedere, numai bine!
– Sănătate, zice primarul care apoi continuă să sape, mai revigorat de entuziasmul alegătorului.

Soţiei omului nu-i venea să-şi creadă urechilor!
– Păi mă… toată ziua îl blestemi că nu asfaltează străzile, că pute de la ferma aia de pui, că e pe felie cu rechinii imobiliari, că permite să se construiască blocuri la 2 m unele de altele… că e un mafiot, că e un incompetent, şi acum mergi la el şi-i spui că-l votezi???
– Ce, tu muiere, zise omul; păi las’ să-l minţim şi noi un pic, să vadă şi el cum e!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. boemul Reply

  din ciclul “povestiri cu final neaşteptat” :))
  ar fi trebuit să umple primarele tot Floreştiul de copaci după aşa întâlnire…
  bravo, contribuabilule!

 2. adina Reply

  Alexandra-si permite sa rada cu lacrimi…. ea nu locuieste in Floresti pe str Prof Dumitru Mocan….
  se aude domn primar?

 3. Groparu Reply

  @ Adina: stai flexata, alexandra e numai un blog de adunaturi de material de pe net care spera sa isi faca trafic lasand comentarii flatulente pe site-urile mai traficate.

 4. Sanda Reply

  chiar ca aveti in Floresti o gramada de chestii pentru care nu va invidiez: trafic naspa, mirosul de pui, canalizarea la pamant, lipsa asfalt, lipsa spatii verzi si locuri de joaca, lipsa totala a urbanismului (mai rar asa zona urata), etc. Manasturul in care locuiesc pare zona de lux pe langa Floresti:)

 5. CJ-07-CFR Reply

  Și io-l votez pe olandezul Van Cea, poate ne bagă și în Șengăn, nu numai în indescifrabil.

 6. florin Reply

  De acord cu tine gropare. Bulangiu mare Pancea Gherasim asta. De venea la mine prin zona ma faceam ca nu imi mai prind franele la masina, ulterior urmand sa ii spun ca s-au stricat de la gaurile alea din asfalt care nu mai contenesc sa rasara pe ici pe colo….

 7. florin Reply

  @ sanda, o mirosi in unele parti de la fermele de pui, insa nu miros din ala execrabil de mierda cum se simte in unele zone ale manasturului.

 8. Groparu Reply

  @ florin: ce facem, tata, ne apucam sa declaram rezbel Manasturului? Pai se bate Uruguay-ul cu Paraguay-ul?

 9. ciufutozaurus Reply

  da, insa, ca sa fie chit, contribuabilul trebuia sa-i fi ciordit ceasul , sa-i fi luat telefonul si portofelul.
  adica sa se fi imbogatit si el putintel pe spinarea primarului, in timp ce-l aburea.

 10. Sunshine Reply

  Ar fi trebuit sa adune tot cartierul ca sa primeasca o palma mai puternica la numararea voturilor.

 11. petre Reply

  tin minte cand inainte de a ma muta in floresti, m-am dus sa vad si eu cum se lucraza la blocul unde urma sa ma mut in cateva luni. Pana la blocul meu care este chiar langa ferma aceea de pui si de unde vine cate un miros de si daca stai langa un cal mort nu miroase asa, este aproximativ 1 km de la sensul giratoriu. Chiar atunci imi cumparasem o masina sport cu roti de 17, joasa in jante. Primi 300 de metri din acel 1 km era o zona bolovanoasa. imi aduc aminte si acuma ca il injuram pe primar tot timpu cand eram pe acea bucata de pamant cu niste bolovani iesiti in evidenta de nu iti venea sa crezi. in fine. Nu des se intampla sa taie dea latul acea strada care duce la blocurile din floresti. O data opresc cu masina langa niste muncitori ce taiau asfaltul turnat nu cu mai mult de o luna. ii intreb: – ce faceti ma? iara taiati asfaltul? la care unu din muncitori zice: – de ce te-ai mutat in floresti?
  chestia dureroasa mai este transportul in comun: sa-ti faci abonament pe funny :P, de la bila si pana la sensul giratoriu te costa 90 de lei asta pentru 5 km. Sa-ti faci abonament de la bila pana pe cetatea fetei unde mai mergi doar 1 km platesti 110. mi se pare foarte ciudat. cei ce au abonamente pt cetate nu se pot urca in celalalt autobuz care merge doar pana la sensul giratoriu. ne gandim la familii de oameni modesti cu venituri modesti care nu cred ca s-au mutat in floresti de bine ce le-a fost. Care au in familie mai mult de 3 membri si care daca nu toti, atunci o mare parte din ei trebuie sa mearga cu autobuzul, vai de capu lor. facem un calcul de 3 persoane dintr-o singura familie care merg la cetate: 330. Incredibil
  Este dureros, cunosc persoane cu dizabiliti care locuiesc in floresti si care nu se deplaseaza cu autobuzul funny deoarece din partea primariei s-au alocat pentru ei doar 16 bilete pe an. Cum sa faci asa ceva? trebuie sa fi inconstient pentru 5 km floresti – cluj sa dai unor persoane care desi sunt ingradite de scaunele rulante sa ii ingradesti in mizeria aia de comuna numita floresti unde nu pot circula pe o alee.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *