In weekend: sibieni + pensiune + vin de Jidvei: fasole la ceaun, papa asiatic la wok, grătare, dansuri, dezastru. Dezastru!

Așa că azi vă zic două scurte.

Prima:

Numele meu este Adrian Crapciu sibian, fotograf, calator si blogger la Lost in East. Ultimii doi ani i-am petrecut in Indonezia, invatand limba, cultura si calatorind in zone mai greu accesibile. La acest proiect lucrez cu Tessa Moult-Milewska, de origine poloneza, absolventa a Academiei de Film din Pisek, Cehia. Siwa si Ora este un film documentar despre viata locuitorilor din singurul sat de pe insula Komodo, Indonezia. Datorita unei legende locale dragonii Komodo au supravietuit pe aceasta insula si traiesc in simbioza cu localnicii. Aici copii se joaca cu varanii si au o copilarie unica. Timp de 1 luna am locuit in satul de pe insula Komdo si deoarece vorbim limba indoneziana am reusit sa ne integram in sat si sa fim considerati parte din familie. Datorita acestui fapt am avut acces la multe dintre povestiile lor uimitoare. Acest film documentar spune povestea acestor oameni.

Siwa and Ora facebook page – www.facebook.com/SiwaandOra.

A doua: deseară mă găsiți la Zilele Filmului Lux, la cinema Victoria, ca participant la dezbatere (deci dezbătător) împreună cu Doru Pop, Mihnea Măruță și Tudor Giurgiu; plus Ștefan Agănencei, Ambasador Premiul LUX 2013.

18.45 Dezbatere „Provocările filmului european: între artă și audiență” – moderator Tudor Giurgiu

Participanţi:
Radu Băzăvan, scenarist și producător de film independent
Mihnea Măruță, jurnalist
Doru Pop, jurnalist/critic de film și conferentiar la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca
Ștefan Agănencei, Ambasador Premiul LUX 2013

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

  1. corcodusul Reply

    umbla vorba ca pe insula Komodo ar fi fost zarit insusi dl. profesor Voiculescu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *